Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Ωστικό Κύμα - κώδικας σιωπής (1998)


Το συγκρότημα "Ωστικό Κύμα" ήταν μία hardcoreμπάντα από Αθήνα οι οποίοι σχηματίστηκαν το 1996 με αρχικά μέλη τους Γιώργο Κ. (φωνή), Σπύρο (κιθάρα-φωνή), Αντώνη (τύμπανα-φωνή), Τάκης (μπάσο). Την ίδια χρονιά παίρνουν μέρος στην συλλογή «Chaos I» με το ομώνυμο τραγούδι «Ωστικό Κύμα».
Το 1997 και 1998 γίνονται κάποιες ανακατατάξεις μελών όπου η μπάντα παίρνει την τελική της μορφή και τα μέλη πλέον είναι οι Τάκης (φωνή – μπάσο), Γιώργος Β. (φωνητικά – κιθάρα), Θωμάς (κιθάρα) και Κώστας (τύμπανα). Το 1998 βγάζουν το demo «Κώδικας Σιωπής» και κάνουν κάποια liveστην Αθήνα με γνωστά συγκροτήματα εκείνης της εποχής.
Επίσης, ηχογράφησαν τρία ακυκλοφόρητα τραγούδια (τα δύο διασκευές και το ένα δικό τους) χωρίς να συμπεριληφθούν σε κάποια δουλειά τους και το 1999 διέλυσαν.
 

*το ριπάρισμα όπως και τα εξώφυλλα είναι μια προσφορά του φίλου Stathis80

Tracklist:
1. Intro
2. Δρόμοι του μίσους
3. Επιστήμη θανάτου
4. Τελευταία πνοή
5. Σκιά του πόνου
6. Ωστικό κύμα
7. Άνθρωποι σε σφαίρες
8. Κώδικας σιωπής


Download:Ωστικό Κύμα

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου! (Ραδιο-Φονική εκπομπή 15/06/12)

Η επιστροφή της ΕΛληνόφωνης Ανεξάρτητης Σκηνής με την Ραδιο-Φονική
εκπομπή που ακούει στο όνομα   ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου!

Κάθε Παρασκευή 17:00 - 19:00 (εκτός απροόπτου!) από την Πάτρα και τη διαδικτυακή συχνότητα του Β.Λ.Ε.ΠΟ. (Βήμα Λόγου Επικοινωνίας ΠΟλιτισμού).

Ακούστε ΖΩΝΤΑΝΑ! <------

Την Παρασκευή 15/06 τηλεφωνικός καλεσμένος το συγκρότημα Περσινά Ξινά Σταφύλια.


ΠΕΡΣΙΝΑ ΞΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ
…μια φάλτσα μπάντα με μέλη 8…!
Το συγκρότημα ξεκινάει το 2000 σε ένα υπόγειο στη Βέροια. Πρώτο όνομα “Εκτός Εαυτού”, αργότερα “Έξω Φρενών” κι από το 2006, προκύπτουν τα “Περσινά Ξινά Σταφύλια”! Η μουσική τους είναι μία μίξη, από punk rock-hardcore και dirty ska-reggae ρυθμούς, μπερδεμένη με βαλκανικούς ήχους και ανατολίτικες μελωδίες. Χαρακτηριστικά του γκρουπ: πάθος για live, ένταση, γκάζι, ιδρώτα και χορό. Μέχρι και το 2010, το σχήμα υπολειτουργεί, καθώς τα μέλη είναι διασκορπισμένα για διάφορους λόγους. Πραγματοποιούν κάποιες συναυλίες στη Βόρεια Ελλάδα κυρίως, ενώ το 2007 γράφουν στη Θεσσαλονίκη το πρώτο τους demo. Το καλοκαίρι του 2010, το γκρουπ γίνεται πιο ενεργό, τα μέλη του πολλαπλασιάζονται, όπως και οι εμφανίσεις. Τον Απρίλη του 2012, κυκλοφορεί ο πρώτος επίσημος δίσκος, με τίτλο: “Αέρα στα Πανιά μας”, μία ανεξάρτητη παραγωγή και σύντομα, θα ξεκινήσουν ηχογραφήσεις για νέο δίσκο.

Facebook:https://www.facebook.com/persinaksinastafylia

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Β.Μ.Σ. - Απ'τα μάτια μου κοιτάς (demo '98-'02)


Οι Β.Μ.Σ. "Βυζιά Με Σιλικόνη" δημιουργήθηκαν τον Απρίλιο του 1994 στην Καβάλα από τους Χρήστο Πεχλιβανίδη και Παναγιώτη Παρλιάρο. Διαλύθηκαν τον Αύγουστο του 2002 και η τελική σύνθεση ήταν Χρήστος Πεχλιβανίδης (φωνή), Στέλιος Λινάκης (μπάσο), Ηλίας Πεντίκης (τύμπανα), Γιάννης Βογιατζής (κιθάρα), Παναγιώτης Λαζαρίδης (πλήκτρα), Θωμάς Βασιλέκας (κιθάρα). Πραγματοποίησαν περισσότερες από 100 εμφανίσεις.

Οι σημαντικότεροι καλλιτέχνες με τους οποίους εμφανίστηκαν ήταν οι Πυξ Λαξ, τα Ξύλινα Σπαθιά, ο Τζίμης Πανούσης, οι Μάσκες κ.α. Κατά διαστήματα συνεργάστηκαν με τους μουσικούς: Σίμος Δοξάκης (μπάσο), Στέλιος Φράγκος (κιθάρα), Ευριπίδης Ταρασίδης (κιθάρα), Λάζαρος Σιμιτσής (τύμπανα), Βασίλης Γκάντζιος (τύμπανα) κ.α.


Site:http://vita-mi-sigma.tumblr.com/

Facebook: Β.Μ.Σ.


Tracklist:
1. Απ’τα μάτια μου κοιτάς (2000)
2. Γιατί (2000)
3. Οπως και να’χει (2001)
4. Άφησε με (2002)
5. Μη μου ζητάς να αλλάξω (2002)
6. Πρέπει να ψάξεις (2001)
7. Μερικές Φορές (2001)
8. Στα σύννεφα (2002)
9. Μη μου μιλάς (2002)
10. Βραδυνή μελαγχολία (2001)
11. Ταξίδι στίς ημέρες (2001)
12. Η Αγάπη (1998)

Download
: ΒΜΣ

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου! (Ραδιο-Φονική εκπομπή 08/06/12)

Η επιστροφή της ΕΛληνόφωνης Ανεξάρτητης Σκηνής με την Ραδιο-Φονική
εκπομπή που ακούει στο όνομα   ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου!

Κάθε Παρασκευή 17:00 - 19:00 (εκτός απροόπτου!) από την Πάτρα και τη διαδικτυακή συχνότητα του Β.Λ.Ε.ΠΟ. (Βήμα Λόγου Επικοινωνίας ΠΟλιτισμού).

Ακούστε ΖΩΝΤΑΝΑ! <------

Την Παρασκευή 08/06 τηλεφωνικός καλεσμένος ο Νίκος Τρυψάνης
, μπασίστας, πληκτράς και σαξοφωνίστας του συγκροτήματος Υπόγεια Τροχιά.


Οι "Υπόγεια Τροχιά" ξεκίνησαν το 1984 από την Πτολεμαϊδα. Τα μέλη του γκρουπ ήταν Σάκης Τσιγγένης φωνή και μπάσο, Κώστας Νικολαίδης τύμπανα και Νίκος Τρυψάνης πλήκτρα. Στη θέση του κιθαρίστα πέρασαν οι Χάρης Γάγας (ex "Planet Earth"), Μηνάς Γκίνος (ex "Planet Earth") και ο Δημήτρης Πλάκας, ο οποίος έμεινε μέχρι το '93. Αργότερα προστέθηκε στα πλήκτρα ο Σταύρος Τσιγγένης. Δώσαν πολλές συναυλίες, οι περισσότερες στην Πτολεμαϊδα, αλλά και στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μπορντό Γαλλίας κ.α. Η πρώτη τους κυκλοφορία ήταν μια κασέτα, με τίτλο το όνομά τους, το '88.

Το '90 κυκλοφόρησε σε λίγα αντίτυπα ο πρώτος δίσκος τους με τίτλο "Υπόγεια Τροχιά" από τη "Nate Starkman & Son". Το '94 ο δίσκος αυτός επανακυκλοφόρησε μαζί με ένθετο, από τη "Wipe Out". Στην ίδια εταιρεία κυκλοφορούν και τα επόμενα cd τους. Το '95 το "Σημάδια Των Καιρών" και το '98 το "Και Πάλι Εμείς".

Το '97 κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες δουλειές τους σε ένα cd με τίτλο "Υπόγεια Τροχιά & Σημάδια Των Καιρών". Συμμετείχαν το '91 στη βιντεοκασέτα συλλογή του ελληνικού rock "The Opticoacousthc Bomb" της "Fifth Dimmension Records" από το Κιάτο.

Το '94 συμμετείχαν στις συλλογές "Μαγικό Βοτάνι" και "Κάτω Από Τον Πορφυρό 'Ηλιο", η οποία είχε συγκροτήματα από την Πτολεμαϊδα και κυκλοφόρησε από συνεργασία των ραδιοεκπομπών "Κλινοσκεπάσματα" και "Φάκελοι Ροκ". Επίσης συμμετείχαν στις συλλογές "Underground 97" και "Underground 98".

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ραντανπλάν - Με τη στάμπα του αλήτη (2011)


Οι "ΡΑΝΤΑΝΠΛΑΝ" είναι μια 4μελής μπάντα από τη Θεσσαλονίκη η οποία έχει τις ρίζες της κάπου στις αρχές του 2009. Ξεκίνησε και συνεχίζει ως μια κοινή ανάγκη τεσσάρων φίλων να εκφραστούν μέσα από τη μουσική και το τραγούδι.

Μετά από 3 χρόνια περίπου ως συγκρότημα έχουν δώσει αρκετές συναυλίες -οι περισσότερες στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Β.Ελλάδας όπως επίσης και στην Αθήνα, οι οποίες επί τον πλείστον κινούνταν στο ύφος της αυτοοργάνωσης. Τους τελευταίους μήνες κάποιες υποχρεώσεις μελών του συγκροτήματος τους κράτησαν μακριά από συναυλίες αλλά πλέον είναι έτοιμοι να δραστηριοποιηθούμε ξανά.


Myspace:www.myspace.com/rantaplansalonica

Blog:http://rantanplansalonica.blogspot.gr/


Tracklist:
1. Για κοίτα τώρα
2. Αλκοολικός
3. Όταν μονάχος περπατώ
4. Μετανάστης
5. Μέχρι Κυριακή πρωί
6. R'n'R στο κρατητήριο
7. Και γαμώ τις μηχανές

Download:Ραντανπλάν