Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Έμμονο Γκρίζο - Δισκογραφία

Οι "Έμμονο Γκρίζο" δημιουργήθηκαν στα μέσα του 2004, από τον τραγουδιστή-κιθαρίστα του συγκροτήματος, Μπάμπη Τζανιδάκη. Αρχικά η μουσική χρησιμοποιήθηκε ως μέσο επικοινωνίας των στίχων και των κειμένων του.

Το πρώτο ντέμο με τίτλο “Στον βυθό” ηχογραφήθηκε στα τέλη του 2004 στο στούντιο του Γιώργου Στεφανάκη (Πελομα Μποκιού). Η μπάντα αποτελούνταν από τον Μπάμπη Τζανιδάκη στα φωνητικά και στην κιθάρα, τον Σοφοκλή Αντωνιάδη στα τύμπανα, τον Τάσο Μπρεντάνο (Domenica, Electrica, Cosmos) στο μπάσο και τον Δημήτρη Δέρδα στην κιθάρα.

Η γνωριμία του Μ. Τζανιδάκη με τον Δημήτρη Δημητράκα (Panx Romana, Ριφιφί) το 2005, άλλαξε τη δομή στο μουσικό σχήμα. Ο Γιώργος Καλαμούτσος (Salveo) ήρθε ως μόνιμο μέλος στο μπάσο και ο Ανδρέας Τριανταφυλλίδης, ως session, στην κιθάρα. Με παραγωγό τον Δ. Δημητράκα, στο στούντιο του Γ. Στεφανάκη ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις οχτώ τραγουδιών, που θα αποτελούσαν τον κορμό του επερχόμενου πρώτου CD.

Το καλοκαίρι του 2005 για πρώτη φορά οι Έμμονο Γκρίζο συμμετείχαν σε διάφορα φεστιβάλ της ελληνικής επαρχίας και το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς οι συναυλίες συνεχίστηκαν σε στέκια της αθηναϊκής πρωτεύουσας. Στις αρχές του 2006 ο Σ. Αντωνιάδης αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Μοίρα (Art Of Simplicity) στα τύμπανα.

Την ίδια εποχή επήλθε η γνωριμία με τον ηχολήπτη Θανάση Νάνο και η μπάντα ξαναμπήκε στο στούντιο με φρέσκιες ιδέες. Η ηχογράφηση ένδεκα τραγουδιών, στα στούντιο της Music On, με παραγωγό τον Μ. Τζανιδάκη, αποτέλεσε τον πρώτο επίσημο δίσκο των Έμμονο Γκρίζο.

Στα τέλη του 2006 το συγκρότημα μπήκε στο δυναμικό της Atlantis Records και στις 23 Δεκεμβρίου, η πρώτη επίσημη κυκλοφορία, με τίτλο “Γεύση”, ήταν γεγονός. Έως το καλοκαίρι του 2007, το σχήμα έκανε αρκετές εμφανίσεις σε συναυλιακούς χώρους της Αθήνας.

Στα τέλη του 2007, στον κορμό της μπάντας ενσωματώθηκε ως μόνιμος κιθαρίστας ο Αποστόλης Υφαντής. Την ίδια χρονική περίοδο, η μπάντα γνωρίστηκε με τον Vj και ιδρυτή της ομάδας “Visual Vibe Project”, Σπύρο Κουδουνά.

Στις 6 Ιανουαρίου του 2008 οι Έμμονο Γκρίζο και το V.V.P. παρουσίασαν στο Rodeo Club την πρώτη οπτικοακουστική παράσταση του συγκροτήματος. Το καινούριο στοιχείο ήταν η χρήση συσκευών προβολής, live καμερών και ζωντανών οπτικών εφέ.

Το καλοκαίρι του 2008 ο Γ. Καλαμούτσος αποχωρεί και στη θέση του έρχεται ο Χάρης Γερουλάκης (Εξόριστοι). Μετά από πρόβες έξι μηνών, η μπάντα με την τωρινή της σύνθεση πια, μπαίνει στο στούντιο στις 18 Ιανουαρίου 2009 και ξεκινά τις προκαταρκτικές ηχογραφήσεις που θα αποτελούσαν το νέο CD.

Κατά τη διάρκεια του έτους συνεχίστηκε η δημιουργία του νέου άλμπουμ με τίτλο “Πίσω από τα φώτα” και ολοκληρώθηκε το Φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς.

Την ίδια εποχή επήλθε η γνωριμία με τον ηχολήπτη Θανάση Νάνο και η μπάντα ξαναμπήκε στο στούντιο με φρέσκιες ιδέες. Η ηχογράφηση ένδεκα τραγουδιών, στα στούντιο της Music On, με παραγωγό τον Μ. Τζανιδάκη, αποτέλεσε τον πρώτο επίσημο δίσκο των Έμμονο Γκρίζο.


Facebook: https://www.facebook.com/emmonogrizo


Myspacehttp://www.myspace.com/emmonogrizo


Site
http://www.emmonogrizo.gr


Βραδύτητα (2012)

Tracklist:
1. Μια Κάποια Αλίκη
2. Ίσως Ποτέ
3. Η Δίψα
4. Άστρο
5. Τι Κι Αν Αλλάξω
6. Λάβα
7. Ίριδα
8. Μεσκαλίνη
9. Ένα Ταξίδι Μ'ένα Βλέμμα
10. Ηρωικό Τίποτα
11. Βραδύτητα

Download:Βραδύτητα


Πίσω Από Τα Φώτα (2010)
Tracklist:
1. Intro
2. Μικροί Πλανήτες
3. Μια Πεταλούδα Στ'ανοιχτά
4. Ντίβα
5. Ωκεανός - Τι Είναι Αγάπη;
6. Πίσω Από Τα Φώτα
7. Και Γίνεσαι Ζωή
8. Όπου Χαθείς
9. Εκεί Που Βρέθηκες Εσύ
10. Στη Στροφή
11. Τραμπάλα
12. Κοντά Σου
13. Μετρώντας Όνειρα
14. Πίσω Από Τα Φώτα (vault remix)

Download:Emmono_Grizo_-_pisw_apo_ta_fwta__2010_.rar


Γεύση (2006)

Tracklist:
1. Ικάρου πτήσεις

2. Στον βυθό
3. Γεύση
4. Η άνοιξη κουράστηκε
5. Instrumental

6. Πες μου πως
7. Στάσιμες εικόνες
8. Daisy
9. Το ταξίδι της χελώνας
10. Μέλι

11. Τραπέζιο

Download:Emmono_Grizo.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια: