Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Σέλας

Οι "Σέλας" δημιουργήθηκαν από τον Θάνο Λέντη (μπάσο-στίχοι-φωνή) και τον Ηλία Πάλλα (κιθάρες-στίχοι) κάπου το 2002 στις Σέρρες. Η μπάντα στην αρχή είχε διάφορα ονόματα και όχι σταθερά μέλη. Ονομάστηκαν ΣΕΛΑΣ, όταν επέστρεψαν στην Αθήνα, κυρίως λόγω της ψυχεδελικής μουσικής τους διάθεσης. Μαζί με τον Χρήστο Κοντό, τον Τόλη Μαΐστρο, τον Δημήτρη Κομματά και τον Ηλία Φυλακτό, έκαναν συνεχόμενα live για 2,5 χρόνια και ηχογράφησαν το πρώτο τους demo ''Δύο αιώνες μετά''. Κάπως έτσι, έκλεισε ο κύκλος των πρώιμων ΣΕΛΑΣ. To 2012 οι ΣΕΛΑΣ επέστρεψαν στις ζωντανές εμφανίσεις. Παράλληλα, η μπάντα παρουσιάζει και ένα ακουστικό set με δικά της τραγούδια αλλά και διασκευές από αγαπημένους καλλιτέχνες (radiohead, portishead, madrugada, joy division, τρύπες, Διάφανα Κρίνα...) διατηρώντας φυσικά τις σκοτεινές και μελαγχολικές της διαθέσεις, σε συνδυασμό με τα δυνατά ξεσπάσματα ,που πάντα βρίσκουν τον χώρο τους , είτε στα ηλεκτρικά είτε στα ακουστικά τους live. Το 2014 κυκλοφορούν ανεξάρτητα το πρώτο ολοκληρωμένο album τους με τίτλο "Δύο αιώνες μετά".


Facebook: https://www.facebook.com/Selas.Band

Bandcamp: https://selas.bandcamp.com/releases

Jumping Fish: http://www.jumpingfish.gr/selas


Δύο αιώνες μετά (2014)
Tracklist:
1. Δύο αιώνες μετά
2. Ασύρματος
3. Μια κουρασμένη ανάσα
4. Πιο μόνος και από σένα
5. Ο πλανήτης της χαράς
6. Ο πιο θλιβερός άνθρωπος του κόσμου
7. Ομίχλη
8. Κεριά
9. Στην τροχιά του αέναου
10. Λάμψη
11. Τελευταίο θλιμμένο τραγούδι
12. Σέλας
13. Ζωή 

Download: 2 aiwnes meta


Δύο αιώνες μετά (demo-2008)

Tracklist:
1. Ζωή 
2. Δύο Αιώνες Μετά 
3. Μια Κουρασμένη Ανάσα 
4. Ομίχλη

Download: 2 aiwnes meta (demo)

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Baildsa - Δισκογραφία

Οι "BAiLdSA" είναι ένα γκρουπ με βάση τη Θεσσαλονίκη που συνδυάζει βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με post punk αισθητική.

Το όνομα προκύπτει από την τουρκικής προέλευσης λέξη bayılmak (= λυποθυμώ), το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στα χωριά των Βαλκανίων και με παρεμφερείς σημασίες όπως αγανάκτσα, μπούχτσα κτλ.

Η αρχική ιδέα προήλθε το 2007 από τον Θάνο και Γιάννη Γκουντάνο, σύντομα συγκροτήθηκε το γκρουπ και ένα χρόνο μετά ξεκίνησαν οι πρώτες συναυλίες. Από τότε οι Baildsa εμφανίζονται με μανία σε φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, μπαρ, στέκια, δρόμους με περίσσια ενέργεια και δύναμη, δίχως δόντια. Το ύφος της μπάντας τροποποιήθηκε σταδιακά μπολιάζοντας με νέα στοιχεία ska, reggae, rap το ήδη υπάρχον βαλκανικό γυφτοπάνκ υπόβαθρο, καταλήγοντας στην σημερινή σύνθεση με τους: 

Γιάννη Βαμβακά/ακορντεόν, Γιάννη Γκουντάνο/τύμπανα, Θάνο Γκουντάνο/κιθάρα, Πασχάλη Καρβουνάρη/τρομπέτα, Λουκά Μεταξά/μπάσο, Δημήτρη Χαυλίδη/τρομπέτα και Όθων Κόκκινο/ηχοληψία. Το πρώτο τους CD “United States Of Balkans” κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2011. To 2014 κυκλοφόρησαν το album με τίτλο "Zvarna".


Site: http://www.baildsa.com

Facebook: https://www.facebook.com/Baildsa


Zvarna (2014)
Tracklist:
1. Σκρόπιο
2. Flower
3. After
4. i know Ya know
5. Balkan ninja
6. i5
7. Surfin' Istanbul
8. Βουνό
9. Fist Raised

Download: zvarna


United States Of Balkans (2011)
Tracklist:
1. Lozios
2. Baildsa
3. Jarnasali
4. Mastika
5. Deep δόντια
6. U.S.B.
7. Epe saptoden tro
8. Baildub

Download: Baildsa

Indico - Δισκογραφία

Με τη λέξη "Indico" δεν εννοούν τα παιδιά Ιndi(g)o. Είναι κλίση του ρήματος indict που σημαίνει καταδικάζω. Το 2006 ο Δημήτρης και ο Στρατής που γνωρίζονταν από παλιά αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα συγκρότημα. Αργότερα ήρθε ο Μιχάλης στο μπάσο και αφού ακολούθησαν πολλές αλλαγές στη σύνθεση στα μέσα του 2007 ο φίλος του Στρατή, Σπύρος (intact) δέχτηκε να βοηθήσει και με αυτή την σύνθεση ακολούθησαν κάποιες live εμφανίσεις όπου είχαν μεγάλη επιτυχία. Τότε οι indico μπήκαν στο studio για να ηχογραφήσουν ένα κομμάτι για το tribute cd των αντίδραση το ξανά στη ζωή. Ο Σπύρος αποχώρησε από το συγκρότημα και ο Στρατής εκτός από τη θέση του τραγουδιστή, χρειάστηκε να λάβει προσωρινά και τη θέση του drummer. Η μουσική των indico είναι punkrock, με metal στοιχεία και γενικά επηρεασμένη από πολλά είδη punk/metal/rock μουσικής. Το Πάσχα του 2008 οι indico ηχογράφησαν το πρώτο τους demo το οποίο περιέχει 5 κομμάτια και πραγματοποίησαν μια σειρά από live εμφανίσεις για την προώθηση του demo. Μετά από πολύ καιρό και πολύ ψάξιμο κατάφεραν να βρουν ένα μόνιμο drummer και έτσι ολοκληρώνεται η σύνθεση του συγκροτήματος. Στα drums ήρθε ο Νίκος και στην δεύτερη κιθάρα ο Παναγιώτης. Το συγκρότημα, λίγο πριν φύγει και αυτός ο χρόνος, κυκλοφορεί την πρώτη ανεξάρτητη ολοκληρωμένη δουλειά του με τίτλο "Πριν το τελευταίο σύμπτωμα". Με γνώμονα τη θέληση για αλληλεπίδραση και τη σκληρή δουλειά μας παρουσιάζουν αντιεμπορικά και αδιαμεσολάβητα 9 υπέροχες συνθέσεις και μία έξυπνη εισαγωγή. Το 2014 κυκλοφορούν ανεξάρτητα την 3η δουλειά τους με τίτλο "Καθρέφτης ονείρων".


Facebook: Indico

Bandcamphttps://indico.bandcamp.com

Bloghttp://indico.espivblogs.net


Καθρέφτης Ονείρων (2014)
Tracklist:
1. Η πτώση
2. Ο κανόνας της σιωπής
3. Χορεύοντας στα συντρίμια
4. Ασυμφωνία με το θάνατο
5. Μια μπαλάντα για τη Villa
6. Χαραγμένη καρδιά
7. Καθρέφτης ονείρων
8. Otso
9. Σπορά του μίσους
10. Η δική μας πατρίδα

Download: Καθρέφτης ονείρων


Πριν Το Τελευταίο Σύμπτωμα (2010)
Tracklist:
1. Intro
2. Τεχνητή χαρά
3. Λευκές σελίδες
4. Άδεια περηφάνια
5. Παλιάτσος
6. Χίλια ουρλιαχτά (feat Γιάννης – Μεθυσμένα Ξωτικά)
7. 6
8. Καμιά ενοχή
9. Συνομωσία της συνείδησης
10. Αιώνες καταδίκης

Download: πριν το τελευταίο σύμπτωμα


Demo (2008)

Tracklist:
1. Σαν μια γροθιά
2. Σε ότι πίστεψα
3. Όλα για αυτήν
4. Ο χρόνος πίσω δε γυρνά
5. Μπυροποσία

Download:Indico_demo_2008_.rar


Στηρίξτε την ανεξάρτητη προσπάθεια των Indico... 4euro + έξοδα αποστολής