Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου! (Ραδιο-Φονική εκπομπή 04/03/13)

Η επιστροφή της ΕΛληνόφωνης Ανεξάρτητης Σκηνής με την Ράδιο-Φονική
εκπομπή που ακούει στο όνομα   ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου!

Κάθε Δευτέρα 20:00 - 22:00 (εκτός απροόπτου!) από την Πάτρα και τη διαδικτυακή συχνότητα του Β.Λ.Ε.ΠΟ. (Βήμα Λόγου Επικοινωνίας ΠΟλιτισμού).

Ακούστε Ζωντανά

Μπείτε στο Chat

Την Δευτέρα 04/03/13 τηλεφωνική συνέντευξη με τους "Γκρόβερ".
Οι Γκρόβερ δημιουργήθηκαν το 1981 στη Θεσσαλονίκη, με αρχική σύνθεση τους Περτσίνος (φωνή), Μηχάλης Πεζηκιανίδης (κιθάρα), Αποστόλης Πίσταλκας (μπάσο), Βασίλης Ραγτζής (τύμπανα). Τον Νοέμβριο του 1982 ηχογράφησαν το πρώτο demo με κιθαρίστα τον Μίμη Μπούρμα, έναν από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες της ελληνικής rock σκηνής, ο οποίος ‘έφυγε’ το 1985 σε ηλικία 24 χρονών από τροχαίο δυστύχημα. Το 1984 συμμετέχουν στην συλλογή ‘Διατάραξη Κοινής Ησυχίας’ με τα τραγούδια «Σ’ αυτή τη πόλη» και «Μονοτονία» έχοντας στην κιθάρα τον Θανάση Νικολαϊδη. Το 1985 το μπάσο και τα φωνητικά αναλαμβάνει ο Αποστόλης Δαδάτσης, τραγουδιστής και κιθαρίστας των ‘Εκτός Ελέγχου’ και το 1987 έρχεται ο κιθαρίστας Τσέλιος Στέλιος. Από το 1987 έως το 1993 ακολουθεί μία μεγάλη περίοδος με πολλές ανακατατάξεις μελών. Χρήστος Σομέτης (πλήκτρα), Κώστας Καραγιάννης (σαξόφωνο), Αποστόλης Πίσταλκας (μπάσο), Τάκης Πόζογλου (κιθάρα), Δημήτρης Στυλιανίδης (μπάσο), και συμμετέχουν στην συλλογή ‘Rock Propaganda’ με το τραγούδι «Κίνδυνος». Στο τέλος του 1993 οι Γκρόβερ σταθεροποιούν την σύνθεσή τους, που αποδεικνύεται η πιο μακροχρόνια στην ιστορία του γκρουπ, περνώντας σε μία άλλη εποχή μουσικά και δημιουργικά με τους : Περτσίνο (φωνή), Τάκη Πόζογλου (κιθάρα), Τσέλιο Στέλιο (κιθάρα), Δημήτρη Στυλιανίδη (μπάσο), Λάζαρο Πλιάμπα (τύμπανα). Το 1994 κυκλοφορούν από την ‘Lazy Dog’ το πρώτο ομώνυμο LP τους, ‘ΓΚΡΟΒΕΡ’. Έως την άνοιξη του 1998 το γκρουπ βρισκόταν στην πιο δημιουργική φάση του με πολλά νέα τραγούδια και μουσικές που όμως δεν απεσώβησαν την διάλυσή του. Και φτάνουμε στον Μάρτιο του 2005 που ύστερα από μία πρόσκληση φίλων να παίξουν support στους Zouds στο βιολογικό της Θεσσαλονίκης, έγινε μια σύμπραξη των Γκρόβερ με τους ‘Εκτός Ελέγχου’, τα λεγόμενα αδερφά σωματεία!!! Και από τότε ξεκίνησε η επιστροφή των ‘Γκρόβερ’ με πολλά Live μέχρι σήμερα, όπου παίζονταν στο σετ και τραγούδια των ‘Εκτός Ελέγχου’. Στα live αυτά συμμετείχαν οι εξής: Πετσίνος (φωνή), Αποστόλης Δαδάτσης (φωνή, μπάσο, κιθάρες -Εκτός Ελέγχου-), Γιάννης Κακογεωργίου (τύμπανα -Εκτός Ελέγχου-), Τσέλιος Στέλιος (κιθάρες), Τάκης Πόζογλου (κιθάρες), Ξενοφών Γρέδης (κιθάρες, μπάσο, φωνές), Λάζαρος Πλιάμπας (τύμπανα), Θωμάς Πέτρου (πλήκτρα), Νίκος Ευθυμιάδης (μπάσο), Ηλίας Παπαδόπουλος (μπάσο). Τον Απρίλιο του '10 κυκλοφορούν το cd με τίτλο "Σκληρές Λέξεις" με δεκαεννιά ακυκλοφόρητα κομμάτια της περιόδου '81-'91 από συναυλίες, πρόβες και κασέτες. Το 2013 επανέρχονται δυναμικά με τον τελευταίο δίσκο τους που ακούει στο όνομα «Γέννημα Θρέμμα» και με τραγούδια που γράφτηκαν το διάστημα 1994-1998.

Facebookhttps://www.facebook.com/bandgrover

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Oldschool Rednex - Βουτιά μες το μυαλό σου (2012)

Η μπάντα "Oldschool Rednex" είναι από Θεσσαλονίκη και δημιουργήθηκε το 1999 από το Μήτσο και το Φοίβο στο Γιδά (Αλεξάνδρεια). Η πρώτη ολοκληρωμένη σύνθεση της ήταν: Φοίβος (κιθάρα-φωνή), Μήτσος (φωνή), Γιώργος (μπάσο) και Κώστας (τύμπανα),(ενόχληση-bad movies). Τον Οκτώβριο του 2001 ηχογραφήθηκε ένα live το οποίο δεν κυκλοφόρησε ποτέ επίσημα αλλά διαδόθηκε μεταξύ φίλων. Από το 2002 μέχρι το 2006 έγινε ένα αναγκαστικό διάλειμμα λόγω διάφορων προβλημάτων που υπήρχαν. Όμως το 2006 κυκλοφορεί ένα demo με 4 τραγούδια (ζορό, εξωγήινος, cartoon και άλλη μία μέρα) τα οποία ηχογραφήθηκαν ξανά στο βινύλιο που κυκλοφορεί το 2012. Αυτό το demo κυκλοφόρησε μόνο μέσω ίντερνετ. Σταθεροί μόνο ο Φοίβος (κιθάρα-φωνή) και ο Μήτσος (μπάσο-φωνή) αλλάζοντας διάφορους ντράμερ Γιώτη, Χρήστο (Βανδαλούπ), Dwain και Μιχάλη (Ομίχλη). Σε αυτή την περίοδο προστέθηκε 2η κιθάρα με τον Βασίλη (Ντελίριο). Τέλος ξανά αλλάζουν ντράμερ και έρχεται ο Τάσος (No sin). 
Η πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά περιλαμβάνει 15 κομμάτια στα ελληνικά και αγγλικά. Βγήκε σε 500 αριθμημένα Lp και μόνο, από την "Noise Effect Records". Όπως αναφέρουν και στα credits "Μετά από 13 χρόνια γκαντεμιάς και συνεχόμενων αναποδιών, καταφέραμε να ηχογραφήσουμε αυτό το ταλαιπωρημένο βινύλιο...". Παίζουν ένα κράμα street punk με rock 'n' roll επιρροές. Η μπάντα διανέμει ελεύθερα τα κομμάτια από τις σελίδες της.


Facebook: Oldscool Rednex

Myspace: http://www.myspace.com/oldschoolrednex


Tracklist:
1. Όσο Μένει Καιρός
2. Ζορό
3. Μοντάζ
4. Cartoon
5. Somewhere I Don't Mind
6. Βουτιά Μες Το Μυαλό Σου
7. Άλλη Μια Μέρα
8. Δε Μας Τα Πες Καλά
9. Εξομολόγηση
10. Εξωγήινος
11. Άλλα Ντ'άλλων
12. Απ' Το Σούρουπο Ως Την Αυγή
13. Skin You Alive
14. Γιατρός Του R'N'R
15. Τέλος Χρόνου

Download:Oldscool Rednex