Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Enola Str8 – 11 βήματα (2010)

Οι "Enola Str8" είναι ένα συγκρότημα-παρέα 7 φίλων από Αθήνα και συγκεκριμένα από Γλυφάδα. Εμείς τους είχαμε πετύχει εναλλακτικούς και ανεξάρτητους πριν 3-4 χρόνια περίπου και μας είχαν αφήσει καλές εντυπώσεις με τον σκληρό ήχο τους και τις ωραίες μελωδίες. Ύστερα μπήκε στη μέση ο manager! Ο ήχος-παραγωγή τους καλυτέρεψε και προστέθηκαν και hip hop φωνητικά. Δεν ξέρω αν το έκαναν επειδή το απαιτούσε η "μόδα" της εποχής αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορώ να πώ ότι έδεσαν μια χαρά. Με ένα "εμπορικό" στιλάκι λοιπόν, με πιασάρικο στίχο, ποπ διάθεση και με μια πολύ καλή παραγωγή, υπογράφουν το 2010 στην εταιρία των Διονύση Σχοινά και Γιώργου Αλκαίου (Friends Music Factory) με τίτλο "11 Βήματα". Δεν γνωρίζω τί ακριβώς έγινε αλλά η μπάντα τα "σπάει" με την εταιρία και βρίσκει δισκογραφικό σπίτι στο "Family The Label" του Βουρλιώτη από την οποία κυκλοφορεί και το single "Άκρως Ερωτική". Για εμάς εκεί το έχασε το παιχνίδι και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε ξανά με την εν λόγω μπάντα. Δεν θα μου φανεί παράξενο αν τους πάρει το μάτι σας να παίζουν σε κανένα μπουζουκτσίδικο!


*Η άποψη του φίλου Γιώργου για τα "11 βήματα" ΕΔΩ.

Myspace:
http://www.myspace.com/enolastr8band


Tracklist:
1. Αρκεί να θέλεις
2. 11 βήματα
3. Έλα να δεις
4. Χωρίς εσένα
5. Πρεμιέρα
6. Μετρο
7. Κρυφτό
8. Φεύγεις
9. Δεν με κρατάς

Download:11 βήματα

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Bootstroke - Δισκογραφία

Οι "BootStroke" είναι ένα Ελληνικό street punk-Oi συγκρότημα το οποίο δημιουργήθηκε το 2000 στη Θεσσαλονίκη. Κυκλοφόρησαν ένα demo με τίτλο "Ξύλο Μετά Μουσικής". Μετά από λίγο καιρό σταματούν καθώς τα μέλη τους είναι από διαφορετικές πόλεις, Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Τρίκαλα. Ξαναξεκινούν με διαφορετική σύνθεση αλλά με τον ίδιο τραγουδιστή και με μέλη από τους "Αρχίδια", "Στένωση" και "Streetboys" στην Αθήνα. Το 2005 κυκλοφορούν το cd "Give Em The Bootstroke" και κάνουν συναυλίες σε ελλάδα και ευρώπη. Το 2008 κυκλοφορούν το "football drinks & rock n roll" ενώ το 2010 κυκλοφόρησαν ένα split cd μαζί με τους Jungle Fever με τίτλο "Pride of Athens". Χαρακτηριστικό του στίχου τους είναι η αναφορά στο χουλογκανισμό, στη ζωή του δρόμου αλλά και η απολίτικη στάση τους. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για "οπαδική μουσική".


Myspace:
http://www.myspace.com/bootstroke


Pride Of Athens (2010) split Bootstroke/Jungle Fever
Tracklist:
1.
Bootstroke - Δυνατά
2. Bootstroke - Τι είναι αυτό
3. Bootstroke - Ένα πείσμα
4. Bootstroke - Όταν η νύχτα με καλεί
5. Bootstroke - Για την ομάδα
6. Jungle Fever - Stigma Of Oi!
7. Jungle Fever - New Breed
8. Jungle Fever - Subculture
9. Jungle Fever - Band Of Brothers
10. Jungle Fever - Treading The Path

Download: Pride of Athens


Football, Drinks & Rock'n'Roll (2008)
Τracklist:
1. Football drinks and rock n roll
2. αλήτες της ζωής
3. ένα goal
4. αν άξιζαν
5. Β
6. Rock n roll bada
7. είμαστε άρρωστοι
8. άλλο ένα βράδυ
9. το derby του αιώνα
10. Loud and proud

Download:footbal drinks


Give Em The Bootstroke (2005)
Tracklist:
1. Όλοι Μαζί
2. Ούτε Έτσι Ούτε Άλλιως
3. Αλκοολικός
4. Punx N Skinheads
5. Ελεύθερος θα Ζήσω
6. Hooligans
7. Θέλω Να Ουρλιάζω
8. Αλήτες
9. Το Μέλλον Μας Ανήκει
10. Μπουνιές Και Κλωτσιές
11. Skinhead
12. Αθλητική Κυριακή

Download:Give Em The Bootstroke

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Σταύρος Ρωσσόπουλος & οι Αβά-φτυστοί Μικροί Πιτσιλωτοί Δρυοκολάπτες (1998)

Ο Σταύρος Ρωσσόπουλος κατάγεται απ'τη Θεσσαλονίκη όπου και δραστηριοποιείται. Τον γνωρίσαμε στην ελληνική ροκ δισκογραφία το Χειμώνα του 1993 στο «Ξεσσαλονίκη» των Ξύλινων Σπαθιών όπου έπαιζε τις πρώτες κιθάρες. 5 χρόνια μετά κυκλοφόρησε την πρώτη προσωπική του δουλειά από την ΑΝΟΚΑΤΟ Records, με τίτλο το όνομά του. To 2006 κυκλοφόρησε την δεύτερη προσωπική του δουλειά από την ίδια εταιρία με τίτλο "τρέχα...". Επίσης έχει συμμετάσχει σε δίσκους των Ερασιτέχνες Εραστές "Ανταύγειες", Δ.Ζερβουδάκης "το μέσα μου βουνό" και "Πανσέληνη χώρα", Μπλε "Κόκκινο φιλί (single)" και "Έλα να δείς",


Myspace:
http://www.myspace.com/stayrosrossopoylos/


Tracklist:
1. Jam (Θερμαϊκός Λαδάδικα)
2. Από μικρό παιδί
3. Dipi Dopi
4. Αγριολεμονιά
5. Πόρνος
6. Τι είναι αυτό που πονάει
7. Συναυλία
8. Ξυπόλητος
9. Ζημιά
10. Πιλιλάκι
11. Τι με κοιτάς
12. Έρημη Ελλάδα ξύπνα
13. Άλλη μια φορά
14. Εκπομπή

Download:Σταύρος Ρωσσόπουλος

Σταύρος Νταντούς - στο Σείριο κατοικώ (2008)

Ο Σταύρος Νταντούς μας συστήνεται δισκογραφικά. «Στο Σείριο κατοικώ». Που σημαίνει ότι κάνει ότι θα έκανε ο μέσος 20χρονος Έλληνας. Γράφει τραγούδια για τους έρωτες, για την ζωή, για το παιχνίδι, για την πολιτική, για το πώς βλέπει ένας 20κάτι νέος την πραγματικότητα και καταλήγει εκεί που θα κατέληγε ο μέσος Έλληνας γενικώς. Να θέλει να την κάνει ή για κάπου αλλού, ή για τον κόσμο του. «Στον Σείριο κατοικώ», το πρώτο προσωπικό album του Σταύρου Νταντούς, που καταφέρνει να σε πάρει από την Τζαμάικα, να σε πάει μια βόλτα μέχρι το όνειρο ή τον Σείριο, και να τα μπερδέψει όλα αυτά στο «Ελεύθερο πουλί» του Χρηστάκη, που εδώ ακούγεται πιο ρέγγε από ποτέ. Ο δίσκος γενικά ακούγεται στις παραλίες της Αττικής σαν να τον άκουγες στις παραλίες της Λατινικής Αμερικής. Αναπνέει φρεσκάδα, μιλάει ωραία σημερινά ελληνικά, χορεύεται, τραγουδιέται, έχει όσο χιούμορ χρειάζεται, έχει και δική του φιλοσοφία. Την «Τιγκαΐνη»*!

* Tigaini (η): Η βασική συστατική ουσία για τη διαβίωση και συντήρηση ζωής (Δεν θα έπρεπε να χρειαζόμαστε καφεΐνη, νικοτίνη, βιταμίνη, παραφίνη, ινσουλίνη, χλωρίνη, τριπταμίνη, κορίτσια με μίνι, παρά μόνο Tigaini - γίναμε όλοι εξωγήινοι και κανένας δεν θα μείνει).


Myspace:
http://www.myspace.com/daduras


Tracklist:
1. Πρόσεχε
2. Αγροdubila (ορχηστρικό)
3. Εγκλωβισμένοι
4. Στο Σείριο κατοικώ
5. Λιώνω για σένα
6. Το πουλί (φρι μπερντ) (Χρηστάκης)
7. Λόγια
8. Χωρίς εσένα δε ζω
9. G.T.P.
10. Tigaini rise up

Download:Σταύρος Νταντούς

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Oi! AskimOi! - ξύδια και αρκίδια (2011)


Το συγκρότημα "Οi! ASKIMOi!" είναι από Ρόδο και παίζει punk rock με ελληνικό στίχο. Κινείται στο χώρο της d.i.y. σκηνής και τάσσεται ενάντια σε κάθε ενέργεια και προσπάθεια εμπορευματοποίησης και οικονομικής εκμετάλλευσης της μουσικής τους χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως το DIY ισούται με τζάμπα... Η μπάντα ξεκίνησε στα μέσα του 2006. Δύο χρόνια μετέπειτα και αφού κυκλοφορήσε δύο DEMO, ένα CD και έκάναν πολυάριθμα Live εντός και εκτός του νησιού, ο μπασίστας Alex αποχώρισε από την μπάντα. Πήρε την θέση του ο καλός τους φίλος Σουηδός, ο οποίος δεν είχε πιάσει μέχρι τότε μπάσο!

*Οι πληροφορίες και το μουσικό αρχείο είναι δανεισμένο από το αλάνι τον "Ψηλό" που βαράει πανκιές κάθε Σάββατο βράδυ από τη Μυτιλήνη!!! tsimenteniavavulwna.wordpress.com


Myspace:
http://www.myspace.com/0iaskim0i


Tracklist:
1. Οι άσκημοι
2. Χάθηκες
3. Στην γωνία του δρόμου
4. Μπατσογούρουνα
5. Άσκημα παιδιά
6. Against all odds
7. Ταραξίες
8. Ξύπνημα
9. Μες του Αιγαίου
10. Street kids unite
11. Αλητεία ή θάνατος
12. Κρατικό κλουβί
13. ότι μπορώ...

Download:ξύδια και αρκίδια

Μητέρα Φάλαινα Τυφλή

Το συγκρότημα "Μητέρα Φάλαινα Τυφλή" δημιουργήθηκε το 2006 στην Αθήνα. Έχουν εμφανιστεί σε πολλές γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας. Στα τέλη του 2007 με αρχές 2008 κυκλοφόρησαν σε 400 αντίτυπα το πρώτο τους promo cd με τίτλο "Πλαγκτόν". Το 2009 ξεκινούν οι ηχογραφήσεις της πρώτης τους ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς με τίτλο "Ορχήστρα Στον Βυθό" η οποία κυκλοφορεί ανεξάρτητα αρχές 2011.

Myspace:
http://www.myspace.com/motherwhaleblind


Ορχήστρα στο Βυθό (2011)
Tracklist:
1. κατάδυση
2. εκει που θα ζήσω
3. πράσινο φως
4. αστραδένη
5. ρο
6. το κενό
7. τα χειρότερα
8. πάλι εσυ εδώ
9. Ρομίλντα
10. ανθρώπινος πυρσός
11. δακρυβόμβα
12. ματ
13. ελα να πετάξουμε
14. ανάδυση

Download:Ορχήστρα στο Βυθό


Πλαγκτόν
(promo 2008)
Tracklist:
1. Επίκλησις
2. Πράσινο Φως
3. Εκεί Που Θα Ζήσω
4. Ρ
5. Δακρυβόμβα
6. Ματ

Download:Πλαγκτόν

Motivo 4 - Δισκογραφία


Η Ιστορία των Motivo 4 ξεκινά το 1997 όπου τρεις φίλοι μουσικοί (Γ. Αρχοντάκης, Κ. Σαββίδης, Τ. Αργυρίου) παίζοντας μαζί σε διάφορα σχήματα αποφασίζουν να φτιάξουν μια μπάντα και να παίξουν κάποιες συνθέσεις του Αρχοντάκη. Σ'ένα στούντιο ηχογραφήσεων γνωρίζονται με την Άννα Καρλαύτη η οποία μπαίνει στην παρέα και το σχήμα αποκτά τραγουδίστρια - πιανίστρια και λίγο αργότερα το όνομα "Motivo 4", επειδή τα μέλη είναι 4.
Γίνονται κάποιες δοκιμαστικές ηχογραφήσεις στο 111 και στο Astra Studio πάνω στο υπάρχον υλικό. Το 1999 προστίθεται στο γκρουπ και άλλο μέλος, ο Γ. Κουτσουκέλης που μόλις έχει απολυθεί από το στρατό. (Το όνομα όμως παραμένει "Motivo 4"). Τον Φεβρουάριο του 2000 υπογράφουν συμβόλαιο στην FM Records και τον Μάιο κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ με τίτλο "Στη Σκιά της σελήνης". Το κομμάτι "Πόλη" γίνεται video clip. Ακολουθεί ένα γεμάτο συναυλίες καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα και τον Νοέμβριο γίνεται video clip, το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου "Στη Σκιά της σελήνης" με πλάνα από ένα live στην Καλλιθέα. Στις 28 Ιανουαρίου του 2001 και στο δρόμο της επιστροφής από ένα live "Στον Αέρα" στην Πετρούπολη, η δυσκολότερη περίοδος του συγκροτήματος ξεκινά. Γίνεται ένα σοβαρό ατύχημα και ο Σαββίδης τραυματίζεται στο πρόσωπο. Για 6 μήνες είναι στο νοσοκομείο με συνεχείς εγχειρήσεις στα μάτια. Το συγκρότημα σιωπά.
Καλοκαίρι 2001. Μετά από αναγκαστική απραξία μηνών γίνονται 11 συναυλίες (Αύγουστο - Σεπτέμβριο) στην Ελλάδα, με τον Σαββίδη να αναρρώνει και το συγκρότημα να ανακτά το χαμένο έδαφος. Παράλληλα, δουλεύονται και κάποια τραγούδια καινούρια, υλικό για τον επόμενο δίσκο. Αρχές 2002 εμφανίζεται πρόβλημα ελεύθερου χρόνου στον Αργυρίου, ο οποίος χτίζει και δεύτερο studio. Έτσι τον Μάρτιο αποχωρεί από την θέση του ντράμερ και την θέση του την παίρνει ο Άρης Τσουκαντάς, από τους "Love in Sadness". Ξεκινά μια περίοδος με πρόβες για τις ανάγκες των ζωντανών εμφανίσεων και ταυτόχρονα δουλεύεται το καινούριο υλικό του συγκροτήματος, στο υπόγειο του σπιτιού του Άρη.
Εκεί ηχογραφείται ένα demo "ζωντανά" με τα καινούρια τραγούδια, στο PC του Άρη. Το καλοκαίρι του 2002 η νέα δουλειά είναι έτοιμη και αρχίζει η προσπάθεια εύρεσης studio για να ηχογραφηθεί. Μετά από περιπέτειες και ηχογραφήσεις, σε διάφορα studios (πάντα το demo τους ακουγόταν καλύτερα), καταλήγουν πάλι στο υπόγειο του Άρη να γράφεται ο νέος δίσκος (Home made), σε ένα καινούριο και "state of the art" PC του Αρχοντάκη. Στήθηκε ένα ολόκληρο studio με κονσόλες, μικρόφωνα κ.λπ. γι' αυτή την ηχογράφηση.
Συναυλίες το καλοκαίρι του 2002 γίνονται λίγες λόγω των ηχογραφήσεων. Τίτλος του καινούριου album: "Αν δεις να ακροβατώ".
Στις αρχές του 2004, ο Γ. Κουτσουκέλης φεύγει από το συγκρότημα και αντικαθίσταται από τον Διονύση Κωνσταντινίδη. Οι Motivo 4 κυκλοφόρησαν στα τέλη του 2010 το album με τίτλο "το κλειδί".


Myspace:
www.myspace.com/motivo4


Site:
http://www.motivo4.gr/


Το Κλειδί (2010)
Tracklist:
1. Φυσάει
2. Τώρα η ποτέ
3. Το ψυγείο
4. +ουσία
5. Το κλειδί
6. Καλημέρα
7. Τα λόγια τα μεγάλα
8. Πριν φτάσω 30
9. Μείνε αυτό που είσαι
10.Κλειστή στροφή
11.Χωρίς λόγια

Download:Το Κλειδί



Αν Δεις Να Ακροβατώ (2003)
Tracklist:
1. Παγίδα
2. Το Όνειρο Παραμονεύει
3. Οι Παλιοί Μας Φίλοι
4. Μπορεί
5. Δε Θέλω Να Ξέρω...
6. Αν Δεις Να Ακροβατώ
7. Το Τελευταίο Λάθος
8. Γυμνή Φωνή
9. Μυρίζει Όμορφα Απόψε
10. Ποντίκια Στην Αγορά
11. Σ'εχω Φτάσει Ήδη
12. Καινούργια Διλήμματα

Download:Motivo_4_-_an_deis_na_akrovatw__2003_.rar



Στη Σκιά Της Σελήνης (2000)
Tracklist:
1. Πόλη
2. Τα Παιδιά Στο Μπαλκόνι
3. Στη Σκιά Της Σελήνης
4. Η Γιορτή Της Μοναξιάς
5. Replay Ξανά
6. Χαράζει
7. Ο Χρόνος Που Φεύγει
8. Το Νησί Του Πειρατή
9. Ήρωες
10. Ελληνικό Μελό

Download:Motivo_4_-_sth_skia_ths_selhnhs__2000_.rar

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Τα Ρόδα Της Ερήμου - Δισκογραφία


Τα "Ρόδα Της Ερήμου" δημιουργήθηκαν το 1995 από μια παρέα που συμμετείχε σε μπάντες της τοπικής σκηνής της Πτολεμαΐδας τα προηγούμενα χρόνια. Στα τέλη του 1996 και μετά από δύο DEMO, υπέγραψαν με τη "Lazy Dog" και έτσι το Σεπτέμβρη του 1997 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος "Ταξίδι Σα Ψέμα", ενώ την άνοιξη του 1999 ο δεύτερος "Με Την Πλάτη Στον Τοίχο". Το 2010 κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα την τελευταία τους δουλειά με τίλο "Η Τώρα Η Ποτέ". Έχουν συμμετάσχει σε διάφορες συλλογές με τραγούδια τους όπως το "Να σε δω στα Μάτια" (Αudio), "Η πόλη των σκιών" (Ποπ & Ροκ), "TV Ήρωες", "Η πόλη των σκιών" (συλλογή Φάκελος Ροκ). Έχουν παίξει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Θεσσαλονίκη, Εύοσμο, Συκιές, Δρυμό, Αριδαία, Αγ. Παντελεήμων, Ελευσίνα, Λαγονήσι, Καστέλα, Χανιά, Ηράκλειο, Σέρρες, Γιάννενα, Αλεξανδρούπολη, Ηγουμενίτσα και φυσικά στην Πτολεμαΐδα, στην πόλη στην οποία η μπάντα συνεχίζει να ζει και να γράφει τραγούδια. 'Ομως η έδρα των Ρόδων ήταν τελικά κάπου ανάμεσα στην βιομηχανική Πτολεμαΐδα και στην φοιτητούπολη Θεσσαλονίκη αφού τα live εκεί ήταν πολλά και η ανταπόκριση ζεστή. Μετά την κυκλοφορία των δύο δίσκων ακολούθησαν δύο DEMOS, με 5 τραγούδια το 2000 και με 4 τραγούδια το 2002.Κάπου εκεί και με 2 τελευταία LIVE στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη ( φεστιβάλ Δρυμού & ΜΥΛΟΣ) η μπάντα έπαψε να δραστηριοποιείται. Προηγουμένως είχαν αποχωρήσει δύο ιδρυτικά μέλη ( Βασίλης-κιθάρες, Νίκος-τύμπανα).Στην θέση τους έπαιξαν Μάκης και Φώτης τύμπανα, Τάκης κιθάρα καθώς και ο Σάκης πλήκτρα. Το 2007 δύο από τα ΡΟΔΑ , ο Σταύρος-κιθάρες και ο Νίκος-φωνητικά συνεργάζονται και αρχίζουν να ξαναφτιάχνουν τραγούδια.



Μyspace: www.myspace.com/tarodatiserimou


Η Τώρα Η Ποτέ...
(2010)
Tracklist:
1. η τώρα ή ποτέ...
2. rock 'n' rollistaz
3.ψάξε τις στιγμές

4. κάθε φορά που φεύγεις
5. μη φοβηθείς
6. ωκεανός
7. να ζήσω
8. κάνε τη φωνή σου να ακουστεί
9. όλα είναι δρόμος
10. αν μου δείξεις πως

11. BOO!
12. οξυγόνο


Download: Ta_Roda_Ths_Erhmou_-_h_twra_h_pote...__2010_.rar


Με την πλάτη στον τοίχο
(1999)

Tracklist:
1. Με την πλάτη στον τοίχο
2. Ένας κόσμος
3. TV ήρωες
4. Φεύγουν οι μέρες
5. Τα τύμπανα της νύχτας
6. Cartoon
7. Ξωτικό

8. Νύχτα σα δίχτυ
9. Μικρές ανάσες
10. Σαν κι εμάς
11. Passe partout

Download:me_thn_plath_ston_toixo_1999_.rar


Ταξίδι σα ψέμα (1997)
Tracklist:
1. Να σε δω στα μάτια

2. Άστρο
3. Πόλη των σκιών
4. Ονειροφύλακας
5. Ο μάγος
6. Στέκεσαι εκεί (για πάντα)
7. Τώρα θα φύγω
8. Πάλι ζωντανός

9. Εικόνες
10. Στο ναό της σιωπής
11. Κλέφτης στιγμών

Download:taksidi_sa_psema_1997_.rar


Demo (2002)
Tracklist:
1. Ηχογόνο
2. Βοο!
3. Οπάλιο
4. Αστερόσκονη
* Το αρχείο αυτό αποτελεί ακυκλοφόρητο (demo) υλικό. Μερικά από τα τραγούδια αυτά πήραν την τελική τους μορφή στην τελευταία τους δουλειά. Ευχαριστούμε τα Ρόδα Της Ερήμου.
Download:Demo

N - C a r k a d e - Best of (αγροτικό metal!)

N - C a r k a d e... Το μοναδικό Ελληνικό group που σατιρίζει και καυτηριάζει την σύχρονη Ελληνική σάπια κοινωνία...

Η καταστολή έρχεται με τις νότες τους! ΟΧΙ σε όλα όσα μας καταστρέφουν!
ΝΑΙ στο γέλιο και στη σάτιρα! ΝΑΙ στο Αγροτικό Metal!

Ένα best of από προσωπικές επιλογές που είχα φτιάξει πριν χρόνια και περιέχει τραγούδια και από τις 4 ανεξάρτητες δουλειές τους!!!


Λίγα λόγια...
Οι N-Carkade είναι ένα συγκρότημα το οποίο αναμιγνύει rock και metal ακούσματα μουσικής με καυστικό στίχο ο οποίος λαμβάνει τη θεματολογία του απο ερεθίσματα της καθημερινότητας αλλά και από βαθύτερα – σοβαρότερα ζητήματα.
Οι επιρροές των N-Carkade είναι ποικίλες και προέρχονται από συγκροτήματα που ανήκουν κυρίως στο χώρο του heavy metal. Κυριότερή τους μουσική επιρροή είναι οι Metallica ενώ όσον αφορά τους στίχους, οι N-Carkade κάνουν μια δική τους σχολή με παραλληλισμούς της σύγχρονης και ελαφρών ηθών κοινωνίας και των κακόβουλων ανθρώπων, με το βόθρο και τα περιττώματα τα οποία επιπλέουν. Η ομοιότητα είναι προφανής μιας και οι κακόβουλοι άνθρωποι «επιπλέουν» στην κοινωνία μας όπως τα περιττώματα στον βόθρο...

Ίδρυση...
Οι N-Carkade ιδρύθηκαν τον Οκτώβριο 1998 από τον Saga με στόχο τη δημιουργία μουσικής η οποία θα ήταν συνάμα δυνατή και προκλητική. Μετά από σχεδόν 3.5 χρόνια στο δυναμικό των N-Carkade συμπεριλαμβάνονται οι: Goat , BonzaiBassMan , Metronomos οι οποίοι και πλαισιώνουν τις ζωντανές εμφανίσεις των N-Carkade.

Η ενεργός δράση...
Οι πρώτες παραγωγές συντελέστηκαν στο οικιακό studio του συγκροτήματος και η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά «Η δεύτερη μεγάλη σφαγή στη στάνη» εκδόθηκε στο διαδίκτυο υπό την αιγίδα της ιστοσελίδας mp3.com όπου και γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα ελληνικά charts τα οποία εκδίδει το mp3.com.
Με τη βοήθεια της ιστοσελίδας τους στο διαδίκτυο αλλά και με την υποστήριξη που είχαν από μεγάλη μερίδα του φοιτητικού κόσμου στη Χαλκίδα, οι N-Carkade χαίρουν μεγαλύτερης αποδοχής και έτσι προχωρούν στην παραγωγή του δεύτερου τους LP-CD, με τίτλο «Ο βόθρος άνοιξε».
Η επιτυχία γίνεται όλο και μεγαλύτερη για τους N-Carkade αφού με το single τους «Ρεμπέτης μεταλλάς» μένουν στο No. 1 των mp3.com charts για 1 εβδομάδα ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε διάφορες συλλογές με αξιόλογα και ανερχόμενα ελληνικά σχήματα..
Για να τιμήσουν την υποστήριξη που είχαν από το φοιτητικό κόσμο της Χαλκίδας, οι N-Carkade εκδίδουν το τρίτο τους album - tribute στη Χαλκίδα, με τίτλο «Ελονοσία» του οποίου η θεματολογία «εγκωμιάζει» τα γεωγραφικά κάλλη της μητρόπολης-Χαλκίδας και των γύρω χωριών. Ενδεικτικά κομμάτια είναι το ομόνυμο «Ελονοσία» καθώς και το «Καταραμένος τόπος-live».
Κορυφαία στιγμή του group μέχρι στιγμής αποτελεί η τελευταία και πλέον ώριμη δουλειά των N-Carkade με τίτλο «Θανάσιμη απειλή τεράτων». Σε αυτή τη δουλεία οι N-Carkade ανοίγουν ακόμη παραπάνω τους μουσικούς τους ορίζοντες έχοντας στο playlist τους δύο «δακρύβρεχτες» μπαλάντες καθώς και διασκευές από γνωστά εμπορικά κομματια. Για άλλη μια φορά, βρίσκονται στο No. 1 των mp3.com charts με τα κομμάτια «Ooops, I did it again», «Hotel California» και μία εκπληκτική διασκευή για την οποία έγινε ιδιαίτερη μνεία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR channel με τον Θοδωρή Δρακάκη αλλά και στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας (βλέπε club 22). Οι N-Carkade δέχθηκαν πολλές προτάσεις για συνεντεύξεις από τον ευρύτερο τύπο μεταξύ των οποίων και το περιοδικό «Very Sorry» τις οποίες και απέρριψαν για ιδεολογικούς λόγους.


Δισκογραφία:
1. η δεύτερη μεγάλη σφαγή στη στάνη (2001)
2. ο βόθρος άνοιξε (2001)
3. Ελονοσία (2002)
4. Θανάσιμη απειλή τεράτων (2002)


Site:http://ncarkade.tripod.com/

Tracklist:
1. δρόμοι του πουθενά
2. έμμηνος ρύση
3. φόβος από όπιστ
4. για πάντα βλάκες
5. για ποιές ανοίγουν οι ντουζιέρες
6. Γιάννη Β
7. η δεύτερη μεγάλη σφαγή στη στάνη
8. η Φανή και το κλειδί
9. macarenna
10. μπαγάσας
11. ο φονιάς των δρόμων
12. ο ήλιος ο πράσσινος
13. oops i did it!
14. party
15. ρεμπέτης μεταλάς
16. Ρίτα Ριτάκι
17. s.e.g.a.m.o.
18. σε μια έρημη πόλη
19. shit bomb
20. θαμμένος ζωντανός
21. το καλοκαιράκι

Download:N - C a r k a d e - Best of

Απροσάρμοστοι

Οι Απροσάρμοστοι ξεκίνησαν στην Αθήνα το 1979. Παίζουν ΠΑΥΛΟ, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι. Είναι το group που συνόδευσε τον Παύλο Σιδηρόπουλο στο μουσικό του ταξίδι από το 1979 μέχρι τη ημέρα του θανάτου του στις 6/12/1990 και δημιούργησε μαζί του 4 δίσκους σταθμούς στην υπόθεση που λέγεται ελληνικό rock. (εν λευκώ, zorba the freak, χωρίς μακιγιάζ, άντε και καλή τύχη μάγκες).


Τα μέλη: Βασίλης Πετρίδης (κιθάρα),
Λουκάς Γκέκας ( πιάνο - synths),
Κυριάκος Δαρίβας (drums),
Αλέκος Αράπης (μπάσο),
Οδυσσέας Γαλανάκης (κιθάρα).


Το 1998 έφυγε απ τη ζωή ο Λουκάς Γκέκας από την επάρατη ασθένεια σε ηλικια 33 χρονών και το 2004 ο Βασίλης Πετρίδης σε τροχαίο.


Live Στον Μύλο (2003)
Tracklist:
1. Welcome to the Show
2. Το βιβλίο των ηρώων
3. Ο Μπάμπης ο Φλου
4. Τω άγνωστω θεώ
5. Απογοήτευση
6. Ξέσπασμα
7. Αντεργκράουντ με στράς
8. Voodoo Child
9. Χωρίς αιτία
10. Θάνατος
11. Στην Κ
12. Πού να γυρίζεις
13. Τα σιγανά ποταμάκια
14. Η
15. Κρίμα το παιδί
16. Ετούτη η πόλη
17. Ο Χαφιές
18. Κάποτε θα δεις
19. Χαρμάνης κι άφραγκος
20. Της εθνικής συμφιλίωσης
21. Πες μου αν θέλεις κάτι
22. Μου πες θα φύγω
23. Rock & Roll στο κρεβάτι
24. Αποκάλυψη
25. Αν ήσουν φίλος
26. Άντε και καλή τύχη μάγκες
27. Το 69 με κάποιο φίλο


*Το "θορυβώδες μνημόσυνο", όπως το αποκάλεσαν, άρχισε περίπου στις 11 το βράδυ και κράτησε 2 ώρες και κάτι. Με δύναμη αλλά και πολύ σεβασμό έπαιξαν μόνο τραγούδια του Παύλου από όλη τη δισκογραφία του. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στον "Μύλο" στις 15-12-2003.


Download:Live στον Μύλο


Live Στο Camel Club (1998)
Tracklist:
1. Welcome to the show
2. Της Εθνικής συμφιλίωσης
3. Το βιβλίο των ηρώων
4. Ο χαφιές - Απροσάρμοστοι & Λεοντόπουλος (Ενδελέχεια)
5. Φλου Medley - Απροσάρμοστοι & Σπυριδούλα & Πουλικάκος
6. Να μ'αγαπάς - Άλκιστις Γαλανάκη & Βασίλης Σπυρόπουλος
7. Εν Κατακλείδι - Μάνος Ξυδούς
8. Που να γυρίζεις - Φίλλιπος Πλιάτσικας
9. Στην Κ - Ο κόσμος της συναυλίας
10. Η - Απροσάρμοστοι & Αλέκος Αράπης Φωνή
11. Μου πες θα φύγω - Απροσάρμοστοι & Βαγγέλης Νερατζάς (Ψόφιοι Κοριοί)
12. Φύγαν οι Ρεμπέτες - Απροσάρμοστοι & Γ.Δημητριάδης
13. Rock n Roll στο κρεβάτι - Απροσάρμοστοι
14. Άντε και καλή τύχη μάγκες - Απροσάρμοστοι

*Αυτό το live πραγματοποιήθηκε στο Camel Club το 1998. Ένα αφιέρωμα για τα 8 χρόνια χωρίς τον Παύλο Σιδηρόπουλο. Ένα Live που ήταν να κυκλοφορήσει κανονικά σε cd  αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ... Από τη συναυλία παρέλασαν ονόματα όπως Ενδελέχεια, Ψόφιοι Κοριοί, Σπυριδούλα, Πουλικάκος, Δημητριάδης, Ξυδούς, Πλιάτσικας...

Download:Απροσάρμοστοι live