Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Νίκος Πασχάλης - Πρόσωπα (2011)

Ο Νίκος Πασχάλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική, ενώ τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τα έκανε το 1989, ως τραγουδιστής του συγκροτήματος «Μοντάζ». Κυκλοφόρησαν με το συγκρότημα ένα βινύλιο «Πάρτυ για όλους», και δύο CD «Τι κόσμος είναι αυτός» και «NAMASTE». Από το 1990 έως και σήμερα, παράλληλα με συναυλίες του συγκροτήματος «Μοντάζ», εμφανίζεται και σε μουσικές σκηνές στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη προσωπική δισκογραφική δουλειά έχει τίτλο «Πρόσωπα» και κυκλοφόρησε το 2011 σε παραγωγή του ίδιου.


Tracklist:
1. Μπαίνω στο όνειρο
2. Δε θα το σκεφτώ
3. Μάνα
4. Πρόσωπα
5. Δε σου ζητάω πολλά

Download:Πρόσωπα

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Monostyle (2011)

Η μπάντα "Monostyle" δημιουργήθηκε στην Πάτρα το 2008 ως ''Oυδέν Oίδα'' απο τους Άγγελο Βγενόπουλο (κιθάρα), Άρη Καμπανό (ντράμς), Άγγελο Αϊβαλιώτη (μπάσο) και Βασίλη Ράλλη (φωνή). Αργότερα στη μπάντα μπήκε και ο Ιάσονας Φυκούρας (πλήκτρα). Σαν ''ουδέν οίδα'' προκριθήκαμε στους ημιτελικούς του Schoolwave και κάναμε αρκετά live στην Πάτρα. Τον Σεπτέμβριο του 2010 οι "ουδέν οίδα" διαλύθηκαν και τα μέλη που είχαν μείνει ήταν οι Άγγελος Βγενόπουλος, Άρης Καμπανός και ο Βασίλης Ράλλης. Τον Oκτώβριο μπήκε στη μπάντα ο Γιώργος Τασόπουλος (μπάσο,φωνή) και λίγο αργότερα ο Τζίνος Σπηλιωτόπουλος (κιθάρα). Σαν μπάντα δεθήκαμε αμέσως μεταξύ μας και καθώς είχαμε αλλάξει και μουσικό ύφος αλλάξαμε και το όνομα σε ''Μόνοstyle''! Στη συνέχεια εγιναν και άλλες αλλαγές στη "σύσταση" της μπάντας αφού ο ντράμερ μας επρεπε να φυγει στο εξωτερικό για σπουδές και ετσι στην μπάντα μπήκε πλέον ο Ηλίας! Επίσης λίγο αργότερα ο Τζίνος χρειάστηκε να φύγει απο την μπάντα αφού και αυτός ήθελε να ολοκληρωσει τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό του. Ετσι η τελική τετράδα κατεληξε να είναι ο Βασίλης με τον Γιώργο, τον Άγγελο και τον Ηλία. Παίζουμε κυρίως δικά μας κομμάτια αλλά και διασκευές που κυμαίνονται σε διαφορετικά είδη μουσικής όπως blues, ελληνικό και ξένο rock στα οποία προσθέτουμε και δικά μας στοιχεία. Η πρώτη μας δισκογραφική δουλειά είναι έτοιμη και όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί CD μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας!!!


Myspace: http://www.myspace.com/m0n0style

Facebook: Monostyle


Tracklist:
1. Καλημέρα
2. Ωδή στην TV
3. Είσαι εκεί
4. Στη φωτιά
5. Φοιτητάκια
6. Καληνύχτα
7. Θαύματα

Download:Monostyle

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Norma - δισκογραφία

Το συγκρότημα "Norma" the band, δημιουργήθηκε το 2006 στα Γιάννενα. Το σχήμα κινήθηκε στα μοτίβα της κλασσικής ροκ διασκευάζοντας γνωστά αλλά κυρίως ξεχασμένα τραγούδια. Παράλληλα κυκλοφούν το πρώτο τους demo το οποίο περιέχει 5 τραγούδια. Συμμετέχουν στο άλμπουμ "UNSIGNET UNITED" που κυκλοφόρησε από LYRA με το κομμάτι "Άνθος Ορεινό". Τον Ιανουάριο του 2010 κυκλοφορεί η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, με τίτλο "Βόρεια Και Δυτικά". Το 2011 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο "Εναντίον".


Facebook:http://www.facebook.com/profile.php?id=1350673195


Site:http://www.normatheband.gr/


Εναντίον (2011)
Tracklist:
1. Εναντίον
2. Πάρε Με (ο μπάτσος)
3. Όταν Η Μάχη Ξεσπάσει
4. Όσα Δεν Πίστεψες
5. Μνήμες
6. Ματωμένη Ανατολή
7. Πάρε Με (reprise)

Download:Εναντίον


Βόρεια Και Δυτικά (2010)
Tracklist:
1. Βόρεια Και Δυτικά
2. Παραίσθηση
3. Άνθος Ορεινό
4. Λάθος Στιγμές
5. Απώλεια
6. Τέλος Εποχής
7. Αυριο Θα'θελα
8. Ξανά Ζωή Χαράζει
9. Χαμένος Χρόνος
10. Εκεί Θα Με Βρεις

Download:Βόρεια Και Δυτικά

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Χάτ Τρίκ - Δισκογραφία

Οί "Χάτ Τρίκ"είναι ένα σχετικά καινούριο συγκρότημα απο θεσσαλονίκη πού όμως είναι χρόνια στο κουρμπέτι (βλέπε Soberphobia, Bad Movies, 4 Hats και Alleyrats).
Παίζουν street punk rock 'n' roll με ελληνικούς στίχους και η πρώτη τους d.i.y κυκλοφορία έγινε τον φεβρουαριο του 2007 με 11 τραγουδια και γενικό τίτλο "Punk Rock για δύσκολες ώρες". Το 2008 κυκλοφόρησαν την δεύτερη ανεξάρτητη δουλειά τους με τίτλο "σκούρα τα πράγματα" η οποία κινείται στο ίδιο ύφος. To 2012 κυκλοφορούν σε βινύλιο την δουλειά τους με τίτλο "Η Μουσική Του Διαβόλου". Ο νέος δίσκος είναι διπλός και περιέχει πέρα από την «Μουσική του διαβόλου» και κάποιες ακουστικές ηχογραφήσεις της μπάντας σε νέα, παλιά αλλά και ακυκλοφόρητα κομμάτια.


Myspace:
www.myspace.com/hattricksalonika

Facebook: XAT TRIK


Η Μουσική Του Διαβόλου (2012)

Tracklist:
1. Πόσο Θ’ αντέξεις
2. Κακά Αγόρια
3. Από Την Άλλη Άκρη Της Γης
4. Παράτα Με
5. Τα Κορίτσια
6. Ίσως Απόψε
7. Ίσως
8. Τζακ Ποτ
9. Η Μουσική Του Διαβόλου
10. Γιορτή

Download:Η Μουσική Του Διαβόλου


Σκούρα Τα Πράγματα (2008)
Tracklist:
1. η ζάλη
2. όλα θα'ναι εντάξει
3. η συνταγή
4. σκούρα τα πράγματα
5. κοίτα γύρω σου
6. μόνο για λίγο
7. κουράστηκα
8. σε 1000 χρόνια
9. σας βαρέθηκα
10. τα μπλόυζ του νικητή
11. κοπρόσκυλο για πάντα

Download:skoura_ta_pragmata_2008_.rar


Punk Rock Για Δύσκολες Ώρες (2007)
Tracklist:
1. Σάββατο βράδυ
2. Ελένη
3. Με τον καιρό
4. Ο κατάδικος
5. Punk rock
6. Έλα στον αλήτη
7. Λόγια που λένε οι ερωτευμένοι
8. Βιοπαλεστής
9. Ο γαμπρός
10. Κούτρα
11. Τρελαίνομαι

Download:punk_rock_gia_dyskoles_wres__2007_.rar

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Moot Point - ποντικοφάρμακο (2011)

Οι “Moot Point” δημιουργήθηκαν το 1984 στην Θεσσαλονίκη με βάση τους, την περιοχή της Καλαμαριάς και συγκεκριμένα ένα ημιυπόγειο στην οδό Βησσαρίωνα, το οποίο αποτελούσε τη μουσική τους «γιάφκα». Ο Γιώργος Καλογεράκης (τύμπανα) μαζί με τον φίλο του Αγαμέμνων Μάρδα (μπάσο) βρήκαν τον Βασίλη Μέλφο (κιθάρα- φωνητικά) και ένα χρόνο αργότερα ήρθε να προστεθεί στην τριάδα η Λία Γιόκα (πλήκτρα – φωνητικά) για να πάρει η μπάντα την τελική της μορφή. Το συγκρότημα ακολούθησε την d.i.y. φιλοσοφία κυκλοφορώντας ανεξάρτητα 2 κασέτες Gonna Blast! Ya Fulla Lead (1986) και Moot Point Circus (1987).

25 χρόνια μετά, οι ηχογραφήσεις της πρώτης κασέτας των Moot Point θα βρουν τον δρόμο της επίσημης κυκλοφορίας, μέσα από την συνεργασία της Wipe Out Records και της B-otherSide Records, διαβαίνοντας αυτούσια, περήφανα και ηθικά δικαιωμένα τα μαύρα αυλάκια του βινυλίου. Όπως είπαμε πρόκειται για την επανακυκλοφορία της πρώτης κασέτας σε δίσκο, με καινούριο τίτλο αυτή τη φορά «Ποντικοφάρμακο» αλλά και με 5 τραγούδια λιγότερα από τα 22 της κασέτας [ήρεμο κενό, new scream, ασυνάρτητο, Tom, αμφισβητούμενο σημείο (σε πολυγωνική τροχιά)]. Η κυκλοφορία έχει γίνει σε περιορισμένη έκδοση από 240 αριθμημένα αντίτυπα τα οποία περιλαμβάνουν ένα ένθετο που περιέχει φωτογραφίες και υλικό της μπάντας καθώς και τους στίχους των τραγουδιών, με όλο το εικαστικό της μέρος δημιουργημένο από την Λία Γιόκα ειδικά για την έκδοση αυτή.

Όντας λυκειόπαιδα, η πρώτη τους δουλειά είναι επηρεασμένη από την καθημερινότητα τους με όλη την κοινωνική ευαισθησία που μπορούσε να εκφράσει ένας πιτσιρικάς, την αγανάκτηση, την καυστικότητα, την νεανική τρέλα αλλά και το χιούμορ που είναι ένα από τα βασικά στοιχεία των στίχων τους. «Η τηλεόραση παίζει βλακείες, δείχνει μια ιστορία της «Λάσσυ», άνθρωποι με φάτσες γελοίες το κεφάλι μου πάει να σπάσει, είναι όλα μπούρδες… ». Βέβαια δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και η προφορά της Λίας αναδεικνύοντας έντονα το άρωμα της Θεσσαλονίκης δίνοντας ξεκάθαρα το στίγμα της μπάντας.

Η μουσική τους σίγουρα έχει το εφηβικό άρωμα της δεκαετίας του ’80 επηρεασμένη και από την punk rock σκηνή της προηγούμενης δεκαετίας (The Clash, The Sex Pistols), παντρεύοντάς την με τον σκληρό, ακατέργαστο garage ήχο, δίνοντας στον ακροατή την αίσθηση της πρόβας.

Ένα συγκρότημα σταθμός για την μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης που αδικήθηκε κατά τη γνώμη μου παραμένοντας στο περιθώριο. Βέβαια το πλήρωμα του χρόνου θα τους δικαιώσει με την κυκλοφορία του «Ποντικοφάρμακου». Ένα φάρμακο που στην ουσία δεν θεραπεύει, βρίσκοντας όμως γιατρειά στις μνήμες του παρελθόντος, στην παιδική μας «αθωότητα», στα όνειρα θερινής νυκτός που γίνονται πραγματικότητα αλλά και στα ίδια τα αυτιά μας που έχουν μολυνθεί από τα μουσικά σκουπιδαριά των τελευταίων χρόνων…

Κείμενο: seidis


Facebook: http://www.facebook.com/pages/Moot-Point-yeah/200735176632250


Tracklist:
A1. Ποντικοφάρμακο
A2. ± Άπειρο
A3. Aμφισβητούμενο Σημείο (Σ' Ελλειπτική Τροχιά)
A4. Τοκογλύφος
A5. Garage
A6. Οι Κατάσκοποι
A7. Έναρξις Tο Σεπτέμβριο
A8. Του Βασίλη
A9. James Bond
A10. Let's Go (Up The Ceiling)
B1. Κομπρεσέρ
B2. Δεν Καταλαβαίνω
B3. Γηράσκω Αεί Διδασκόμενος
B4. Ανάλυση
B5. Συνοικέσιο
B6. Ιατρικό Απόσπασμα
B7. Απλώς Έχω Κέφι

Download:ποντικοφράρμακο