Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Περσινά Ξινά Σταφύλια - Δισκογραφία

…μια φάλτσα μπάντα με μέλη 8…! 
Το συγκρότημα ξεκινάει το 2000 σε ένα υπόγειο στη Βέροια. Πρώτο όνομα “Εκτός Εαυτού”, αργότερα “Έξω Φρενών” κι από το 2006, προκύπτουν τα “Περσινά Ξινά Σταφύλια”! Η μουσική τους είναι μία μίξη, από punk rock-hardcore και dirty ska-reggae ρυθμούς, μπερδεμένη με βαλκανικούς ήχους και ανατολίτικες μελωδίες. Χαρακτηριστικά του γκρουπ: πάθος για live, ένταση, γκάζι, ιδρώτα και χορό. Μέχρι και το 2010, το σχήμα υπολειτουργεί, καθώς τα μέλη είναι διασκορπισμένα για διάφορους λόγους. Πραγματοποιούν κάποιες συναυλίες στη Βόρεια Ελλάδα κυρίως, ενώ το 2007 γράφουν στη Θεσσαλονίκη το πρώτο τους demo. Το καλοκαίρι του 2010, το γκρουπ γίνεται πιο ενεργό, τα μέλη του πολλαπλασιάζονται, όπως και οι εμφανίσεις. Τον Απρίλη του 2012, κυκλοφορεί ο πρώτος επίσημος δίσκος, με τίτλο: “Αέρα στα Πανιά μας”, μία ανεξάρτητη παραγωγή και σύντομα, θα ξεκινήσουν ηχογραφήσεις για νέο δίσκο.


Myspace: www.myspace.com/persinaksinastafylia

Facebook: http://www.facebook.com/persinaksinastafylia

Site: http://persinaksinastafylia.gr


Αέρα Στα Πανιά Μας (2012)
Tracklist:
1. Περσινά Ξινά Σταφύλια
2. Rock And Roll
3. Μ.Μ.Ε.
4. Πανσόκ
5. Χόρεψε
6. Τρελός
7. Φρικτό Όνειρο
8. Θάλασσα Χακί
9. Μεταμεσονύκτιων Ταξίμι
10. Μεταμεσονύκτιον
11. Αέρα Στα Πανιά Μας
*12. Θάλασσα Χακί (ρεμπέτικο - κρυφό track)

Download:Αέρα Στα Πανιά Μας


Demo (2007)
Tracklist:
1. Αστυνόμος Σαϊνης
2. Άκου ανθρωπάκο
3. Τρελός
4. Μ.Μ.Ε. (live in Dramaica)

Download:Demo

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Θάνος Ανεστόπουλος

Ο Θάνος Ανεστόπουλος υπήρξε μέλος των Διάφανων Κρίνων. Εδώ και είκοσι χρόνια διαμορφώνει και δίνει ένα ιδιαίτερο ύφος τραγουδοποιίας, ως στιχουργός, συνθέτης και ερμηνευτής, αφήνοντας ένα καθαρά προσωπικό στίγμα, που συστατικά του είναι η επικοινωνία και η αμεσότητα, η αυθεντική rock ματιά του, η εναλλαγή συναισθημάτων, η κατάνυξη από τον συνδυασμό ποίησης και λυρισμού και η χαρακτηριστική χροιά της φωνής του. Η αγάπη του για την ποίηση τον ώθησε στη μελοποίηση ποιημάτων μεγάλων ξένων και Ελλήνων ποιητών. Ποιήματα που συναντάμε και σε ολόκληρη τη δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων από το 1994 ως και το 2008 – έξι δίσκοι και πολλές συμμετοχές σε tribute αφιερώματα και συλλογές, που απόσπασαν τις καλύτερες κριτικές. Αξιοσημείωτη ήταν και η επιμέλεια που είχε για την κυκλοφορία του βιβλίου «Ο Γύρος Της Μέρας Σε Ογδόντα Κόσμους» συνοδευόμενου από CD. Μια πρωτότυπη, μοναδική για τα εκδοτικά δεδομένα, πράξη, διανθισμένη από τα προσωπικά του ζωγραφικά σχέδια, που παρουσιάζονται πλέον σε κάθε ζωντανή του εμφάνιση, δίνοντας την ευκαιρία εικονοποίησης των στίχων του. Ο Θάνος Ανεστόπουλος έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες κοινοφελούς χαρακτήρα. Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών έπαιξε στις φυλακές ανηλίκων στην Αυλώνα. Στο ιστορικό του συγκαταλέγονται η αγάπη του για το θέατρο – μεταξύ άλλων έγραψε μουσική για τα θεατρικά «Δεσποινίς Τζούλια» του Στρίνμπεργκ και «Σ’ αγαπώ και μου λύπης», ενώ πρόσφατα τραγούδι του συμπεριλήφθηκε στο «Δον Ζουάν» του Εθνικού Θεάτρου. Επίσης τραγούδια του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ταινίες μικρού μήκους. Το 2009 δημιούργησε και παρουσίασε μαζί με τον συνθέτη Νίκο Πλάτανο, το μουσικό project Οι Ποιητές Γυμνοί Τραγουδούν, βασισμένο σε καινούρια τραγούδια, σε μελοποιήσεις αγαπημένων τους ποιητών, καθώς και σε ανέκδοτες ακουστικές αποδόσεις τραγουδιών από τη δισκογραφία των Διάφανων Κρίνων. Από το 2010 μέχρι τις αρχές του 2012, παράλληλα με ζωντανές εμφανίσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, ετοίμασε το πρώτο του προσωπικό album με τίτλο "Ως Το Τέλος Του Κόσμου" που κυκλοφορήσε την άνοιξη του 2012 από την Inner Ear


Myspace: http://www.myspace.com/diafanaproduction

Facebook: https://www.facebook.com/thanosanestopoulosofficial


Ως Το Τέλος (2012)

Tracklist:
1. Ξανάρθαν τα σύννεφα
2. Ως το τέλος
3. Το κάθε τι
4. Μα κάτι άλλο ζητώ
5. Η αγάπη θα βλαστήσει
6. Γράμμα ενος αρρώστου
7. Μιά σιωπή
8. Ένα δάκρυ κοραλλένιο
9. Τα μικρά παιδιά παίζουν με όπλα

Download:Ως Το Τέλος


Οι ποιητές γυμνοί τραγουδούν... Live στο ιστορικό "Κύτταρο" με τον Θάνο Ανεστόπουλο (φωνή-κιθάρα), Νίκο Πλάτανο (πιάνο) και Νίκο Γιουσέφ (μουσικό πριόνι). Ποιήματα που φανερώνονται γυμνά και ντύνουν τα τραγούδια από ποιητές όπως Λαπαθιώτης, Σεφέρης, Πολυδούρη, Πολέμης και άλλοι... Το Live αυτό δεν είναι επίσημη κυκλοφορία. Η σειρά των τραγουδιών, η επεξεργασία όπως και το εξώφυλλο είναι δικά μου. Το σκιτσάκι αριστερά είναι δημιουργία του Θ.Ανεστόπουλου. Μαζί με το live έχω συμπεριλάβει και μια bonus homemade ηχογράφηση του Θάνου στο τραγούδι "το τρένο" του συγκροτήματος Τρύπες.

Θάνος Ανεστόπουλος - Live @ Κύτταρο (2009)
Tracklist:
1. Η ψυχή μου βαδίζει στο πλευρό μου (Ναπολέων Λαπαθιώτης)
2. Καρδιά
3. Κοντά σου (Μαρία Πολυδούρη)
4. Καινούριος τόπος
5. Νερωμένο κρασί (Ιωάννης Πολέμης)
6. Όταν ο χρόνος πέφτει πάνω σε τοίχο
7. Oh sister (Σύλβια Πλάθ)
8. Πλυθηντικός αριθμός (Κική Δημουλά)
9. Θα πεθάνω ένα πένθιμο
10. Τραγούδι του φθινοπώρου (Πώλ Βερλαίν)
11. Τριζόνια (Γιώργος Σεφέρης)
12. Τελευταίος σταθμός
Bonus:
Θάνος Ανεστόπουλος - το τρένο (Τρύπες) "homemade διασκευή"

Download:Θάνος Ανεστόπουλος

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Αμόκ - Δισκογραφία

Οι "Αμόκ" δημιουργήθηκαν στο Αγρίνιο παίζοντας διασκευές και αργότερα έφτιαξαν τα δικά τους punkrock κομμάτια. Τα μέλη της μπάντας είναι οι Μήτσος φωνή και κιθάρα, Νίκος μπάσο και Κώστας τύμπανα. Κυκλοφόρησαν το '06 το d.i.y. cd "Ζωή Χωρίς Νεκρό Χρόνο" με έξι κομμάτια. Λίγο καιρό μετά ηχογράφησαν κάποια νέα κομμάτια τα οποία κυκλοφόρησαν από χέρι σε χέρι σε ένα cd χωρίς τίτλο και εξώφυλλο. To 2009 κυκλοφορούν τελικά το demo με τίτλο "Ψυχογεωγραφία" το οποίο διακινείται χωρίς αντίτιμο για να αποφευχθεί η διαμεσολάβηση του χρήματος και η γενικότερη αναπαραγωγή των εμπορευματικών σχέσεων. Η μπάντα ΔΕΝ επιθυμεί να παίζεται σε μαγαζιά και σε αστικά ραδιόφωνα... 'Εχουν συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες αλληλεγγύης σε αυτοοργανωμένους χώρους και πανεπιστήμια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Το 2012 κυκλοφορούν την δεύτερη επίσημη ανεξάρτητη δουλειά τους με τίτλο "Όλοι Κάτω Από 20".


Όλοι Κάτω Από 20 (2012)

Tracklist:
1. Βέλη
2. Όλοι κάτω από 20
3. Πιάσε με(..αν μπορείς)
4. Μάσκες
5. Ρυθμίσω
6. Εδώ
7. Κλεμμένη Ζωή
8.  Απ'την Αρχή

Download:Όλοι Κάτω Από 20


Ψυχογεωγραφία (2009)

Tracklist:
1. Αρχίζω ξανά
2. Απόδραση
3. Μηδενική ανοχή
4. Αναζήτηση
5. Ψυχογεωγραφία
6. Ομοιόμορφα
7. Μια ακόμα φυλακή
8. Δέσμιος μοναξιάς (Αρένα)
9. Τραγουδάκι για τους νεοναζί (Σμέρνα)

Download:Ψυχογεωγραφία


Zωή Xωρίς Nεκρό Xρόνο (2006)

Tracklist:
1. Πορεία
2. Επιλογές
3. Ψυχαγωγία
4. Νοσταλγική χαρά
5. Κραυγές απελπησίας
6. Μηδενική ανοχή

Download:Zωή Xωρίς Nεκρό Xρόνο