Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Λήθη (lp-2013)

Το συγκρότημα "Λήθη" είναι από Πάτρα και κινείται στον d.i.y χώρο. Παίζει ένα κράμα hardcore crust punk με black metal στοιχεία με ελληνικό στίχο. Το 2013 κυκλοφόρησε τον πρώτο ομότιτλο δίσκο σε μια εξαιρετική παραγωγή.

"Μαζευτήκαμε στα τέλη του καλοκαιριού του 2011 κάποια μέλη από τους Dala Sun, Dirty Wombs και Fields of Locust για να παίξουμε τσιτωμένο και σκοτεινό d-beat. Πολλές ιδρωμένες πρόβες στην υπόγα, λίγα live εδώ και κει και φτάσαμε να είμαστε λίγες βδομάδες μακριά από το να έχουμε στα χέρια μας την πρώτη μας κυκλοφορία σε φυσική μορφή...

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν τη στάση μας εξ' αρχής για να αποφύγουμε παρανοήσεις και παρεξηγήσεις. Σαν μπάντα και σαν μονάδες είμαστε κόντρα σε κάθε μόρφωμα και έκφραση ρατσισμού, φασισμού, σεξισμού και κάθε παρόμοιας λογικής εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και παραπέρα.

Διαχειριζόμαστε τη μουσική μας μακριά από λογικές κέρδους και εμπορίου, κοντά στη νοοτροπία της d.i.y. (αντι-)κουλτούρας. Επιλέγουμε να συνδιοργανώνουμε και να συμμετέχουμε σε συναυλίες σε καταλήψεις ή σε παρόμοιας λογικής αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, χωρίς κομπλεξικά ροκσταριλίκια, εισόδους, εταιρείες, χορηγούς, μεσάζωντες, μανατζαρέους και λοιπές ευκολοχώνευτες τσαχπινιές της μουσικής βιομηχανίας. Δεν υπάρχουν νοητές γραμμές ανάμεσα σε "οπαδούς" και "καλλιτέχνες", είμαστε όλες και όλοι ένα κράμα από διαφορετικές συνιστώσες των ίδιων αναγκών και επιθυμιών".


Blog: http://lethecrustpunkchaos.blogspot.gr

Bandcamp: http://lethecrustpunkchaos.bandcamp.com


Tracklist:
1. Nεκροσάβανο
2. Πνιγερή Καταχνιά
3. Ρόλος
4. Αξημέρωτη Νύχτα
5. Έρεβος
6. Σηψικάμινος
7. Αγέλη
8. Αδιέξοδο
9. Αντιχριστιανικό
10. Ψωραλέα Δυσανθρωπίλα

Download: Lethe

Ματωμένα Ρόδα - Οι καρδιές μας ηχούν διψασμένα (2013)

Τα "Ματωμένα Ρόδα" δημιουργήθηκαν το 2009 στην Πάτρα από τους Ανδρέα Σταθούλια (φωνή), Νίκο Τζανότη (μπάσο), Γιάννη Κόττα (πλήκτρα), Κώστα Αλεξίου (κιθάρα) και Βασίλη Κανέλλη (τύμπανα) και κινούνται στο χώρο του ελληνόφωνου ατμοσφαιρικού rock.

Έχουν δώσει πολλές επιτυχημένες live εμφανίσεις στην πόλη της Πάτρας, σε χώρους όπως το StoneBar, τα Αστέρια και η Πολιτεία, αλλά και σε φεστιβάλ όπως το Artware και το Patras Rock Festival. Επίσης, τον Απρίλιο του 2012 εμφανίστηκαν στην εκπομπή ‘Το live της εβδομάδας’ στο ραδιόφωνο του vlepo.org, ενώ το Μάιο του ίδιου έτους έδωσαν την πρώτη τους συναυλία εκτός Πάτρας, σε rock festival στον Πύργο. 

Τον Ιανουάριο του 2011 ηχογράφησαν το πρώτο τους demo με τίτλο ‘Νερό απ’τα παλιά’, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ξαναμπήκαν στο studio, αυτή τη φορά για το 2ο ηχογραφημένο κομμάτι τους, ‘Οι άγγελοι πέφτουν σαν τ’αστέρια’, για το οποίο γυρίστηκε και videoclip σε σκηνοθεσία Κώστα Αρβανίτη. 

Το 2012 βρίσκει τα Ματωμένα Ρόδα ξανά στo MD Recording Studio του Νίκου Μιχαλοδημητράκη στην Αθήνα (όπου είχαν ηχογραφήσει και τα προηγούμενα κομμάτια τους), αυτή τη φορά για την ηχογράφηση του πρώτου τους album με τίτλο ‘Οι καρδιές μας ηχούν διψασμένα’. Ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2013 διαδικτυακά (http://matomenaroda.bandcamp.com/) και σε αυτόν συμπεριλαμβάνεται το κομμάτι "Δυό χέρια παγωμένα", για το οποίο γυρίστηκε και videoclip σε σκηνοθεσία Νίκου Τζανότη.


Facebook: https://www.facebook.com/matomenaroda

Bandcamp: http://matomenaroda.bandcamp.com


Tracklist:
1. Όσα δεν έμαθες ποτέ 
2. Θυμήσου με 
3. Έκλειψη 
4. Mortalitatis 
5. Δυο ξένων η γιορτή 
6. Δυο χέρια παγωμένα 
7. Άσπρα χρυσάνθεμα I 
8. Άσπρα χρυσάνθεμα ΙΙ 
9. Καληνύχτα ζωή 
10. Οι άγγελοι πέφτουν σαν αστέρια (bonus track)

Download: Matwmena Roda

Έρμα - Κρανίου τόπος (2013)


Πληροφορίες rockap.gr

Οι "Έρμα" μας έρχονται από την Άρτα. Είναι μια νεοσύστατη μπάντα καθώς δημιουργήθηκαν μέσα στο 2012. Παρ’ όλα αυτά αν και φρέσκοι ακούγονται πολύ δεμένοι μεταξύ τους. Αυτό το πρώτο τους μουσικό εγχείρημα περιέχει έξι κομμάτια, το πρώτο εξ’ αυτών ορχηστικό – εισαγωγικό και πέντε καθαρά ελληνόφωνα.
Τα παιδιά βαράνε πολύ καλά. Κινούνται στο χώρο του Punk – Hard Core με μερικά stonerοπεράσματα. Ογκώδης, βρώμικος ήχος, βαρύς με εντυπωσιακά κιθαριστικά metallιζέ riffs.

Ο στίχος καθαρά κοινωνικοπολιτικός, οργισμένος, επίκαιρος, ερμηνευμένος με έναν όχι μονότονο τρόπο, παίζοντας με τα φωνητικά, ανεβοκατεβάζοντας τις εντάσεις. Σαν επιρροές τους ερμηνευτικά μου θύμισαν τους Εκτός Ελέγχου και τους Χάσμα και μουσικά τους Α.Τ.Μ. και τα Μεθυσμένα Ξωτικά.

Όπως προείπα τα παιδιά βαράνε πολύ καλά. Ο ελληνόφωνος σκληροπυρηνικός χώρος στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια νοσεί καθώς έχει παρεξηγηθεί κατά κάποια έννοια από τη μάζα των νέων που θέλει να ασχοληθεί με αυτόν και βαράνε όπως να’ ναι. Κυκλοφορεί πολύ σαβούρα στο είδος γι’ αυτό και δουλειές σαν αυτή των Έρμα με χαροποιεί και μου δίνει την ελπίδα ότι αυτή η σκηνή μπορεί να επιβιώσει και να σταθεί αντάξια της ιστορίας της.


Facebook: Erma

Sitehttp://ermaband.wix.com/official


Tracklist:
1. Intro
2. Κρανίου Τόπος
3. Στη κόψη του ξυραφιού
4. Στόχος
5. Μόλυνση
6. Τύψεις

Download: Erma

Υπόστασις - Σπουδή στο ανθρώπινο συναίσθημα (2012)

Το Σχήμα "Υπόστασις" ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα τα τέλη του 2009 στις Αχαρνές Αττικής, ως project πειραματικής/ατμοσφαιρικής μουσικής από το Θωμά Μελετέα και το Γιάννη Μητράκο. Με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε σε ολοκληρωμένη μπάντα με την προσθήκη του Ραφαήλ Μελετέα στα τύμπανα και φλάουτο και του Κώστα Ναστούλη στο μπάσο, αλλάζοντας μουσική κατεύθυνση προς πιο heavy rock μονοπάτια με ελληνόφωνο στίχο, διατηρώντας παράλληλα πειραματική διάθεση. Έπειτα από σειρά ζωντανών εμφανίσεων και ηχογράφηση 2 κομματιών, η μπάντα αποφασίζει να ασχοληθεί με τη δημιουργία ολοκληρωμένου μουσικού έργου. Έτσι, συντίθεται και ηχογραφείται η "Σπουδή στο Ανθρώπινο Συναίσθημα",από τον Δεκέμβρη του '11 μέχρι το Νοέμβρη του '12 στο υπόγειο της μπάντας. Το καλοκαίρι του '13 ξεκινά η παραγωγή του δεύτερου δίσκου της μπάντας, "Γαία Πυρί Μειχθήτω".
Ασπαζόμενοι την Do-It-Yourself νοοτροπία στη μουσική, ηχογραφούμε όχι σε κάποιο επαγγελματικό studio, αλλα στο υπόγειό μας με αυτοδίδακετς μεθόδους ηχοληψίας και μίξης με προσωπικό, και πολλές φορές αυτοσχέδιο εξοπλισμό. Αυτό μας δίνει απόλυτη ελευθερία κινήσεων και άπλετο χρόνο ωστε να πειραματιστούμε προς μια δικιά μας ηχητική ταυτότητα.


Facebook: Ypostasis

Bloghttp://www.stoes-ths-texnhs.blogspot.gr


Tracklist:
1. Φαύλος Κύκλος
2. Τσιμεντούπολη
3. Αντίστροφη Αντανάκλαση
4. Τεχνίτες & Μάγοι
5. Χαρά Γεμάτη Πίκρα
6. Ακάνθινη

Download: Ypostasis

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Μεθυσμένα Ξωτικά


Τα "Μεθυσμένα Ξωτικά" ξεκίνησαν στο Μπραχάμι στην Αθήνα το 1998 από μια παρέα φίλων που μεγάλωσε στην ίδια γειτονιά. Το '02 συμμετείχαν στη συλλογή "Rock News" της "Wipe Out Records". 'Εδωσαν τρία live σε club της Αθήνας και παίξαν στο "Jammin" της ΕΤ3. Η στάση της μπάντας όμως αλλάζει απέναντι στα εμπορικά μονοπάτια, και έκτοτε δίνουν συναυλίες σε σχολεία, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, σχολές και πλατείες. Το '03 κυκλοφορούν το demo cd με τίτλο "Γονική Συμβουλή". Το '06 συμμετέχουν στη d.i.y. συλλογή "Διατάραξη Κοινής Συνείδησης". Το '07 κυκλοφορούν το d.i.y. cd με τίτλο "Μεθυσμένα Ξωτικά" που περιέχει έξι νέα κομμάτια και οκτώ ξαναηχογραφημένα. Το 2010 συμμετείχαν στη συλλογή "Υπόκρουση" που θα την βρείτε εδώ ενώ το 2011 κυκλοφορούν και πάλι ανεξάρτητα την δουλειά τους με τίτλο "Θεριεύοντας". Τέλη του '13 κυκλοφόρησαν την καινούρια τους δουλειά με τίτλο "Ψειριστική". Το cd συνοδεύεται από 36 σέλιδο έντυπο. Τυπώθηκε σε 1.000 αντίτυπα από την τυπογραφική κολλεκτίβα Rotta.


Facebookmethysmena kswtika


Site
http://www.methismenaxotika.gr/


Ψειριστική (2013)

Tracklist:
1. Αυτά τα κόκκινα σημάδια (μουσική Χ.Λεοντής, ποίηση Γ.Ρίτσου)
2. Ηλεκτρικός Θησέας (μουσική Γ.Μαρκόπουλος, στίχοι Δ.Βάρος)
3. Πάγωσε η τσιμινιέρα (μουσική Μ.Λοΐζος, στίχοι Φ.Λάδης)
4. Αυτούς τους έχω βαρεθεί (μουσική Θ.Μικρούτσικος, ποίηση W.Biermann)
5. Ο μηχανισμός (μουσική-στίχοι Ν.Άσιμος)
6. Σχίσμα (μουσική-στίχοι Free Yourself)

Download: pseiristikh


Θεριεύοντας (2011)

Tracklist:
1. Χορός
2. Εισπνέοντας Φόβο (Μεθεόρτιο)
3. Δεν Έχει Νόημα Να Κλαίς (Θεριέυοντας)
4. Οργή (12/08)
5. Ιδιώνυμο
6. Ύψιστη Στιγμή
7. Όλα Κάνουν Κύκλους
8. Κ' Για Τους Δυό
9. Ξεskaρτάρισμα
10. Hiphop Σιωπή
11. Είναι Όλα Μουσική
12. Στο Άδειο Μου Πακέτο
13. Ύστατο (Σούμα)

Download:Θεριεύοντας



Μεθυσμένα Ξωτικά (2007)

Tracklist:
1. Ska-τά
2. Η Εκδίκηση Του Υποσυνείδητου
3. Μπερδεμένο Μίγμα (2007 remix)
4. Τόση Μπάλα
5. Ήρωες
6. Και Τώρα Όπως Και Τότε
7. Σχολείο
8. Άκου Ανθρωπάκο
9. Μοιραία Έλξη
10. Εργατική Απεύθυνση
11. Το Τραγούδι Του Καλικάντζαρου
12. Ενώ Εσύ Κοιμόσουν
13. Ειρωνία (2007 remix)
14. Ο Δρόμος (2007 remix)

Downloadmethysmena kswtika

Bonus:
Τσάο καφάο - Συλλογή Διατάραξη κοινής συνείδησης (2006)
Οργή - Διασκευή από το "la rage" της Keny Arkana (2009)
Αυτό το σύστημα - Διασκευή στο κομμάτι των Διάβρωση

Download: bonus

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Ακοινώνητοι - Δισκογραφία

Οί "Ακοινώνητοι" είναι ένα ελληνόφωνο anarchopunk συγκρότημα από την Ρόδο που κινείται στον d.i.y. χώρο. Το 2013 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo με τίτλο "Venganza" ενώ αρχές του έτους κυκλοφόρησαν πάλι ανεξάρτητα τη δεύτερη τους δουλειά με τίτλο "Τάσεις Αυτοκαταστροφής". Συγκεκριμένα είναι ένα ep 3 κομματιών που είναι προπομπός της επερχόμενης ολοκληρωμένης δουλειάς τους.

"Ξεκινήσαμε στα τέλη Οκτωβρίου του 2012. Η αρχική μας σύνθεση αποτελούνταν από 5 άτομα, έπειτα όμως από κάποιες αλλαγές, στην μπάντα έμειναν οι 3.

Ως μπάντα, ακολουθούμε με το δικό μας τρόπο τη νοοτροπία DIY και είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης της μουσικής με εμπορικές μεθόδους, όπως χορηγίες, διαφημίσεις, συμβάσεις κλπ και συμμετέχουμε μόνο σε εκδηλώσεις που συμφωνούν με τα ιδεώδη μας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο akoinwnhtoi@gmail.com".



Blog: http://akoinwnhtoi.wordpress.com

Facebook: https://www.facebook.com/akoinwnhtoi


Τάσεις Αυτοκαταστροφής (ep-2014)
Tracklist:
1. Πόλεμος ταξικός
2. Ο αναλώσιμος
3. Ήρθε η ώρα

Download: τάσεις αυτοκαταστροφής


Venganza (2013)
Tracklist:
1. Εισαγωγή
2. Αλήτισσες
3. Trendy χρυσαυγίτη
4. Κρατομηχανή (Παράσιτα cover)
5. Σφάξε
6. Μικροαεστέ
7. Αντιστάσου
8. Η στιγμή που μας ενώνει

Download: venganza