Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Κεραννύς - Μέλαν Είδωλο Σε Περισσό Ερυθρό (2009)

Πληροφορίες από rockap.gr

Κεραννύς (ο) -νύσα –νύν (= αυτός που αναμιγνύει), είναι μετοχή ενεστώτα του ρήματος κεράννυμι. . Ο «Κεραννύς», κατα κόσμον Αντώνιος Κουκοδήμος, αναμιγνύοντας τα κατάλληλα συστατικά όπως μεράκι και αγάπη για τη μουσική, μπόλικο ταλέντο, όμορφα ποιήματα και «περισσό ερυθρό», μας παρουσιάζει την πρώτη του ανεξάρτητη δουλειά με τίτλο “Μέλαν Είδωλο Σε Περισσό Ερυθρό”. Η προσπάθεια αυτή είναι σε ηλεκτρονική μορφή και διατίθεται δωρεάν μέσω διαδικτύου από το site του καλλιτέχνη (www.kerannis.gr) .

Ο Αντώνης είναι οικογενειάρχης και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στην Αθήνα. Δεν ξέρω αν η μουσική είναι το χόμπι του ή απλά ένας κρυφός του πόθος, αλλά φαίνεται να αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Είναι αυτοδίδακτος μουσικός και παίζει κιθάρα, ούτι, άταστο μπάσο, φλάουτο, φλογέρες και λύρα. Εδώ είναι το ταλέντο που είπαμε στην αρχή! Επίσης γράφει, μελοποιεί, τραγουδάει-απαγγέλλει τα ποιήματα. Ακόμα ευθύνεται και για αυτήν την παραγωγή.

Το “ΜΕΛΑΝ Είδωλο σε ΠΕΡΙΣΣΟ ΕΡΥΘΡΟ” αποτελείται από 15 όμορφες συνθέσεις σε στίχους, μουσική και ενορχήστρωση του ιδίου. Για την πραγμάτωση της δουλειάς αυτής τον βοήθησαν και κάποιοι φίλοι-συνεργάτες του. Ο πολυπράγμων συνθέτης με την εκφραστικότητα του λόγου του και τη θεατρική δυναμική της ποίησης τους, καταφέρνει να παντρέψει ορθόδοξα και σε απόλυτη αρμονία, το παραδοσιακό με το ροκ, το έντεχνο, το λαϊκό και την jazz πειραματιζόμενος με πολλά είδη ταυτόχρονα. Μελωδίες που δίνουν ζωή τα χάλκινα, το ούτι, το φλάουτο και οι κιθάρες, παρασέρνοντάς σε σ’ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι. Σε μερικά σημεία μου φέρνει λίγο και από Μανώλη Αγγελάκη.

Μπορώ να πω ότι καταφέρνει επάξια να δικαιολογήσει τον τίτλο του «Κεραννύς». Βλέπουμε μια προσπάθεια να ερμηνεύσει την ζωή μέσα από τα χρώματα των λέξεων, βγάζοντας την πνευματική και ψυχολογική έμπνευση του απ’το εσωτερικό της ψυχής του, προσπαθώντας να σε μεταφέρει στο τοπίο του μυαλού του. «Αμάραντο χρώμα των βράχων και της θάλασσας. Απέριττο γέλιο βρέφους, που το γαργαλά η μάμμη του. Ιούνης, στα απέραντα στάχυα τα λιανόσπορα. Γενάρης, στους μέλανες γοερούς καρποφόρους ελαιώνες.».

Ο Αντώνης έχει ολοκληρώσει, σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Μελισάνη», την έκδοση του βιβλίου/δίσκου «-45- Πυρήνας, Θερμογράφημα, ΜΕΛΑΝ Είδωλο σε ΠΕΡΙΣΣΟ ΕΡΥΘΡΟ, που περιλαμβάνει 45 γραπτά στα ελληνικά/αγγλικά, 15 εκ των οποίων συναποτελούν και το ηχογράφημα “ΜΕΛΑΝ Είδωλο σε ΠΕΡΙΣΣΟ ΕΡΥΘΡΟ”. Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης φωτογραφικό υλικό και δίσκο βινυλίου 45 στροφών, με τρία “singles” από τα ανωτέρω ηχογραφήματα.

Site:www.kerannis.gr

Myspace
:http://www.myspace.com/kerannis

Tracklist:
1. Ξύλινο Ποτήρι
2. Αθανασία
3. Σεπτέμβρης
4. Ερείπια στην Παλιά Αγορά
5. Παράθυρο στον Ακάλυπτο
6. Σύνδρομο Ευτυχίας
7. Τριαντάφυλλα
8. Απορία
9. Σάος
10. Μαύρα Περιστέρια
11. Μωβ
12. Μονόλογος
13. Αγάπη
14. Ουρανός
15. Καληνύχτα

Download:
Download the songs (72Mb)  <---από το site

Δεν υπάρχουν σχόλια: