Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Grain

Οι "Grain" δημιουργήθηκαν το Φλεβάρη του 2005 στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Κύριο και κοινό χαρακτηριστικό που τους ώθησε στο να φτιάξουν την μπάντα, ήταν η ανάγκη για ανεξάρτητη έκφραση, πέρα από τα πλαίσια του καθωπρεπισμού. Η αποξένωση της μεγαλούπολης. Ο φόβος των περαστικών. Καθώς και η αγάπη για συγκροτήματα όπως οι Joy Division, Metro Decay, Λευκή Συμφωνία, Nirvana, Mudhoney και γενικότερα μουσική των δεκαετιών 80 και 90.

Τα πρώτα live των Grain ξεκίνησαν που αλλού; Εκεί που τα αυτιά θεωρητικά, είναι πιό ανοιχτά απο εκείνα που αρέσκονται σε mainstream
σκουπίδια. Στα Εξάρχεια φυσικά. Σε χώρους αυτοοργάνωσης, στο Νοσότρος, στην λέσχη (υπόγα) της Καλλιδρομίου και σε ανοιχτούς χώρους κυρίως, αλλά και σε συναυλιακούς χώρους στην Αθήνα όπως το After Dark, το Rodeo Club, το Κύτταρο. Παίξανε στη Θεσσαλονίκη, στο στέκι στο βιολογικό και σε άλλα επαρχιακά μέρη όπως η Λάρισα και η Κέρκυρα.

Οι Grain δεν είναι παιδιά του ωδείου. Είναι όλοι τους αυτοδίδαχτοι και όπως και οι ίδιοι λένε: Δεν έχει σημασία τι νότες ξέρεις, μα το τι σε πνίγει.

Έχοντας κυκλοφορήσει ένα ντέμο με 4 τραγούδια το 2009 το οποίο μοιράστηκε απο χέρι σε χέρι στα τέλη του 2011 κυκλοφορεί ανεξάρτητα (D.I.Y - Do It Yourself που λένε!) και η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο "Εδέμ" η οποία διανέμεται σε underground δισκοπωλεία, σε καταλήψεις και ανεξάρτητους χώρους στην τιμή του κόστους της παραγωγής...


Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=100001724126304

Myspace: http://www.myspace.com/grainmusicgr



Εδέμ (2011)
Tracklist:
1. Η Αλίκη Στη Χώρα Των Θραυσμάτων
2. Πραγματικότητα
3. Μανιασμένη Βροχή
4. Εδέμ
5. Ακούω τα βήματα
6. Νύχτες Δεκέμβρη
7. Χορός
8. Λευκά Κελιά
9. Προσοχή Στο Κενό
10. Λησμονώντας Ένα Χάδι
11. Απέναντι Όχθη (Dead Man Walking)
12. Σ' Αυτή Τη Χώρα
13. Αλλάζουν Τα Πρόσωπα
14. Ταξιδιώτης


Download: Edem


Demo (2009)
Tracklist:
1. Λευκά Κελιά
2. Απέναντι Όχθη
3. Προσοχή Στο Κενό
4. Σ΄αυτή Τη Χώρα


Download:Demo

Δεν υπάρχουν σχόλια: