Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ράδιο-Φονική εκπομπή 22/04/13 με συνέντευξη Γκούλαγκ

Η επιστροφή της ΕΛληνόφωνης Ανεξάρτητης Σκηνής με την Ράδιο-Φονική
εκπομπή που ακούει στο όνομα   ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου!

Κάθε Δευτέρα 20:00 - 22:00 (εκτός απροόπτου!) από την Πάτρα και τη διαδικτυακή συχνότητα του Β.Λ.Ε.ΠΟ. (Βήμα Λόγου Επικοινωνίας ΠΟλιτισμού).

Ακούστε Ζωντανά

Μπείτε στο Chat

Την Δευτέρα 22/04/13 τηλεφωνική συνέντευξη με τον Αλέκο Κανταρτζή, ιδρυτικό μέλος και φωνή του συγκροτήματος "Γκούλαγκ".



Οι "Γκούλαγκ" δημιουργήθηκαν το 1985 στη Θεσσαλονίκη και ουσιαστικά πρόκειται για το συγκρότημα το οποίο οδήγησε στην δημιουργία της δισκογραφικής από τη Θεσσαλονίκη "Lazy Dog Records" προκειμένου να κυκλοφορήσει ο δίσκος του. Αυτός κυκλοφόρησε το '87 με τίτλο "Είσοδος Κινδύνου 0° C" με έξι κομμάτια. Το συγκρότημα ήταν ιδιαίτερα ενεργό συναυλιακά τα πρώτα του χρόνια και πρωτοστάτησαν στην ίδρυση μιας ανεξάρτητης συναυλιακής εστίας στην πόλη, το "Στέκι της Φιλοσοφικής". 'Εδωσαν την πρώτη τους συναυλία στην Αθήνα, το '87 στο "Βραχυκύκλωμα Club" στην Ηλιούπολη. Tο '88 εμφανίζονται και σε χώρες του εξωτερικού, Νορβηγία, Γερμανία και Ιταλία, όπου παίζουν κυρίως σε φοιτητικές εστίες. Στις 8 Φεβρουαρίου του '88 παίζουν στο "Σινέ Αργώ" μαζι με τους "The Ex". Επίσης έχουν παίξει με άλλες μπάντες του εξωτεικού όπως "Fugazi", "Chaos U.K.", "Homo Detrutis" και "Disorder". Τον Ιανουάριο του '89 κυκλοφορούν το demo "Είμαστε Μικροί Μα Θα Μεγαλώσουμε". Το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνο κυκλοφορούν από την Γερμανική εταιρία "Wreck Age Records" το 7ιντσο "Big Talk - Μόνο Λόγια". Οι Γκούλαγκ κάνουν και δεύτερη περιοδεία στην Ευρώπη το '90 με σταθμούς στη Γιουγκοσλαβία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Ιταλία. Το Νοέμβριο του '90 κυκλοφορεί ο δίσκος "Στην Αυλή Των Θεαμάτων" από την "Lazy Dog records". Την ίδια χρονιά συμμετέχουν στην κασσετοσυλλογή "Οδόφραγμα θορύβου" της "Βαρεμάρα Tapes" με δύο τραγούδια. Το '91 συμμετέχουν στη συλλογή "16 guys against the rest..." της Γερμανικής εταιρίας "Weed Productions" μαζί με τα συγκροτήματα "Carefree", "Doctor Paranoise" και "Broken Toys". Επόμενη εμφάνιση του συγκροτήματος στη δισκογραφία γίνεται τέσσερα χρόνια αργότερα οπότε και κυκλοφορούν το single "Η Αλλη Πλευρά" από την "Lazy Dog records". Τον ίδιο χρόνο συμμετέχουν στην κασσετοσυλλογή "Κύμα πανικού I", της "Crazy Fly Tapes". Το '95 συμμετέχουν σε άλλη μία γερμανική συλλογή, "Lacmayer's island", της εταιρίας "Mekka". Το '96 κυκλοφορεί η τελευταία τους δουλειά, "Πάτα Γερά" από την "Lazy dog". Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν σε ένα cd οι δύο πρώτοι δίσκοι, "Είσοδος κινδύνου 0o C" και "Στην Αυλή των Θεαμάτων". To '99 συμμετείχαν στο cd συλλογή "Κύμα πανικού II", της "Crazy Fly Tapes", με μια καινούργια εκτέλεση του "Αν θα τον βρείτε". Επίσης συμμετείχαν σε πολλές ακόμα εγχώριες κασετοσυλλογές. Μετά το "Πάτα Γερά" υπήρξαν κάποιες αποχωρήσεις στο γκρουπ. Αποχώρησε στην αρχή για επαγγελματικούς λόγους ο κιθαρίστας τους ο Κώστας Αποστολίδης, και μετά ο ντράμερ τους Κώστας Καρκάλης (βρέθηκε στους "Ziggy Was"). 'Ετσι έμεινε ο George T. Vampire κι ο Αλέκος Κανταρτζής, ο τραγουδιστής του γκρουπ. Τελικά βρήκαν κιθαρίστα τον Γιώργο Καζέλη και μετά από πάρα πολλές αλλαγές ντράμερ κατέληξαν στον Φώτη Δεμερτζή. Στο τελευταίο οχτάμηνο πρόσθεσαν και δεύτερη κιθάρα, τον Κώστα Θεοφανίδη.

3 σχόλια:

Kostas είπε...

Που χάθηκες μωρέ , εδώ και ένα μήνα ?

seidis είπε...

Τα παράτησα όλα και πήγα στη Γλασκώβη για δουλειά!

Giousurum είπε...

πως είναι η ζωή στην Γλασκώβη??

αντε και ακλή επιστροφή στις αναρτήσεις του blog