Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Χερουβείμ - Δισκογραφία


πληροφορίες από www.anexartisi.gr

Οι "Χερουβείμ" σχηματίστηκαν το Σεπτέμβριο του 1994 και έκτοτε ταλαιπωρούν το πανελλήνιο με την εμμονή τους να κακοποιούν τα αυτιά των συμπολιτών τους! Στην πορεία τους αυτή μεσολάβησαν γεγονότα που έμελλαν να γράψουν την προσωπική τους ιστορία. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Κάποια μέρα λοιπόν του μαύρου εκείνου Σεπτέμβρη, ο Νίκος Τσαγκανέλιας keyboards-programming, ο Βαγγέλης Βαγενάς φωνή και programming, ο Παναγιώτης Σταματελόπουλος κιθάρα και programming και ο Γιώργος Πιπερίδης κιθάρα, έδωσαν σάρκα στις αναζητήσεις τους, ιδρύοντας τους "Χερουβείμ" και αποτέλεσαν τον πυρήνα ενός μουσικού συνόλου, που συνδύασε έντεχνα το παραδοσιακό στοιχείο με τον εναλλακτικό ήχο και την ποίηση με τις λυρικές μελωδίες. 

Το '95 πραγματοποιούν την πρώτη τους ηχογράφηση με την κυκλοφορία του demo "Θεών Σημάδια" αποσπώντας θετικές κριτικές. Παράλληλα ξεκινούν τις ζωντανές εμφανίσεις, αρχής γενομένης από το "Little Wing" στις 29 Οκτωβρίου '95, χωρίς το Γιώργο Πιπερίδη όμως που έχει αποχωρήσει λίγο νωρίτερα. Τον επόμενο χρόνο συμμετέχουν στη "Συλλογή με ελληνικά συγκροτήματα Νο1" με το τραγούδι "Του 'Ερωτα", ενώ ξεκινούν τις ηχογραφήσεις για το πρώτο προσωπικό τους cd album. Αυτή την εποχή πραγματοποιούνται διάφορες ήξεις-αφίξεις αλλάζοντας τη μορφολογία της μπάντας. Πιο συγκεκριμένα ήρθαν ο Δημήτρης Πιπερίδης κιθάρα, ο Βαγγέλης Χατζηανδρέου μπάσο και ο Ανδρέας Κιρκόπουλος τύμπανα για να ξαναφύγουν λίγο αργότερα. Ο χορός της διαδοχής συνεχίζεται με την φιλική συμμετοχή του Αλέξη Κούρτη στα τύμπανα για μερικές εμφανίσεις , την παρουσία του Βασίλη Μελισσόπουλου επίσης στα τύμπανα, για ένα φεγγάρι, για να καταλήξουν στο σημερινό σχήμα με τον Βασίλη Σπυρόπουλο μπάσο και τον Αντώνη Παναγάκο τύμπανα. 

Μετά από πολλές παλινωδίες, τον Φεβρουάριο του '98 κυκλοφορούν το cd "Θεών Σημάδια" από την "Next Records" σημειώνοντας αρκετά σημαντική επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς το μικρό budget και την κωλυσιέργεια της εταιρίας. Καθόλη τη διάρκεια του '00, η μπάντα αφοσιώθηκε στην ηχογράφηση του καινούργιου cd και στη συμφωνία με την εταιρία που θα το κυκλοφορήσει. Δεν έλειψαν βέβαια τα live, όμως ένα γεγονός έμελλε να αποσυντονήσει προσωρινά τις ενέργειες τους. Ο Αντώνης Παναγάκος αποχώρησε από το σχήμα μετά από τρία χρόνια παρουσίας. Η αντικατάστασή του από τον Λάμπρο Κριτσιμά, σηματοδοτεί τη νέα εποχή των Χερουβείμ, οπότε κυκλοφορεί το δεύτερο album, που τιτλοφορείται "Η πιο Ομορφη Στιγμή Στους Αιώνες" από την "Wipe Out". Το '05 κυκλοφορούν το cd με τίτλο "Κυτταρική Εξίσωση".  

Το 2010 επιστρέφουν στη δισκογραφία με την κυκλοφορία της νέας τους δουλειάς "Project22" σε CD και σε 10ιντσο βινύλιο, σε 250 αριθμημένα κομμάτια. Αναμένεται η καινούργια δισκογραφική δουλειά που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012. Το συγκρότημα αποτελείται πλέον από τους: Ευάγγελο Χ. Βαγενά (φωνή, κιθάρες, όργανο, kaoss pad, προγραμματισμός, στίχοι, σύνθεση), Νίκο Δ. Τσαγκανέλια (πιάνο, synth, όργανο, προγραμματισμός, σύνθεση) και Ηλία Ράπτη (κιθάρες, e-bow, σύνθεση).



Myspace:www.myspace.com/herouvim


Facebook: http://www.facebook.com/#!/XEPOYBEIM

Site: http://www.herouvim.com



Project22 (2010)

Tracklist:
1. Persona Non Grata
2. Το Μωρό Μου (berlin mix)
3. Τα Δένδρα Ι
4. 1505 (theremin version)
5. Σάββατο Βράδυ
6. Θα Πνιγεί Το Καλοκαίρι Στη Βροχή
7. Σύνδρομο
8. Κοπεγχάγη

Download:Project22

Κυτταρική Εξίσωση (2005)

Tracklist:
1. Χρόνο
2. Κυτταρική Εξίσωση
3. Μεσόγειος
4. Ήρωες (dark room)
5. Απέραντη Θλίψη
6. Το Ταξίδι Θ'αργήσει
7. Ηλιοβασίλεμα
8. 6η Πρωινή
9. Αττίλα
10. Το Ταξίδι
11. Βροχή

Download:Κυτταρική Εξίσωση


Η Πιο Όμορφη Στιγμή Στους Αιώνες (2001)

Tracklist:
1. Πίσω Απ'το Τζάμι
2. Θα Σε Ξεχάσω
3. Στο Δρόμο
4. Φθορά
5. Santa Μαύρα
6. Η Πιο Όμορφη Κοπέλα
7. Επιθυμία
8. Η Ζωή Σταματά
9. ΙΙ

Download:Η Πιο Όμορφη Στιγμή Στους Αιώνες


Θεών Σημάδια (1998)

Tracklist:
1. Εισαγωγή
2. Θεών Σημάδια
3. Επιθυμία
4. Φώτα Της Γιορτής
5. Τραγούδι Του Μελλοθάνατου
6. Φωτιά Και Βροχή
7. Σκιές Των Θεών
8. Μετά Την Ύψωση
9. Μέση Ανατολή
10. Του Έρωτα

Download:Θεών Σημάδια



Bonus:


Του Έρωτα: Live Records - συλλογή με ελληνικά συγκροτήματα (1996)
Φθορά: Ζωντανά στο 1o δεκαήμερο συνάντησης νέων μουσικών (1998)
Τα Φώτα Της Γιορτής: Ζωντανά στο 1o δεκαήμερο συνάντησης νέων μουσικών (1998)
Σύνδρομο: Rock News - 16 ελληνικά συγκροτήματα ηχογραφούν (2002)


Download:bonus

Δεν υπάρχουν σχόλια: