Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

N - C a r k a d e - Best of (αγροτικό metal!)

N - C a r k a d e... Το μοναδικό Ελληνικό group που σατιρίζει και καυτηριάζει την σύχρονη Ελληνική σάπια κοινωνία...

Η καταστολή έρχεται με τις νότες τους! ΟΧΙ σε όλα όσα μας καταστρέφουν!
ΝΑΙ στο γέλιο και στη σάτιρα! ΝΑΙ στο Αγροτικό Metal!

Ένα best of από προσωπικές επιλογές που είχα φτιάξει πριν χρόνια και περιέχει τραγούδια και από τις 4 ανεξάρτητες δουλειές τους!!!


Λίγα λόγια...
Οι N-Carkade είναι ένα συγκρότημα το οποίο αναμιγνύει rock και metal ακούσματα μουσικής με καυστικό στίχο ο οποίος λαμβάνει τη θεματολογία του απο ερεθίσματα της καθημερινότητας αλλά και από βαθύτερα – σοβαρότερα ζητήματα.
Οι επιρροές των N-Carkade είναι ποικίλες και προέρχονται από συγκροτήματα που ανήκουν κυρίως στο χώρο του heavy metal. Κυριότερή τους μουσική επιρροή είναι οι Metallica ενώ όσον αφορά τους στίχους, οι N-Carkade κάνουν μια δική τους σχολή με παραλληλισμούς της σύγχρονης και ελαφρών ηθών κοινωνίας και των κακόβουλων ανθρώπων, με το βόθρο και τα περιττώματα τα οποία επιπλέουν. Η ομοιότητα είναι προφανής μιας και οι κακόβουλοι άνθρωποι «επιπλέουν» στην κοινωνία μας όπως τα περιττώματα στον βόθρο...

Ίδρυση...
Οι N-Carkade ιδρύθηκαν τον Οκτώβριο 1998 από τον Saga με στόχο τη δημιουργία μουσικής η οποία θα ήταν συνάμα δυνατή και προκλητική. Μετά από σχεδόν 3.5 χρόνια στο δυναμικό των N-Carkade συμπεριλαμβάνονται οι: Goat , BonzaiBassMan , Metronomos οι οποίοι και πλαισιώνουν τις ζωντανές εμφανίσεις των N-Carkade.

Η ενεργός δράση...
Οι πρώτες παραγωγές συντελέστηκαν στο οικιακό studio του συγκροτήματος και η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά «Η δεύτερη μεγάλη σφαγή στη στάνη» εκδόθηκε στο διαδίκτυο υπό την αιγίδα της ιστοσελίδας mp3.com όπου και γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα ελληνικά charts τα οποία εκδίδει το mp3.com.
Με τη βοήθεια της ιστοσελίδας τους στο διαδίκτυο αλλά και με την υποστήριξη που είχαν από μεγάλη μερίδα του φοιτητικού κόσμου στη Χαλκίδα, οι N-Carkade χαίρουν μεγαλύτερης αποδοχής και έτσι προχωρούν στην παραγωγή του δεύτερου τους LP-CD, με τίτλο «Ο βόθρος άνοιξε».
Η επιτυχία γίνεται όλο και μεγαλύτερη για τους N-Carkade αφού με το single τους «Ρεμπέτης μεταλλάς» μένουν στο No. 1 των mp3.com charts για 1 εβδομάδα ενώ παράλληλα συμμετέχουν σε διάφορες συλλογές με αξιόλογα και ανερχόμενα ελληνικά σχήματα..
Για να τιμήσουν την υποστήριξη που είχαν από το φοιτητικό κόσμο της Χαλκίδας, οι N-Carkade εκδίδουν το τρίτο τους album - tribute στη Χαλκίδα, με τίτλο «Ελονοσία» του οποίου η θεματολογία «εγκωμιάζει» τα γεωγραφικά κάλλη της μητρόπολης-Χαλκίδας και των γύρω χωριών. Ενδεικτικά κομμάτια είναι το ομόνυμο «Ελονοσία» καθώς και το «Καταραμένος τόπος-live».
Κορυφαία στιγμή του group μέχρι στιγμής αποτελεί η τελευταία και πλέον ώριμη δουλειά των N-Carkade με τίτλο «Θανάσιμη απειλή τεράτων». Σε αυτή τη δουλεία οι N-Carkade ανοίγουν ακόμη παραπάνω τους μουσικούς τους ορίζοντες έχοντας στο playlist τους δύο «δακρύβρεχτες» μπαλάντες καθώς και διασκευές από γνωστά εμπορικά κομματια. Για άλλη μια φορά, βρίσκονται στο No. 1 των mp3.com charts με τα κομμάτια «Ooops, I did it again», «Hotel California» και μία εκπληκτική διασκευή για την οποία έγινε ιδιαίτερη μνεία στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR channel με τον Θοδωρή Δρακάκη αλλά και στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας (βλέπε club 22). Οι N-Carkade δέχθηκαν πολλές προτάσεις για συνεντεύξεις από τον ευρύτερο τύπο μεταξύ των οποίων και το περιοδικό «Very Sorry» τις οποίες και απέρριψαν για ιδεολογικούς λόγους.


Δισκογραφία:
1. η δεύτερη μεγάλη σφαγή στη στάνη (2001)
2. ο βόθρος άνοιξε (2001)
3. Ελονοσία (2002)
4. Θανάσιμη απειλή τεράτων (2002)


Site:http://ncarkade.tripod.com/

Tracklist:
1. δρόμοι του πουθενά
2. έμμηνος ρύση
3. φόβος από όπιστ
4. για πάντα βλάκες
5. για ποιές ανοίγουν οι ντουζιέρες
6. Γιάννη Β
7. η δεύτερη μεγάλη σφαγή στη στάνη
8. η Φανή και το κλειδί
9. macarenna
10. μπαγάσας
11. ο φονιάς των δρόμων
12. ο ήλιος ο πράσσινος
13. oops i did it!
14. party
15. ρεμπέτης μεταλάς
16. Ρίτα Ριτάκι
17. s.e.g.a.m.o.
18. σε μια έρημη πόλη
19. shit bomb
20. θαμμένος ζωντανός
21. το καλοκαιράκι

Download:N - C a r k a d e - Best of

Δεν υπάρχουν σχόλια: