Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου! (Ραδιο-Φονική εκπομπή 30/3/12)

Η επιστροφή της ΕΛληνόφωνης Ανεξάρτητης Σκηνής με την Ραδιο-Φονική
εκπομπή που ακούει στο όνομα   ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου!

Κάθε Παρασκευή 17:00 - 19:00 (εκτός απροόπτου!) από την Πάτρα και τη διαδικτυακή συχνότητα του Β.Λ.Ε.ΠΟ. (Βήμα Λόγου Επικοινωνίας ΠΟλιτισμού).

Ακούστε ΖΩΝΤΑΝΑ! <------

Την Παρασκευή 30/3 τηλεφωνικός καλεσμένος ο Μιχάλης Γαλαίος, κιθαρίστας του συγκροτήματος Έρεβος.
Ο Μιχάλης Γαλαίος, ήταν ιδρυτικό μέλος, κιθαρίστας και στιχουργός, του ελληνόφωνου ψυχεδελικού dark wave συγκροτήματος «Έρεβος», που έδρασε την δεκαετία του '90. Εκτός από αυτό το συγκρότημα συμμετείχε και με τους Lost Bodies, τους Flowertrain και τα τελευταία 3 χρόνια ασχολείται με το δικό του project που ονομάζει Μαύρες Κωμωδίες.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Mpliax 166

Οι "Μπλιάχ 166" που το όνομα τους παραπέμπει στους Blink-182 ειναι μια ελληνόφωνη pop comedy punk μπάντα που ιδρύθηκε στη Σάμο το καλοκαιρι του 2004. Το 2010 κυκλοφόρησε το ολοκληρωμένο ποια demo της με τίτλο "Άντε Γαμηθείτε Όλοι". Το 2012 επιστρέφει δυναμικά με νέο ανεξάρτητο δίσκο και τίτλο "Γυμνοδρομίες".
Οι Mpliax 166 αποτελούν μια νέα φρέσκια μουσική πρόταση-πρόκληση και μας αποδεικνύουν ότι ήρθε επιτέλους ο καιρός να βγάλουμε τις παρωπίδες και να συνειδητοποιήσουμε ότι η μουσική έχει πολλές πλευρές.
Όπως θα έλεγαν και οι ίδιοι: Stay Mpliax n’ keep souvlaking...!


Facebook: http://www.facebook.com/mpliax166
Myspace: http://www.myspace.com/mpliax166


Γυμνοδρομίες (2012)
Tracklist:
1. Mpliax anthem
2. Λαμαρίνα
3. One night stand
4. Γυμνοδρομίες
5. Διπλό ταμπλό
6. Περίοδος
7. Σχολείο
8. Γελάς
9. Φιλί
10. Καυλέας


Download:Γυμνοδρομίες


Άντε Γαμηθείτε Όλοι (2010)
Tracklist:
1. Άντε αγαπηθείτε όλοι (Clean version)
2. Όλοι πιο κοντά (Trendy song)
3. Κάγκουρες
4. Νούμερα για νούμερα
5. Είμαι emo
6. Είσαι ένα τσουλί
7. Πατουσάκιας
8. 166
9. Σουβλάκι με πίτα
10. Εύη
11. Άντε γαμηθείτε όλοι (Uncensored mix)
12. 2 τόνοι σπέρμα (Χίντεν τρακ)


Download:Άντε Γαμηθείτε Όλοι

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Joker - Σκάνδαλο (1997)

πληροφορίες από rockway.gr

Ολοι γνωρίζουν τους "JOKER" από το κλασικό πια "Πάρε με Μακριά" που κυκλοφόρησε ως σινγκλ το Νοέμβριο του 1996 (το άλμπουμ "Σκάνδαλο" ακολούθησε τον Μάρτιο του 1997). Οι JOKER όμως ξεκίνησαν ουσιαστικά από παιδιά, το 1988 (!) Jokers ήταν τότε με Αγγλικό στίχο και έπαιζαν hard rock με αναγεννησιακές μελωδίες εδώ κι εκεί (εξ ου και το όνομα JOKER) και progressive στοιχεία. Η αγάπη για το Metal υπήρχε από τότε, και μάλιστα: οι πρώιμοι JOKER Τα έχουν γράψει και μερικά απ τα πρώτα thrash κομμάτια στην Ελλάδα!

«Το "Revel in Heaven" μάλιστα, (σ.σ. ένα παλιό τους thrash κομμάτι), το είχαμε παίξει και τότε, πιτσιρίκια, που είχαμε ανοίξει για τον Σιδηρόπουλο!», θυμάται η κεντρική φιγούρα των JOKER, ο Νάσος Καββαθάς.

Μια απ τις πρώτες σημαντικές εμφανίσεις των JOKER ήταν σίγουρα τότε που παίξανε support στη συναυλία του Παύλου Σιδηρόπουλου στο γήπεδο της Προοδευτικής, στον Κορυδαλλό, 12 Σεπτεμβρίου του 1988,). Οι πρώτοι JOKER ήταν: κιθάρα, φωνή Νάσος Καββαθάς, μπάσο Ηλίας Τσουτσούλης και ο Γιάννης (Γιάγκος) Μπαρμπάτης στα ντραμς. Σύντομα προστέθηκε ο Γιάννης Αυγέρης το 1991 σαν lead κιθάρα.

Όταν ο Τσουτσούλης έφυγε για σπουδές στο εξωτερικό η πρώτη συγκροτημένη ομάδα των JOKER, τότε, ήταν: Νάσος Καββαθάς -μπάσο/φωνή, Γιάννης Αυγέρης-κιθάρα και Γιάγκος Μπαρμπάτης -τύμπανα. Αυτή η πρώτη σύνθεση έπαιζε με Αγγλικό στίχο, έκανε μεγάλη προεργασία για το τι έμελλε να γίνει, ενώ έκανε πολύ λίγες συναυλίες (1988-1993).

Από τον Ιανουάριο του ’95, μέχρι τον Ιούνιο – Ιούλιο του ’98 οι JOKER είναι: Νάσος Καββαθάς -φωνή, Κυπριανός –μπάσο, Μάνος Μανουσέλης – κιθάρα και Βαγγέλης Παπαχριστόπουλος –τύμπανα. (Τον 1ο χρόνο εμφανίζονταν υπό το όνομα "Μάσκα"). Είναι το σχήμα των JOKER που ηχογράφησε το "Πάρε Με Μακριά", (σύνθεση των Νάσος/Κυπριανός) και το άλμπουμ "Σκάνδαλο" και μπήκαν και σε κανα-δυο συλλογές της Warner εκείνη την περίοδο. Το "Πάρε με Μακριά" είναι και το πιο αναγνωρίσιμο τραγούδι των JOKER, τραγούδι ‘γενικής αποδοχής΄που παίζεται ασταμάτητα στα ραδιόφωνα απ’ την εποχή που πρωτοκυκλοφόρησε. Το συγκρότημα εκείνη την εποχή έδινε τουλάχιστον 150 συναυλίες τον χρόνο. Όπως και στις μέρες μας.

Tracklist:
1. Έλα
2. Για σένα
3. Σκάνδαλο
4. Πάρε με μακρυά
5. Της νύχτας η φωτιά
6. Μη ζητάς πολλά
7. Μαύρα μάτια
8. Μια στιγμή
9. Ξένοι
10. Καμιά φορά
11. Φτάνει πια

Download:Joker - Σκάνδαλο

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου! (Ραδιο-Φονική εκπομπή 16/3/12)

Η επιστροφή της ΕΛληνόφωνης Ανεξάρτητης Σκηνής με την Ραδιο-Φονική
εκπομπή που ακούει στο όνομα   ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου!

Κάθε Παρασκευή 17:00 - 19:00 (εκτός απροόπτου!) από την Πάτρα και τη διαδικτυακή συχνότητα του Β.Λ.Ε.ΠΟ. (Βήμα Λόγου Επικοινωνίας ΠΟλιτισμού).

Ακούστε ΖΩΝΤΑΝΑ! <------

Την Παρασκευή 16/3 τηλεφωνικός καλεσμένος ο Σπύρος, κιθαρίστας του συγκροτήματος Αντίδραση. Εκτός από τη συνέντευξη θα γίνει και παρουσίαση του καινούριου τους δίσκου με τίτλο "Όρκος Του Μίσους". Στο τέλος της εκπομπής θα δωθούν και Δ-Ω-Ρ-Ο βινύλια!!!

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ρίχτερ

Οι "ΡΙΧΤΕΡ" άρχισαν το 1999, μέσα σε σύντομο διάστημα κερδίζουν μία θέση, μετά από διαγωνισμό στη συλλογή του geronimo groovy με το κομμάτι "Μπορώ Χωρίς Εσένα" ακολουθεί συμβόλαιο για την συμμετοχή τους στη συλογή του σταθμό δινονοντας ενα μεγάλο live στην παραλία φλοισβου και ξεκινούν κάποιες ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα. το 2003 το μόνο μέλος που απομένει στους ΡΙΧΤΕΡ ειναι ο κιθαρίστας, με νέο line up το συγκρότημα ξεκινά πάλι πολλές ζωντανές εμφανίσεις και παράλληλα ηχογραφεί ένα καινούργιο demo. Ένα από τα κομμάτια του demo με τίτλο "Ο Φευγάτος" θα "τραβήξει" την προσοχή του ραδιοφωνικού παραγωγού, στον atlantis fm, Δημήτρη Δημητράκα (και drummer τον panx romana -ριφιφι) ο οποίος θα προσκαλέσει τους ΡΙΧΤΕΡ για συνέντευξη στον atlanis. "Ο Φευγατος" θα κυκλοφορήσει στη συλλογή της atlantis records pure rock 2 τo 2006. Οι ΡΙΧΤΕΡ συνεχίζουν τις ηχογραφήσεις τους και ολοκληρώνουν 9 κομμάτια τα οποία θα αποτελέσουν το πρώτο album τους που θα κυκλοφορήσει στις αρχες του 2007. Επιστρέφουν με μία ακόμη συνέντευξη στον atlantis. Αργότερα το πιο αρεστό κομμάτι του cd "Ισορροπω" "Δεν Μπορώ" θα γίνει και video clip. Οι ΡΙΧΤΕΡ συνεχίζουν την δύσκολη πορεία τους (όπως ολα τα group στο είδος τους) με πάρα πολλά επιτυχημένα live αλλά και με δύσκολες στιγμές στις συνεχείς αλλαγές μελών στα τύμπανα και μπάσο. Το 2008 συμμετέχουν για ακόμη μια φορά σε 2 συλλογές 1) συλλογή "Ανέφελοι Και Ωραίοι" (underground tapes) (πάτρα) με το κομμάτι "Χίλια Χρώματα" 2)στην pure rock 4 (atlantis records) με το κομμάτι "Τύψεις".Το 2009 ξεκινουν την ηχογραφηση του δευτερου αλμπουμ τους με τιτλο κουρσαρος το οποιο κυκλοφορει ψηφιακα στο διαδυκτιο το 2012 οι ριχτερ συνεχιζουν παιζοντας live και γραφουνε καινουργιες ιδεες για το τριτο τους αλμπουμ.


Myspace:www.myspace.com/rixtertheband


Κουρσάρος (2012)
Tracklist:
1. Τύψεις μου
2. Ίσως και τίποτα
3. Σ'αναζητώ
4. Μπορεί να πεθάνει η αγάπη
5. Αν ψάχνεις κάποιον
6. Αυτά τα μάτια
7. Κουρσάρος
8. Το'σκασα χτες βράδυ
9. Πόσες φορές


Download:Κουρσάρος


Ισορροπώ (2007)
Tracklist:
1. Δε Μπορώ
2. Άδεια Καρδιά
3. Χίλια Χρώματα
4. Ισορροπώ
5. Ο Φευγάτος
6. Θέλω
7. Φίλε Μου
8. Ρίχτερ
9. Απέραντο Κενό


Download:Ισορροπώ

ΝΕΒΡΑ (1996-LP)

Το συγκρότημα "ΝΕΒΡΑ" δημιουργήθηκε το 1995 στη Θεσσαλονίκη και αποτελείται από 2 μέλη. Το ντουέτο απάρτιζαν οι Βερνάδος Χόφμαν (Δεύτερα φωνητικά, Ρυθμοί-Ψηφιακά Τύμπανα, Midi Προγραμματισμός, Λούπες) και Γιώργος Γεωργιάδης (Φωνή, Αναλογικά-Ψηφιακά Συνθ, Κιθάρες, Μπάσο). Το 1996 κυκλοφορούν τον πρώτο και μοναδικό τους δίσκο από την wipe out records. Το 1997 συμμετέχουν με το τραγούδι "σταγόνα από αίμα" στη συλλογή "underground '97". Έπαιζαν ηλεκτρονική μουσική με ελληνικό στίχο, παντρεύοντας την με ηλεκτρικές κιθάρες.

*Το rip του βινυλίου, όπως και το σκανάρισμα των εξωφύλλων έγινε από τον φίλο Στάθη (stathis80) και τον ευχαριστώ πολύ για την προσφορά του.


Tracklist:
A1. Σταγόνα Απο Αίμα
A2. Μη Δακρύσεις
A3. Νεύρα
A4. Αρουραίοι
A5. Δημοκρατία Ή Θάνατος
Β1. Τα Λόγια Του Χάρου
Β2. Ελλάς Το Μαυσωλείο Σου
Β3. Μόνος
Β4. 2ος Χριστός
Β5. Νοσταλγός

Download:ΝΕΒΡΑ

Moussas Farm - newborn (2011)

Ο Τηλέμαχος Μούσας είναι ένας άνθρωπος με πολύ ταλέντο, τον οποίο τον διακρίνει η μεγάλη αγάπη για το θέατρο και την Jazz μουσική καθώς και η τεράστια όρεξη για πειραματισμό. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης στο Agostini Music School και στο Ωδείο Φ. Νάκας από όπου πήρε υποτροφία για το Berklee College of Music. Έχει κυκλοφορήσει 2 δουλειές με την μπάντα του που ονομάζει «Moussas Farm» (Κυκνοστάλαγμα, Νewborn) από την ankh records και έχει συνεργαστεί με Xaxakes, Μπλέ, LoveLab, Acetic Voice, Medieval Death, Θάνο Ανεστόπουλο και άλλους…


Facebook:http://www.facebook.com/tmoussas

Site:http://www.moussas.com


Tracklist
:
1. Αλησμονώ και χαίρομαι (διασκευή στο Ηπειρώτικο παραδοσιακό)
2. Nunca Mais
3. Golden Rain
4. Matias
5. Drop
6. Spanish Air
7. Newborn
8. Strangelet
9. Asep Blues
10. Twelve steps to Heaven (Θάνος Ανεστόπουλος)
11. Secret night
12. Fur Elli

Download:Moussas Farm - newborn

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου! (Ραδιο-Φονική εκπομπή 9/3/12)

Η επιστροφή της ΕΛληνόφωνης Ανεξάρτητης Σκηνής με την Ραδιο-Φονική
εκπομπή που ακούει στο όνομα   ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου!

Κάθε Παρασκευή 17:00 - 19:00 (εκτός απροόπτου!) από την Πάτρα και τη διαδικτυακή συχνότητα του Β.Λ.Ε.ΠΟ. (Βήμα Λόγου Επικοινωνίας ΠΟλιτισμού).

Ακούστε ΖΩΝΤΑΝΑ! <------

Την Παρασκευή 9/3 τηλεφωνικός καλεσμένος ο Θοδωρής Βλαχάκης*.


*Ο Θοδωρής Βλαχάκης, είναι ιδρυτικό μέλος και ντράμερ του συγκροτήματος «Magic De Spell». Επίσης έχει συμμετάσχει και στα σχήματα «Τα Παιδιά του Ήλιου» και «Alice In A Nightmare». Οι MDS δημιουργήθηκαν το 1980 στην Αθήνα, μετρώντας 32 χρόνια στη σκηνή και προσπαθώντας πάντα να βρίσκονται μπροστά στις μουσικές και κοινωνικές τάσεις της εποχής μέχρι και σήμερα. Το 1981, κυκλοφόρησαν το EP "Nightmare", από την εταιρεία “Happening”. Ύστερα από 3 ολοκληρωμένες αγγλόφωνες δουλειές, επανέρχονται το 1993 με το δίσκο “Διακοπές στο Sarajevo”, που θα σημάνει την αρχή της ελληνόφωνης περιόδου του group καθώς και μιας επιτυχημένης μουσικής πορείας...

ΕΛ.Α.Σ. = ΕΛληνόφωνη Ανεξάρτητη Σκηνή

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Αντίδραση - Δισκογραφία

Το συγκρότημα "Αντίδραση" δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 1985. Η πρώτη τους συναυλία έγινε σε ένα σχολείο υπό κατάληψη. Συνέχισαν να κάνουν συναυλίες σε σχολεία και φεστιβάλ και το Μάρτιο του 1987 κατάφεραν να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους demo με τίτλο Άρρωστος κόσμος. Η κυκλοφορία αυτή περιείχε δέκα τραγούδια και κυκλοφόρησαν μόνο 40 αντίτυπα στο ιστορικό Art Nouveau. Τρεις μήνες αργότερα ένα δεύτερο demo με τον τίτλο Αντίδραση και 19 τραγούδια κυκλοφόρησε στην τότε δυτική Γερμανία σε 500 αντίτυπα τα οποία εξαντλήθηκαν. Αμέσως μετά κυκλοφόρησε ένα τρίτο demo split αυτή τη φορά μαζί με τους Stress. Τότε έγιναν επαφές με δισκογραφικές έτσι ώστε να βγει ένα 7" ΕP κάτι που έγινε τον Ιούνιο του 1989 από την Wipeout Records σε μια περιορισμένη έκδοση 580 αντιτύπων τα οποία εξαντλήθηκαν αμέσως. Ήταν ο πρώτος hardcore δίσκος που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα μιας και ως τότε τα περισσότερα συγκροτήματα της σκηνής έπαιζαν καθαρό punk. Την άνοιξη του 1990 μπήκαν στο στούντιο ηχογραφώντας καινούργια τραγούδια για το πρώτο τους LP Κατάσταση κινδύνου το οποίο κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Μετά από αρκετές συναυλίες, το φθινόπωρο του 1991 κυκλοφόρησε το δεύτερό τους LP/CD με τίτλο Ενάντια, ενώ το 1996 κυκλοφόρησε η τελευταία τους δουλειά σε βινύλιο, το single E.
Από τότε οι δρόμοι τους χώρισαν και ο κιθαρίστας τους Σπύρος έκανε 2 σόλο δουλειές με το προσωπικό του project κάτω από το όνομα Ε κυκλοφορώντας 2 πειραματικά tribal-ambient cd στην γερμανική ανεξάρτητη Interzone records.
Το 2004 ξανασυναντήθηκαν μουσικά και άρχισαν πάλι πρόβες. Αρχές του 2006 κυκλοφόρησαν μόνοι τους ως ανεξάρτητη παραγωγή το CD Παντού και πουθενά το οποίο περιέχει 11 τραγούδια στο γνωστό metalcore στυλ τους ανάμεσα στα οποία και μια μπαλάντα. Το 2012 κυκλοφορούν ανεξάρτητα ένα LP με τίτλο "Όρκος Του Μίσους".


Myspace:http://www.myspace.com/antidrasiband


Site:http://www.antidrasi.com/


Όρκος Του Μίσους (LP -2012)
Tracklist:
1. Μέρες Δεκέμβρη-μέρες χαράς
2. Θαμώνες της αταξίας
3. Άντε και καλή τύχη μάγκες
4. Ολα τα όρια είναι μιά παραίσθηση (ft Sakis Rotting Christ)
5. Μυσταγωγία
6. Πρώτο τραπέζι πίστα
7. Όρκος του μίσους
8. Η μπαλάντα για τους ασφαλήτες
9. Φωτιά


Download:Όρκος Του Μίσους


Παντού και Πουθενά (2006)
Tracklist:
1. Κενό
2. Θέλω να ζήσω
3. Υποχείριο
4. Απομόνωση
5. Νέα τάξη πραγμάτων
6. Καταδίκη
7. Το τελευταίο μας δάκρυ
8. Έγχρωμη tv ασπρόμαυρη ζωή
9. Παντού και πουθενά
10. Ατσάλινη παγίδα
11. Εγώ την κάνω


Download:Antidrash_-_pantou_kai_pouthena__2006_.rar


E / Rats (1996)
Tracklist:
1. E
2. Rats


Download:Antidrash_-_E-Rats__1996_.rar


Κατάσταση Κινδύνου (1993)
Tracklist:
1. Χοιρινό Κρέας
2. Βρώμικος Πόλεμος
3. Αντίστροφη Μέτρηση
4. Γεννημένοι Νεκροί
5. Πίσω Απο Τον Ορίζοντα
6. Αυτη Ειναι Η Ελλάδα
7. Γιορτή Θανάτου
8. Θεοί Του Φόβου
9. Κατάσταση Κινδύνου
10. Χωρίς Μέλλον
11. 18-20
12. Ελέυθερη Τηλεόραση
13. Γενοκτονία
14. Ξέρεις Που Ζείς?


Download:Antidrash_-_katastash_kindynou__1990_.rar


Ενάντια (1991)
Tracklist:
1. Εισαγωγή
2. Κανείς Για Μένα
3. Νέα Ελπίδα
4. ΕΛ.ΑΣ
5. Απλά Ένας Αριθμός
6. Ψυχιατρεία
7. Αντίδραση
8. Εφιάλτης
9. Κατάρα
10. Άρρωστος Κόσμος
11. Ξανά Στη Ζωή
12. Βρώμικος Πόλεμος


Download:Antidrash_-_enantia__1991_.rar


Αίμα Στους Δρόμους (1989)
Tracklist:
1. Αίμα Στους Δρόμους
2.Γιατί?
3. 18-20
4. Γιορτή Θανάτου <<--- (δεν το έχω)
5. Θεοί Του Φόβου

Download:Antidrash_-_aima_stous_dromous__1989_.rar


Bonus:


"Sleight Of Hand" a tribute to antidrash (2007)
Tracklist:
1. E - Εισαγωγή - 300
2. Somnus inc - Εφιάλτης
3. Evotion - Παντού Και Πουθενά
4. Headfigure - Ψυχιατρεία


Ραδιοφωνική Συνέντευξη των Αντίδραση στο rock αποδράσεις


Φωτιά (demo)

Download:bonus.rar

Ραδιενέργεια/Ζώα Προς Εξαφάνιση (split -2011)


Πληροφορίες από rockap.gr

Οι "Ζώα προς Εξαφάνιση" μετράνε πλέον πάνω από είκοσι χρόνια στη σκηνή. Τα πρώτα μισά ως Βάνδαλουπ, έτσι θα τους θυμούνται οι παλιότεροι, και μετέπειτα με το σημερινό τους όνομα λόγω κάποιων περιστάσεων. Στο παρών 45άρι περιέχονται δύο κομμάτια τους ‘Πάει το μυαλό μου’, και ‘Ηλεκτροφόρα σύρματα’. Κλασικοί 80’s punkιδες με μοναδική τρέλα η οποία μεταπηδάει και εισχωρεί στη μουσική και την ερμηνεία των κομματιών τους. Έντονοι ρυθμοί, ξεσηκωτικοί με μέτρο ώστε να μην βαβουριάζει και ξεκάθαρα φωνητικά ώστε να καταλαβαίνουμε και τι μας λένε.
Η απόγνωση για την καθημερινότητα και η φρίκη που τραβάει ο περισσότερος κόσμος είναι το βασικό τους θέμα, ενάντιοι σε αυτούς που προτιμούν μία άβουλη μάζα ανθρώπων ώστε να την κατευθύνουν καλύτερα στα αποστειρωμένα μονοπάτια τους.

Οι φίλοι μου οι "Ραδιενέργεια" τώρα….
Πριν από δύο χρόνια είχα χαρακτηρίσει την μουσική τους ως «χορευτικό punk». Το ίδιο πιστεύω και σήμερα μετά την ακρόαση του παρόντος. Τα παιδιά από την Καστοριά τα σπάνε, σε ξεσηκώνουν, σε κάνουν ένα με τον ρυθμό και την τρέλα τους.
Η ενέργεια ξεχειλίζει και η διάθεση τους είναι μεταδιδόμενη. Ως βασική τους επιρροή θα έλεγα ότι είναι οι Εκτός Ελέγχου παίζοντας καυστικό punk & rock ‘n’ roll.
Και στα δύο τους κομμάτια ‘Δεν θυμάται κανείς’ και ‘Απόγνωση’, η οργή ξεχειλίζει για το κατεστημένο, για το σύστημα που μας έχει εγκλωβίσει και παρατηρώ μία τάση νοσταλγίας καθώς συχνά συναντάμε αναφορές στο παρελθόν.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ τα παιδιά και των δύο συγκροτημάτων για την δουλειά τους αλλά και για την τόλμη τους να κυκλοφορήσουν 45άρι αντί ενός cd. Πάντα τέτοια…..


Myspace: http://www.myspace.com/radienergeia


Tracklist:
1. Ραδιενέργεια - απόγνωση
2. Ζώα Προς Εξαφάνιση - ηλεκτροφόρα σύρματα
3. Ραδιενέργεια - δε θυμάται κανείς
4. Ζώα Προς Εξαφάνιση - πάει το μυαλό μου

Download:Ραδιενέργεια/Ζώα Προς Εξαφάνιση

Pirates City - Συγχαρητήρια στην Ανθρωπότητα (2012)

Οι "Pirates City" είναι ένα νέο ελληνικό πανκ-ροκ συγκρότημα. Ξεκίνησαν να παίζουν μουσική το 2006. Ως pirates city ξεκίνησαν το 2008 όταν και γνωρίστηκαν οι δύο κιθαρίστες στο ΤΕΙ το οποίο σπουδάζουν. Το πρώτο τους άλμπουμ το οποίο σας παρουσιάζουν ολοκληρώθηκε φέτος. Μέσα από μια διεθνή κρίση, που συνεπάγεται απίστευτη ψυχολογική πίεση για τον κόσμο, ξεπροβάλλουν μουσικά σχήματα, τα οποία είτε σκιαγραφούν την κατάσταση, είτε προσφέρουν ψήγματα διασκέδασης, ανεμελιάς, και ελπίδας. Γι' αυτό και το ντεμπούτο άλμπουμ τους ονομάζεται «Συγχαρητήρια στην Ανθρωπότητα» και όπως καταλαβαίνετε, o τίτλος είναι ειρωνικός! Το όνομά τους προέρχεται κατά το ήμισι από την πειρατική «ιδεολογία» του 21ου αιώνα και τα ευφάντασταartworks που «πάνε πακέτο» με το Pirates, ενώ το δεύτερο μισό προέρχεται από το αστικό περιβάλλον όπου ζουν και δραστηριοποιούνται ο Μάνος, ο Σπύρος, ο Λεωνίδας και ο Πάνος. Ξεκίνησαν παίζοντας και οι τέσσερις σε διαφορετικές μπάντες
που ασχολούνταν με διάφορα είδη μουσικής, όπως rock,ska, garage, alternative, indie, hardcore όμως το πανκ ροκ ήταν η κοινή τους λατρεία. Αυτή η λατρεία ήταν και ο λόγος που ξεκίνησαν να παίζουν μαζί... Εχουν κάνει lives σε διάφορα μαγαζιά και χώρους της αθήνας,της πάτρας και σε διάφορα νησιά.


Tracklist
:
1. intro
2. ζωή στη φυλακή
3. σκούρα τα πράγματα
4. το τραγούδι του γκαντέμη μεθύστακα
5. εγκεφαλική βλάβη
6. το θύμα
7. καλοκαίρι
8. όλα διαφορετικά
9. τρόπος ζωής
10. συγχαρητήρια στην ανθρωπότητα
11. φεγγαρόσκυλος
12. ανώνυμο

Download:Pirates City