Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Όρα Μηδέν - Δισκογραφία

Το συγκρότημα "Όρα Μηδέν" δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 1986 στην Πάτρα και παίζει ελληνόφωνο punk rock. Τα μέλη του γκρουπ ήταν Σάκης φωνή, Πάνος Παπαχριστόπουλος κιθάρα, πλήκτρα και φλάουτο, Μαρίνος Σκανδάμης βιολί και Νίκος Βλαντής τύμπανα. Το '88 κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα μια demo κασέτα και στις 5 Οκτωβρίου του ίδιου χρόνου ηχογραφούν στο "Rock Studio" στη Θεσσαλονίκη τρία κομμάτια τα οποία βγαίνουν τέλη του '88 σε ένα εφτάιντσο από τη "Lazy Dog" με τίτλο "Μόνα Λίζα". Το ep αυτό ήταν η δεύτερη κυκλοφορία της Σαλονικιώτικης δισκογραφικής και κυκλοφόρησε ως ένθετο του fanzine "Rolling Under". Έδωσαν αρκετές συναυλίες και μόνο δύο από αυτές στη Αθήνα, μία στην κατάληψη της Νομικής το Νοέμβριο του '87 και μία μετά την κυκλοφορία του εφτάιντσου στο club "Εναλλάξ" το '88. Στη Θεσσαλονίκη που είχαν πολλούς φίλους, δυστυχώς δεν κατάφεραν να εμφανιστούν ποτέ. Διαλύθηκαν στα τέλη του '99.


Μόνα Λίζα (1989)

Tracklist:
1. Αφήστε Το Κορμί Μου Ήσυχο
2. Θάνατος Στους Ποιητές
3. Μόνα Λίζα

Download
:Μόνα Λίζα


Demo Κασέτα (1988)
Tracklist:
1. Σάρκα
2. Μόνα Λίζα
3. Το Παραμύθι
4. Το Καλοκαίρι
5. Αλήθεια
6. Μελωδίες
7. Αφήστε Το Κορμί Μου Ήσυχο
8. Θάνατος Στους Ποιητές
9. Κόλαση
10. Πιρέλλι Ελλάς Α.Ε.
11. Αφιέρωση
12. Einfuhrung
13. Οργανικό

Download:Demo Κασέτα

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Συλλογή "Κασετίνα II" (2012)


Πληροφορίες:http://kasetina.bandcamp.com/

Tracklist:
1. Ο Χορός Της Σιωπής (Γενιά Του Χάους)
2. Κατάσταση Κινδύνου (Αντίδραση)
3. Δύο Δευτερόλεπτα (Πίσσα & Πούπουλα/φωνή Βίκτωρ)
4. Στην Ομίχλη (Σμέρνα/φωνή Αλεξάνδρα)
5. X Ecute (Deus X Machina)
6. Πολίτες Της Κόλασης (Χαοτική Διάσταση)
7. Κοινωνία Κωφαλάλων (Ναυτία)
8. Το Παιδί Της Πολυκατοικίας (Βανδαλούπ)
9. Εποχή Της Παρακμής (Χαοτικό Τέλος)
10. Τα Παιδιά, Μόνο... (Γκούλαγκ/φωνή Λόλεκ)
11. Μανιφέστο (Μωρά Στη Φωτιά)

Download:Κασετίνα II

Θέρος

Το συγκρότημα "Θέρος" δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η μουσική τους συνδυάζει τη μυρωδιά της γης με το χρώμα της πόλης, τον παραδοσιακό ήχο με σύχρονες φόρμες και τον ποιητικό με τον άμεσο στίχο. Η πρώτη παρουσία του συγροτήματος στη δισκογραφία πραγματοποιήθηκε στο CD «Mια φορά κι ένα καιρό» του περιοδικού «Μετρό» όπου έντυσε μουσικά τα παραμύθια που αφηγήθηκαν οι τραγουδιστές-τραγουδοποιοί Δ. Σαββόπουλος, Ν.Παπάζογλου, Β. Παπακωνσταντίνου, Σ. Γιαννάτου, Δ.Τσακνης, Ε. Πασπαλά, Λουδοβίκος των Ανωγείων και άλλοι. Η πρώτη, ωστόσο, ολοκληρωμένη δουλειά τους κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2005 με τίτλο «Θέρος» σε παραγωγή του Παύλου Παυλίδη (Ξύλινα Σπαθιά) ο οποίος συμπράττει και με ένα δικό του τραγούδι. Στον συγκεκριμένο δίσκο συμμετέχουν επίσης ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Μάρθα Φριτζήλα. Το 2009 επιστρέφουν με νέα δουλειά που ακούει στο όνομα "Στον Ορίζοντα Καπνός", η οποία κυκλοφόρησε από την Yafka Records. 


Myspace:http://www.myspace.com/bandtheros


Στον Ορίζοντα Καπνός (2009)
Tracklist
1. Πτήση 
2. Παπούτσια 
3. Παλιόσκυλο 
4. Ο κύριος Σάββας 
5. Οι τρείς 
6. Λουλούδι 
7. Στάχυα 
8. Δράκος 
9. Πειρατεία 
10. Τόξο 
11. Ρεπό 
12. Γαϊδούρι 
13. Το κουνούπι και ο παραθεριστής 

Download:Στον Ορίζοντα Καπνός 


Θέρος (2005)
Tracklist
1. Κατράνα 
2. Φεγγάρι 
3. Το παιδί και η φλογέρα (Μάρθα Φριτζήλα) 
4. Είδα να φεύγουν δυό πουλιά (Παύλος Παυλίδης) 
5. Αποθήκη (συμμετοχή Φοίβου Δεληβοριά) 
6. Δειλός 
7. Έργα και ημέρες 
8. Ασυρματιστής 
9. Νησί 
10. Ηδονοβλεψίας 
11. Η γέφυρα του Κάρολου 
12. Καράβι 

Download: Θέρος

Mad Max (2008)

Ο Mad Max, κατά κόσμον, Νίκος Κυριακόπουλος, ήταν πρώην κρουστός των Ξύλινων Σπαθιών ('01-'03) και ιδιοκτήτης του studio όπου οι Τρύπες, τα Ξύλινα Σπαθιά και δεκάδες άλλοι ήρωες της ελληνικής ροκ σκηνής της Σαλονίκης έκαναν τις πρόβες τους πριν εμείς τους απολαύσουμε ζωντανά! Το 2008, κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό ομώνυμο album του από την archangel records. Στον δίσκο συμμετείχαν οι Τίτος Καργιωτάκης και Χρήστος Χαρμπίλας στις μίξεις και ο Παύλος Παυλίδης guest στο τραγούδι "o Τρέχων". Τα τραγούδια που απαρτίζουν αυτό το album ηχογραφήθηκαν κάποτε παλιά, σε ένα 8κάναλο κασετόφωνο κι έμειναν εκεί κλεισμένα για πολλά χρόνια. Ο Mad Max γράφει μουσικές, στίχους, ενορχηστρώνει, παίζει σύνθια, κιθάρες, τύμπανα, κρουστά, μπάσο και τραγουδο-απαγγέλει. 

Tracklist:
1. Του Πέρνικ
2. Κάθε Μέρα (Μ' Αρέσει Να Γελάω)
3. Αμφιβάλλω
4. Ο Λύκος
5. Δείξε Μου
6. Καψούρης
7. Το Αστεράκι
8. 4 Ματάκια
9. Παλουκώσου
10. Ο Δότης
11. Ο Τρέχων (feat Παύλος Παυλίδης)

Download:Mad Max

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου! (Ραδιο-Φονική εκπομπή 06/04/12)

Η επιστροφή της ΕΛληνόφωνης Ανεξάρτητης Σκηνής με την Ραδιο-Φονική
εκπομπή που ακούει στο όνομα   ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου!

Κάθε Παρασκευή 17:00 - 19:00 (εκτός απροόπτου!) από την Πάτρα και τη διαδικτυακή συχνότητα του Β.Λ.Ε.ΠΟ. (Βήμα Λόγου Επικοινωνίας ΠΟλιτισμού).

Ακούστε ΖΩΝΤΑΝΑ! <------

Την Παρασκευή 06/04 τηλεφωνικός καλεσμένος ο Βίκτωρ Μοσχόπουλος, front man του συγκροτήματος Πίσσα Και Πούπουλα.

Ο Βίκτωρ Μοσχόπουλος ήταν ιδρυτικό μέλος και front man του ελληνόφωνου punk rock συγκροτήματος "Πίσσα Και Πούπουλα". Κατα καιρούς αναλάμβανε και τα καθήκοντα του μπασίστα.
Τον χειμώνα του 1987 στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης, τρεις μαθητές λυκείου, ο Κώστας κιθάρα, ο Πέτρος τύμπανα και ο Βίκτωρ μπάσο και φωνή, δημιούργησαν το punk rock σχήμα "Τα Παιδιά Της Τερηδόνας", που μετονομάστηκαν σε "Πίσσα Και Πούπουλα. Ηχογράφησαν το '88 ένα demo και αργότερα ένα σιγκλάκι που δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Σε αυτό το διάστημα, ανέλαβε τα καθήκοντα του μπασίστα, ο Βασίλης Ρ. και για κάποιο διάστημα έπαιξε μαζί τους δεύτερη κιθάρα ο Βαγγέλης. Το καλοκαίρι του '92, αποχώρησε ο Πέτρος και τον αντικατέστησε ο 'Ηλιος. Τον ίδιο χειμώνα, ηχογραφούν τον πρώτο και μοναδικό τους δίσκο στο στούντιο "Αγροτικον", ο οποίος κυκλοφορεί το '93 από την "Wipe Out" και περιείχε έντεκα κομμάτια. Το '94 ο 'Ηλιος αποχωρεί και μετά από ένα σύντομο πέρασμα του Γιάννη από τα τύμπανα, τελικά τη θέση παίρνει ο Βασίλης Τ. Το '95 παίζουνε το τελευταίο τους live και διαλύονται. Ακολούθησε ένα live εφτάιντσο με τρία κομμάτια από την "Tsalapetinos Productions" που διανεμήθηκε δωρεάν με το fanzine "Χωρίς Κανόνα".
Μετά τη διάλυσή τους, ο κιθαρίστας τους Κώστας Παντέλης έπαιξε στους "Ziggy Was", για κάποια περίοδο στα "Ξύλινα σπαθιά" και αργότερα στους "Sancho 003". Ο τραγουδιστής τους Βίκτωρ έπαιξε στους "Vιδα" και "Δόκτωρ Δρακατόρ".

Όρεξη Για Τίποτα - Για τις κρύες νύχτες του χειμώνα (1999)

Το συγκρότημα "Όρεξη Για Τίποτα" ξεκίνησε από την Αθήνα ως "Αποκτήνωση" το 1994. Μετά από την κυκλοφορία δύο demo, άλλαζουν το όνομά τους σε "Ορεξη Για Τίποτα". Κυκλοφόρησαν ένα δίσκο με τίτλο "Μη Φιλάτε Το Βάτραχο" από τη "Wipe Out". Το '99, λίγο πριν διαλυθούν, κυκλοφορούν ένα εφτάρι με τρία κομμάτια σε ανεξάρτητη παραγωγή, με τίτλο "Για Τις Κρύες Νύχτες Του Χειμώνα". Το εφτάρι αυτό κυκλοφόρησε σε πολύ περιορισμένα αντίτυπα, μόνο τριακόσια. Την μπάντα αποτελούσαν οι Αλέξης φωνή και κιθάρα, Ελευθερία φωνή και Στέφανος μπάσο. Στο "Για Τις Κρύες Νύχτες Του Χειμώνα" τύμπανα έπαιξε ο Χρήστος.

# το vinyl rip έγινε από τον φίλο Στάθη (Stathis 80)

Tracklist:
1. Μην Φιλάτε Τον Βάτραχο
2. Το Αίμα Σταματάει Να Βράζει Στα 20
3. Καλύτερα Να Μείνει Χωρίς Τίτλο

Download:Για τις κρύες νύχτες του χειμώνα

Όραμα - Ο Θεός που μου ανήκει (promo-2012)

Το συγκρότημα "Όραμα" ξεκίνησε με ιδρυτικά μέλη τον Τεό Ψυχαλή (Ντράμερ των Όραμα) και τον Ανδρέα Ψυχαλή (Κιθαρίστας των Όραμα). Tα δύο ξαδέλφια σε μία μικρή κοινωνία, χωρίς πολλές μπάντες ,αποφάσισαν να παίξουν την δική τους μουσική , βρίσκοντας στο δρόμο τους τον Νίκο Μίχα (Κιθαρίστας των Όραμα) και τον Δημήτρη Φραγκούλη (τραγουδιστής των Όραμα), που τότε ήταν στο συγκρότημα ως μπασίστας και πληκτράς... Ένα αλλόκοτο βράδυ που ο Δημήτρης βρισκόταν στο σπίτι του Ανδρέα, άρχισαν να παίζουν κάποια ελληνικά ροκ τραγούδια που τραγουδούσε ο Δημήτρης ,"για την παρέα"όπως λέμε. Το σύνολο τους ικανοποιούσε και έπεσε η ιδέα να παίξουνε ελληνικό ροκ. Έτσι ειδοποιήθηκαν αμέσως και οι υπόλοιποι. Αργότερα βρήκαν στον δρόμο τους τον Θανάση Νανόπουλο (Μπασίστα των Όραμα και φίλο του Δημήτρη). Ξεκίνησαν να κάνουν τις πρόβες τους στο Λουτράκι. Ως που φθάνουν στις 27 Δεκεμβρίου του 2010 να παίζουν με επιτυχία το πρώτο τους live σαν Όραμα πλέον. Ακολούθησαν αρκετά live,η μπάντα έδενε όλο και περισσότερο παρ' όλες τις δυσκολίες που είχε. Κάποια στιγμή αποφάσισαν πως θα δώσουν περισσότερη ένταση στο στυλ τους λόγω των διαφορετικών επιρροών που είχε ο καθένας. Η μπάντα δηλώθηκε Εναλλακτικό μέταλ και ροκ.
Έτσι έφθασαν το καλοκαίρι του 2011 να γνωρίσουν την κα Πέτρα Τερζή (Μάνατζερ της μπάντας) που τους έφερε σε επαφή σε ένα πολύ ωραίο live με τα Υπόγεια Ρεύματα. Τον χειμώνα αποφάσισαν να μπουν στο στούντιο και να ηχογραφήσουν το πρόμο τους "Ο θεός που μου ανήκει "Με τη συμμετοχή του Γρηγόρη Κλιούμη(τραγουδιστή των Υπογείων Ρευμάτων).
Αυτή τη στιγμή οι Όραμα ετοιμάζονται για κάποια επιλεγμένα live σε διάφορες περιοχές.


Tracklist:
1. Δεν είσαι εδώ
2. Σ'αγαπώ
3. Καταζητούμε
4. Όλα τελειώσαν
5. Ο Θεός που μου ανήκει feat
Γρηγόρης Κλιούμης (Υπόγεια Ρεύματα)

Download:Όραμα