Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

A.T.M.

Οι Α.Τ.Μ ξεκίνησαν στα τέλη του 2005. Η ανάγκη τεσσάρων φίλων να παίξουν μουσική χωρίς όρια γέννησε την ιδέα της μπάντας αυτής. Έχοντας συνυπάρξει στο παρελθόν και σε άλλες μπάντες, αποφάσισαν να ενώσουν τις διαφορετικές μουσικές τους επιρροές και να δημιουργήσουν τη «δική» τους μουσική. Μία μουσική, που έχει ως βάση τον σκληρό ήχο, αλλά και πολλά ακόμα στοιχεία γύρω από αυτον και έξω από αυτον. Ο ελληνικός στίχος έρχεται για να διαφοροποιήσει, χωρίς όμως να αλλάζει το ύφος ή να υποβαθμίζει τη μουσική. Μετά από περίπου 4 μήνες της ίδρυσης του group, αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν δικό τους χώρο, μέσα στον οποίον θα μπορούσαν να συνθέτουν και να πειραματίζονται με μεγαλύτερη άνεση για πολλές ώρες και κυρίως με δικό τους ήχο. Έτσι, η ιδέα αυτή υλοποιήθηκε, δίνοντας στους Α.Τ.Μ τη δυνατότητα να δουλέψουν ακόμα πιο σκληρά. Στη συνεχεία ακολούθησαν κάποιες live εμφανίσεις, όπως στο festival της Καλλιθέας στο Αn club κλπ. Έχοντας ηχογραφήσει αρκετά κομμάτια, ένα εκ των οποίων, με τίτλο "ΞΥΠΝΑ", συμμετέχει στη συλλογή PURE ROCK της atlantis records-atlantis fm, αποφασίζουν να κινηθούν, ώστε να βρουν δισκογραφική εταιρεία. Κάπου εκεί έρχεται ο διαγωνισμός που διοργανώνει το ωδείο Φιλλιπος Νάκας κάθε χρόνο με τίτλο POP N’ ROCK FESTIVAL. Το group αποφασίζει να συμμετάσχει, ελπίζοντας σε κάτι καλό. Έτσι, αφού επιλέγονται στις 17 μπάντες που θα διαγωνιζονταν, παιζουν στα ημιτελικά και προκρίνονται στον τελικό, όπου συμμετείχαν οι 7 από τις 17 μπάντες των ημιτελικών. Ακολουθεί ακόμα μια εμφάνιση, μετά από την οποία κερδίζουν το 1ο βραβείο, το οποίο είναι ένα συμβόλαιο με τη SONY BMG. Το ακλοκαίρι του 2008 κυκλοφορεί το πρώτο τους single με τίτλο "Μηδέν". Το 2010 κυκλοφορούν ανεξάρτητα την πρώτη τους ολοκληρωμέμη δουλειά με τίτλο "αν είναι έτσι".

Myspace
http://www.myspace.com/theatmgroup

Αν Είναι Έτσι (2010)

Tracklist:
1.Πως
2.Κατάδικος
3.Άδεια εικόνα
4.Αν είναι έτσι
5.Μια ιστορία που δεν είπες
6.Βροχή
7.Δε με τρομάζεις
8.Ξύπνα
9.Στάση θάνατος
10.Κανείς δε θα’ ρθει

Download:Αν Είναι Έτσι



Μηδέν (2008)

Tracklist:
1. Δεν με πείθεις
2. Σε μια πλάνη
3. Μηδέν

Download:A.T.M.rar

Μέντα - Δισκογραφία

Ο Κώστας Βλάχας (κιθαρίστας) , ο Νίκος Παπαδημητρίου (μπασίστας και τραγουδιστής) και ο Πάνος Γαλάνης (ντράμερ), αποτελούν στις αρχές του 1998 την πρώτη σύνθεση του συγκροτήματος Μέντα.Το Δεκέμβριο του 2000, μέσω της Studio2 Records κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ των Μέντα με τίτλο "Στον πλανήτη του Εδμούνδου", προϊόν της συνεργασίας του συγκροτήματος με τον Coti K. Ο δίσκος αποσπά τις καλύτερες κριτικές από τα πλέον αναγνωρισμένα ονόματα της μουσικής δημοσιογραφίας.«…Ένα από τα πληρέστερα θεματικά και υφολογικά καθώς και από τα πιο ευρηματικά και 'προχωρημένα' στην ηχητική επεξεργασία τους ντεμπούτα στην ιστορία της ελληνικής ποπ-αρτ μουσικής…» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αργύρης Ζήλος στην κριτική του στο περιοδικό Δίφωνο. «Η συχνά πολύ ανορθόδοξη αλλά και σαγηνευτική μελωδική άποψη και ο τρόπος που την ακολουθεί η πληθώρα των βιωμένων επιρροών, το ήδη κατακτημένο προσωπικό ύφος, οι έξυπνες ενορχηστρώσεις» και «η απαλλαγμένη από πολυφορεμένες μανιέρες ερμηνεία" χαρακτηρίζουν τους Μέντα κατά το Σάκη Μαντζάνα (Αυγή).Αυτή η " …στοίβα από τραγούδια φρέσκα, νεανικά και χαρούμενα..." κατά το Μάνο Μπούρα ( Ποπ & Ροκ), σε οδηγεί"…εκεί όπου βρίσκουν ακόμα καταφύγιο αρκετοί από τους ρομαντικούς απροσάρμοστους της νέας εποχής" γράφει ο Σπήλιος Τζέμος (www.in. gr).O δίσκος πήρε μία από τις δέκα θέσεις στον κατάλoγο των προτιμήσεων του Σπήλιου Λαμπρόπουλου καθώς και του Αργύρη Ζήλου στην ψηφοφορία των συντακτών του περιοδικού Δίφωνο για το 2000.Τον Ιανουάριο του 2001, αρχίζει να προβάλλεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς το πρώτο βίντεο της μπάντας για το κομμάτι "Ο στίφτης", που παρέμεινε στο chart προτιμήσεων των τηλεθεατών της εκπομπής του MAD, Goody's club, για πολλές εβδομάδες, κατακτώντας και την πρώτη θέση τέσσερις φορές.Οι Μέντα υποστηρίζοντας το πρώτο τους άλμπουμ, πραγματοποιούν ζωντανές εμφανίσεις σε χώρους όπως: Αν, Στον Αέρα, Μικρό Μουσικό Θέατρο, Woodstock, αλλά και σε υπαίθρια φεστιβάλ, με τους Magic de Spell, Ονειροπαγίδα, Διάφανα Κρίνα, Νέβμα και άλλους.

Το καλοκαίρι του 2001 το συγκρότημα αποκτά ένα νέο μέλος, το Δημήτρη Λαϊνά, με τη συμβολή του οποίου στα πλήκτρα και τα φωνητικά ο ήχος του συγκροτήματος αποκτά την πιο ολοκληρωμένη του μορφή. Μαζί του, η μπάντα αρχίζει να συνθέτει τα νέα της τραγούδια.Με αφορμή τη δημιουργία του νέου βίντεο για το τραγούδι "Γλυκιά Διαστροφή", η Μέντα εμφανίζεται το Φλεβάρη του 2002 στον τηλεοπτικό σταθμό Mad, όπου και ερμηνεύει ζωντανά το "Μάθημα Σολφέζ" του Γ. Χατζηνάσιου με το δικό της πρωτότυπο τρόπο.Το συγκρότημα ξεκινά τον Απρίλη του 2002 να ηχογραφεί στο στούντιο Praxis τραγούδια για το νέο του δίσκο με μηχανικό ήχου τον Ανδρέα Βαϊτούδη. Παραγωγός και αυτή τη φορά είναι ο Coti K. ο οποίος αναλαμβάνει με το τέλος των ηχογραφήσεων τον Ιανουάριο του 2003 να μιξάρει και να διαμορφώσει το τελικό ύφος των 12 τραγουδιών του CD με τίτλους όπως "Το μικρό απροσδόκητο", "Σε μια στιγμή", "Το παιχνίδι", "Χάπι", "Φλέγομαι" και "Aγαπημένο ταίρι".Ο ήχος της Μέντας παραπέμπει σε σύγχρονες μπάντες όπως οι Foo Fighters, Deus, Radiohead, Blur, Air, επηρεασμένος από ιστορικά συγκροτήματα όπως οι Pixies, Sonic Youth, Dinosaur Jr, Pavement αλλά και από τους Jam, Police και Clash. Στο δεύτερο άλμπουμ του το συγκρότημα έρχεται να συναντήσει και να τιμήσει το ένδοξο παρελθόν της ποπ μουσικής, με φωνητικά και ενορχηστρωτικά στοιχεία εμπνευσμένα από τους θρυλικούς Beatles και Beach Boys.Το άλμπουμ με τίτλο "Σε καινούργια μπάντα" κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2003 από τη Studio 2 Records και απέσπασε ετερόκλητες μεταξύ τους κριτικές. Αρκετοί από τους μουσικούς δημοσιογράφους βρίσκουν τον ήχο τους περισσότερο πειραματικό από όσο θα έπρεπε, αλλά, κάποιοι εντυπωσιάζονται και γράφουν για ένα σπάνιo αριστούργημα.
Οι Μέντα επιστρέφουν όπως ξεκίνησαv, με όχημα την ηλεκτρονική πανκ-ποπ μηχανή τους, στίχους ανατρεπτικά ρομαντικούς και μελωδίες πιο ώριμες και ολοκληρωμένες.
Το γκρουπ για να υποστηρίξει το δεύτερο δίσκο, ανοίγει –μεταξύ άλλων –τις συναυλίες των Cracker και Think of One στην Αθήνα.Παράλληλα ετοιμάζει νέα τραγούδια με ταχύτερους ρυθμούς απ’ ότι στο παρελθόν.Ο Νοέμβριος του 2005 βρίσκει τους Μέντα με δέκα νέα τραγούδια, ενώ η μπάντα πραγματοποιεί δύο ενθουσιώδεις εμφανίσεις στο Club 22 ανοίγοντας τις συναυλίες του συγκροτήματος των Deus στις 9/12 και 10/12 στην Αθήνα.

Την άνοιξη του 2006 συμμετέχουν στο δίσκο-συλλογή “Eurorevisions” με τη ξεχωριστή διασκευή τους στο «Τσάρλι Τσάπλιν» που τραγούδησε το 1978 η Τάνια Τσανακλίδου.
Το φθινόπωρο του 2006 το νέο -τρίτο- άλμπουμ του γκρουπ ολοκληρώνεται, με τη συνεισφορά των Coti K. και Χρήστου Λαϊνά σε μίξη και παραγωγή. Την άνοιξη του 2007 ο δίσκος κυκλοφορεί.Περιλαμβάνει δεκαπέντε κομμάτια και τιτλοφορείται "Ινστρουμέντα". Αποτελεί παραγωγή των Μέντα σε συνεργασία με την εταιρεία Ήχοτρον.«Η ποπ των Μέντα δεν είναι σκουπίδια, είναι η ‘κολόνια’ της δισκογραφίας!» γράφει ανάμεσα σε άλλα ο Γιάννης Αλεξίου στη Βραδυνή της Κυριακής, με αφορμή το Ινστρουμέντα.Ο Ανδρέας Μποσκοϊτης στο Δίφωνο σχολιάζει: «Το Ινστρουμέντα βρίσκει το συγκρότημα σε μεγάλη φόρμα…» και πιο κάτω προσθέτει : « Το πιο θετικό στοιχείο τους όμως επισημαίνεται στο ηχητικό περιβάλλον όπου υπάγονται και του οποίου φέρουν αποκλειστικά το copyright, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα».Η Μαρία Μαρκουλή γράφει στα Νέα: «Με φρέσκο ποπ ήχο και απόλυτη κυριαρχία στο μουσικό τους σύμπαν, οι Μέντα διανύουν το πιο δροσερό τους καλοκαίρι».Ο M. Hulot γράφει στη Lifo: «Σύγχρονη ελληνική ποπ, όπως θα έπρεπε να είναι, ειλικρινής, όμορφη και οι Μέντα στην καλύτερη στιγμή τους μέχρι τώρα» και ο Γιάννης Νένες στην Athens Voice προσθέτει: « Ήρθαν οι Μέντα και μου θύμισαν αυτή τη δροσιά του αέρα , που σου μπαίνει βίαια στο κεφάλι και κάνει το ΩΡΛ σου φρέσκο και αστραφτερό, να τρίζει από καθαριότητα».

Τέλος, οι αναγνώστες του περιοδικού Velvet συμπεριέλαβαν το άλμπουμ στα καλύτερα ελληνικά του 2007.Το συγκρότημα προωθεί το Ινστρουμέντα, με ζωντανές εμφανίσεις σε όλη τη διάρκεια του 2008.Το 2010 βρίσκει τους Μέντα με δέκα νέα κομμάτια που έχουν ήδη αρχίσει να μιξάρονται για να αποτελέσουν τον τέταρτο δίσκο της μπάντας.


Myspace:
www.myspace.com/mentagr

Site:
http://www.menta-band.gr/


Pop (2010)
Tracklist:
1. Οι χαρές
2. Κρύβεται για πάντα
3. Αύριο
4. Ο δρόμος
5. Φοβάσαι μήπως δεν προφτάσεις
6. Το σπίτι
7. Η διαφορά
8. Το κενό
9. Κάτι άλλο να πω
10. Βγαίνω κι ελπίζω

Download:Pop



Ινστρουμέντα (2007)
Tracklist:
1. Θ'αγαπηθώ
2. Μελωδία
3. Μήπως Καταφέρω Να Με Βρω
4. Τι Όνειρα
5. Ποτάμι
6. Μέσα Στης Θλίψης Τα Στενά
7. Ινστρουμέντα
8. Το Μυστικό
9. Ήρθε Η Ώρα
10. Το Άλλο Μισό
11. Ψάχνεις Ξανά
12. Τους Έχει Πια Χωρίσει
13. Μικρές Σιωπές
14. Στο Κρεβάτι
15. Intro

Download:Menta_-_instrumenta__2007_.rar



Σε Καινούργια Μπάντα (2003)
Tracklist:
1. Το Μικρό Απροσδόκητο
2. Ο Φίλος Μου
3. Φλέγομαι
4. Σε Καινούργια Μπάντα
5. Νόμιζα
6. Κάποια Μέρα
7. Χάπι
8. Φρούδες Ευχές
9. Αγαπημένο Ταίρι
10. Το Παιχνίδι
11. Τού Τού Ρού
12. Σε Μια Στιγμή

Download:Menta_-_se_kainourgia_mpanta__2003_.rar



Στον Πλανήτη Του Εδμούνδου (2000)
Tracklist:
1. Ο Στίφτης
2. Το Βέλος Του Τέλους
3. Για Να Νιώθω Καλά
4. Ένας Ποδηλάτης
5. Χειλάκια Νάυλον
6. Μετά Το Γεύμα
7. Η Πιο Γόνιμη Κοιλάδα
8. Χριστούγεννα
9. Γλυκιά Διαστροφή
10. Φως

Download:Menta_-_ston_planhth_tou_Edmoundou__2000_.rar



Bonus:

Eurorevisions (2006)

Charlie Chaplin -Μέντα- Ειρήνη Ψυχράμη

Download:EuroREvisions__2006_.rar

2006 συμμετέχουν στο δίσκο-συλλογή «Eurorevisions» με τη ξεχωριστή διασκευή τους στο «Τσάρλι Τσάπλιν» που τραγούδησε το 1978 στο διαγωνισμό της Eurovision, η Τάνια Τσανακλίδου.

Μοντάζ

Οι "Μοντάζ"που στα πρώτα βήματά τους λέγονταν ΝΟΚ ΑΟΥΤ, έκαναν την εμφάνισή τους το 1989. Εκείνη την περίοδο, κυκλοφορούν ένα demo με την ονομασία ΜΟΝΤΑΖ, ενώ δύο χρόνια αργότερα ηχογραφούν ένα single με τρία τραγούδια. Ακολουθούν αρκετές συναυλίες στις οποίες οι ΜΟΝΤΑΖ δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, πράγμα που οδηγεί τους κριτικούς να τους κατατάξουν σαν ένα από τα καλύτερα ανερχόμενα ροκ συγκροτήματα. Το καλοκαίρι του 1999, σε συνεργασία με την LEGEND, οι ΜΟΝΤΑΖ κυκλοφορούν το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους με τίτλο: «ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ». Το 2003 κυκλοφορούν ένα καινούριο άλμπουμ με τίτλο "NAMASTE" παραγωγή και διανομή ΜΟΝΤΑΖ.

Myspace
:
www.myspace.com/montaztikosmoseinaiaytos



Namaste (2003)
Tracklist:
1. Μες'το Πλήθος
2. Τατουάζ
3. Ένα Θλιμμένο Παραμύθι
4. Με Το Στόμα Κλειστό
5. Ζωή Παρατημένη
6. Σαν Τραίνο Που Φεύγει...
7. Βήμα Βήμα
8. Ο Χορός Της Ψυχής
9. Ορκίζομαι
10. Ιούδας Αντάρτης
11. Απ'την Παλίρροια Στην Άμπωτη
12. Αλλάζω Τα Χρώματα
13. Μες'το Πλήθος Νο2

Download:Namaste



Τι Κόσμος Είναι Αυτός (1999)

Tracklist:
1. Ο Ταχυδρόμος
2. Σαν Αρουραίοι
3. Τι Κόσμος Είναι Αυτός
4. Δεν Είσαι Εδώ
5. Παράξενη Νύχτα
6. Ο Δολοφόνος
7. Θέλω Να Ζω
8. Σαμοθράκη
9. Το Κυνήγι Της Βροχής
10. Μην Κάνεις Όνειρα

Download:
ti_kosmos_einai_autos_1999_.rar

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Άσιμος Νικόλας - Δισκογραφία

"Νικόλας Άσιμος. Ουχί Νίκος ουδέ Νικόλαος. Νικόλας και το "Άσιμος" με γιώτα..."

Νικόλαος Ασημόπουλος ήτανε το επίσημό του όνομα.
Ο Νικόλας Άσιμος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 20 Αυγούστου του 1949 από γονείς Κοζανίτες. Μικρός υπήρξε αρκετά φιλομαθής. Το 1967 γράφεται στη Φιλοσοφική σχολή του Α.Π.Θ.. Τα χρόνια της φοιτητικής του ζωής ασχολήθηκε ενεργά με το θέατρο, ενώ παράλληλα έγραφε τραγούδια και τραγουδούσε σε μπουάτ. Συχνά είχε προβλήματα με την αστυνομία: ήταν η περίοδος της Χούντας και της λογοκρισίας που αυτή επιβάλει.

Το 1973 φεύγει από τη Θεσσαλονίκη και πηγαίνει στην Αθήνα. Συνεχίζει να ασχολείται με το θέατρο και τελειώνει μια ιδιωτική σχολή Δραματικής Τέχνης. Γράφει τραγούδια τα οποία δε δισκογραφεί επίσημα, αλλά τα γράφει μόνος του σε κασέτες τις οποίες πουλάει σε διάφορους δρόμους της Αθήνας. Δίνει ακόμα μουσικές παραστάσεις σε μπουάτ της Πλάκας, και συνεργάζεται με καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Σάκης Μπουλάς, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας και η Κατερίνα Γώγου. Το 1976 απέκτησε μία κόρη από την σχέση του με την Λίλιαν Χαριτάκη, εκτός γάμου.

Η πρώτη του συμμετοχή στη δισκογραφία ήταν το 1974 με το single Ρωμιός-Μηχανισμός σε ηλικία 25 χρόνων. Το 1977 φυλακίστηκε προσωρινά μαζί με άλλους 5 εκδότες και συγγραφείς. Αποφυλακίστηκαν και οι 5 μετά από πρωτοβουλία του Διονύση Σαββόπουλου. Το 1978 κατατάχτηκε στον στρατό. Ωστόσο δεν υπηρέτησε, αλλά πήρε απαλλαγή στράτευσης καταφέρνοντας να του αναγνωριστεί ότι πάσχει από Σχιζοειδή ψύχωση. Κάτι τέτοιο δεν είχε ωστώσο καμία σχέση με την πραγματικότητα γιατί όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην αυτοβιογραφία του υοθέτησε αυτή την συμπεριφορά γιατί ήταν αντιθέτος προς την στράτευση και απλά ήταν ένα σχέδιο για να την αποφύγει. Την περίοδο 1980 - 1981 έγραψε το βιβλίο του Αναζητώντας Κροκάνθρωπους, το οποίο δεν εκδόθηκε επίσημα, αλλά κυκλοφόρησε από τον ίδιο σε φωτοτυπημένα αντίγραφα. Τα τελευταία χρόνια, και μετά τον θάνατό του, το βιβλίο αυτό έχει κυκλοφορήσει και από εκδοτικό οίκο.

Το 1982 κυκλοφόρησε το πρώτο του δίσκο μακράς διάρκειας με τίτλο Ο Ξαναπές. Μελοποίησε το "Ουλαλούμ" του Γιάννη Σκαρίμπα. Το 1987 κατηγορήθηκε άδικα για το βιασμό μίας κοπέλας και οδηγήθηκε για λίγο στο ψυχιατρείο. Το γεγονός αυτό είχε σημαντικές συνέπειες στη ψυχολογία του και στις 17 Μαρτίου του 1988 κρεμάστηκε στο σπίτι του, που ονόμαζε χώρο προετοιμασίας. Πέθανε σε ηλικία περίπου 39 χρόνων.

Επίσης, πληροφορίες λένε ότι είχε φτιάξει ένα είδους ημερολόγιο, στο οποίο κατέγραφε τις τελευταίες 15 ημέρες. Σε αυτές τις 15 ημέρες έψαχνε κάτι που θα του "έδινε" λόγο να ζει. Σε όλες τις ημέρες είχε σημειώσει Χ (δηλαδή ότι δεν έβρισκε) και στην 15η ημέρα σημείωσε επίσης X, όπου και αυτοκτόνησε. Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι ο θάνατός του, η αυτοκτονία του, ήταν σαν προγραμματισμένα.

Site:
http://www.asimos.gr/


Μια Παράσταση (Ζωντανή Ηχογράφηση Στο Rodeo Club 26/2/86) 2009
CD 1
Tracklist:
1. Το Μπλουζ Σαν Μπουζ (το μπλουζ του κουδουνιστή)
2. Είμαστε Τρομοκράτες
3. Το Πανηγύρι
4. Σχιζοφρενοβλαβίωση
5. Ο Εξερευνητής
6. Άμα Σε Λέγαν Βάσω
7. Ο Μπουμπούνας
8. Ουλαλούμ
9. Ήρθα Στη Γειτονιά Σου

CD 2
Tracklist:
1. Όλοι Δηλώνετε Ιδιότητα
2. Ο Ξεφουσκωτής Των Λαστιχων (πρόζα)
3. Γιουσουρούμ
4. Δεν Πα Να Μας Χτυπάν
5. Για Τη Διεθνή (πρόζα)
6. Ο Ιδιαίτερος Χαβάς
7. Γυναικείος Οδηγός Συμπεριφοράς (πρόζα)
8. Θα Σου Κλέψω Το Σακκάκι
9. Πάλι Στην Ξεφτίλα
10. Σαν Το Δευκαλίωνα
11. Κλάστε Ελευθέρως (πρόζα)
12. Πολεμάτε Κοιμισμένα

Download:Μια Παράσταση


Η Δεύτερη Τριπλή Παράνομη Κασέτα Σε 2 cd
CD 1
Tracklist:
1. Καυσαεριώδεις Θυμιάσεις
2. Χάνι Μπάνι
3. Λάντζα Γιόγκα
4. Στην Πιο Σκληρή Σου Φάμπρικα
5. Δεν Αποκαρδιώθηκα
6. Ο Σάλιαγκας
7. Καμιά Φορά
8. Δε Μου΄χει Μείνει Φωνή
9. Μπλουζ Μπουζ
10. Μου Βγήκες Στο Μπαλκόνι
11. Παξιμαδάκι
12. Όλα Τα΄χαμε
13. Σταυραϊτέ
14. Τη Φάτσα Μου Την Έδειξαν
15. Θα Σου Κλέψω Το Σακκάκι
16. Ο Άτριχος Πίθηκος
17. Στο Φαλημέντο

CD 2 

Tracklist:
1. Τα Αδιέξοδά Σου
2. Πινακωτή
3. Ο Μπουμπούνας
4. Η Ζαβολιά
5. Βενσερέμος
6. Όλοι Δηλώνετε Ιδιότητα
7. Είσαι Παιδί Ωραίο
8. Τα Βλαχαδερά
9. Δωμάτιο Στο Άμστερνταμ
10. Ούζα
11. Τι Πα Να Πει Γυναίκα
12. Πάλι Στην Ξεφτίλα
13. Τραβεστί
14. Μάρα
15. Σε Ζελοφάν
16. Σα Το Δευκαλίωνα
17. Πως Θες Να Πάμε Μαζί

Download:Τριπλή Παράνομη Κασέτα Σε 2 cd


Βιομηχανία Του Πεζοδρομίου (2002)


CD 1
Tracklist:
1. Είσαι Παιδί Ωραίο
2. Tα Βλαχάδερα
3. Δωμάτιο Στο Amsterdam
4. Oύζα
5. Tι Πα΄να Πεί Γυναίκα
6. Πάλι Στην Ξεφτίλα
7. Τραβεστί
8. Mάρα
9. Σε Ζελοφάν

CD 2
Tracklist:
1. Η Αρκούδα
2. Χάνι Μπάνι
3. Λάντζα Γιόγκα
4. Στην Πιο Σκληρή Σου Φάμπρικα
5. Δεν Αποκαρδιώθηκα
6. O Σάλιαγκας
7. Καμιά Φορά
8. Δεν Μου΄χει Μείνει Φωνή
9. To Blues Του Κουδουνιστή
10. Moυ Βγήκες Στο Μπαλκόνι

Download:Βιομηχανία Του Πεζοδρομίου


Στο Φαλημέντο Του Κόσμου - Γιουσουρούμ (1992)

Tracklist:
1. Ο Άτριχος Πίθηκος
2. Πας Φιρί Φιρί
3. Όλοι Δηλώνετε Ιδιότητα
4. Το Μπλουζ Του Κουδουνιστή
5. Στο Φαλημέντο Του Κόσμου
6. Γιουσουρούμ
7. Μάρα
8. Μπαταρία
9. Θα Σου Κλέψω Το Σακκάκι

Download:Στο Φαλημέντο Του Κόσμου - Γιουσουρούμ


Το Φανάρι του Διογένη (1989)
Tracklist:
1. Μπαγάσας
2. Λίνα
3. Εγώ Με Τις Ιδέες Μου (Σωτηρία Λεονάρδου)
4. Γιουσουρούμ
5. Δε Θέλω Καρδιά Μου Να Κλαις
6. Το Φανάρι Του Διογένη (Νικόλας Άσιμος & Σωτηρία Λεονάρδου)
7. Πας Φιρί Φιρί
8. Ωϊμέ (Νικόλας Άσιμος & Σωτηρία Λεονάρδου)

Download:Το Φανάρι του Διογένη


Παράνομη Κασέτα Νο 000008
"Ο Νικόλας Άσιμος Στο Φανάρι Του Διογένη" (1987)
Tracklist:
1. Μπαγάσας
2. Πανηγύρι
3. Ουλαλούμ
4. Λίνα
5. Δε Θέλω Καρδιά Μου Να Κλαις
6. Τρομοκράτες
7. Πας Φιρί Φιρί
8. Οϊμέ
9. Εγώ Με Τις Ιδέες Μου
10. Μπαταρία
11. Γιουσουρούμ
12. Πολεμάτε Κοιμισμένα
13. Το Φανάρι Του Διογένη

Download:Παράνομη Κασέτα Νο 000008


Δεύτερη Τριπλή Παράνομη Κασέτα (1986)

Παράνομη Κασέτα Νο 000007
Νο3 - "Πάλι στην Ξεφτίλα"
Tracklist:
1. Είσαι Παιδί Ωραίο
2. Τα Βλαχαδερά
3. Δωμάτιο Στο Άμστερνταμ
4. Ούζα
5. Τι Πα Να Πει Γυναίκα
6. Πάλι Στην Ξεφτίλα
7. Τραβεστί
8. Μάρα
9. Σε Ζελοφάν
10. Σα Το Δευκαλίωνα
11. Πως Θες Να Πάμε Μαζί

Download:Παράνομη Κασέτα Νο 000007


Παράνομη Κασέτα Νο 000006
Νο2 - "Η Ζαβολιά"
Tracklist:
1. Σταυραϊτέ
2. Τη Φάτσα Μου Την Έδειξαν
3. Θα Σου Κλέψω Το Σακκάκι
4. Ο Άτριχος Πίθηκος
5. Στο Φαλημέντο
6. Τα Αδιέξοδά Σου
7. Πινακωτή
8. Ο Μπουμπούνας
9. Η Ζαβολιά
10. Βενσερέμος
11. Όλοι Δηλώνετε Ιδιότητα

Download:Παράνομη Κασέτα Νο 000006


Παράνομη Κασέτα Νο 000005
Νο1 - "Ο Σάλιαγκας"
Tracklist:
1. Καυσαεριώδεις Θυμιάσεις
2. Χάνι Μπάνι
3. Λάντζα Γιόγκα
4. Στην Πιο Σκληρή Σου Φάμπρικα
5. Δεν Αποκαρδιώθηκα
6. Ο Σάλιαγκας
7. Καμιά Φορά
8. Δε Μου΄χει Μείνει Φωνή
9. Μπλουζ Μπουζ
10. Μου Βγήκες Στο Μπαλκόνι
11. Παξιμαδάκι
12. Όλα Τα΄χαμε

Download:Παράνομη Κασέτα Νο 000005


Ο Ξαναπές (1982)
Tracklist:
1. Άμα Σε Λέγαν Βάσω
2. Πιάστηκα Σκοινί Κορδόνι
3. Βαρέθηκα
4. Σχιζοφρενοβλαβίωση
5. Της Επανάστασης
6. Ένας Απάτσι Στα Pubs
7. Κάνε Μου Μπα
8. Το Παπάκι
9. Θα Το Δείξει Κι Ο Καιρός
10. Σεισμός

Download:Ο Ξαναπές


Τριπλή Παράνομη Κασέτα Μπέλα Χωρίς Ταμπέλα (1979)

Παράνομη Κασέτα Νο 000004
No3 - "Κlaste Eleftheros"
Tracklist:
1. Πανηγύρι
2. Ματογυάλια
3. Την Αντίσταση Βαρέθηκα
4. Μου Λες Πως Σε Παραμελώ
5. Πουτσόμουνο - Sonata Amanes - Μουνακόπουτσα
6. Στων Συντρόφων Μου Τις Μύτες
7. Το Φανάρι
8. Παράτα Τα

Download:Παράνομη Κασέτα Νο 000004


Παράνομη Κασέτα Νο 000003
No2 - "Γιατί Φοράς Κλουβί"
Tracklist:
1. Της Κολοφωτιάς
2. Της Επανάστασης
3. Χαμογέλα
4. Με Μπαταρία
5. Μόρο
6. Μαραθωνοδρόμος
7. Ιδιαίτερος Χαβάς

Download:Παράνομη Κασέτα Νο 000003


Παράνομη Κασέτα Νο 000002
No1 - "Είμαι Παλιάνθρωπος"
Tracklist:
1. Ουλαλούμ
2. Σαν Στα Παραμύθια
3. Σχιζοφρενοβλαβίωση
4. Η Γαλανόλευκος (Μάρτης ΄78, Κρήτη)
5. Είμαστε Τρομοκράτες
6. Κουρδίστε Χαμάλη
7. Να Μην Αρχίσεις Να Ξεφτάς
8. Γιουσουρούμ

Download:Παράνομη Κασέτα Νο 000002


Παράνομη Κασέτα Νο 000001
"Με το Βαρέλι που για να βγει το σπάει" (1978)
Tracklist:
1. Μηχανισμός
2. Ρωμιός
3. Παπάς
4. Τιράντες
5. Σιόρ Ιδιοκτήτης
6. Βαρέλι, Πιάστηκα Σκοινί Κορδόνι
7. Θα Το Δείξει Κι Ο Καιρός
8. Δεν Πα Να Μας Χτυπάν
9. Θανάσαινα
10. Έλα Κουτέ
11. Καλέ Στρατιώτη
12. Σαν Θα Με Καλέσει Η Πατρίδα
13. Μην Καρτεράτε
14. Παράτα Τα

Download:Παράνομη Κασέτα Νο 000001


Δίσκος 45 στροφών που λογοκρίθηκε
"Ο Μηχανισμός - Ο Ρωμιός" (1975)
Tracklist:
1. Ο Μηχανισμός
2. Ο Ρωμιός

Download:Δίσκος 45 στροφών


Bonus:
Τραγούδια - Συμμετοχές

*Σπυριδούλα - το βλέμμα των ανθρώπων (2006)
"Στο Φαλημέντο"

*Ενδελέχεια - καθρέφτης (2000)
"Μπαγάσας"

*Magic De Spell - ο φόβος έχει όνομα (1997)
"Μπαταρία"

*Βασίλης Παπακωνσταντίνου - πες μου ένα ψέμα ν' αποκοιμηθώ (1997)
"Μπαγάσας", "Λίνα", "Ουλαλούμ", "Καυσαεριώδεις Θυμιάσεις", "Είσαι παιδί ωραίο"

*Σωτηρία Λεονάρδου - δεν έχω χρόνο, μάτια μου (1995)
"Εγώ με τις ιδέες μου"

*Ελένη Βιτάλη - δρόμοι που αγάπησα "Live" (1991)
Η Βιτάλη τραγουδάει την "Μπαταρία" με τίτλο "Πνευμονοκονίαση"

*Γιώργος Νταλάρας/Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Ζωντανή Ηχογράφηση στο Αττικόν (1991)
"Καταρρέω", "Θα 'ρθω να σε βρω", "Αγαπάω κι Αδιαφορώ"

*Ήχοι του Χειμώνα 30 ζωντανές ηχογραφήσεις (1988)
Ο Άσιμος ερμηνεύει μαζί με τους "Εναπομείναντες" το "Πάλι στην Ξεφτίλα"

*Βασίλης Παπακωνσταντίνου - χαιρετίσματα (1987)
"ο Σάλιαγκας κι ο Μάλιαγκας", "Αγαπάω κι αδιαφορώ", "Θα'ρθω να σε βρώ", "Θα νικήσουμε", "Καταρέω"

*Συνεντεύξεις (γραπτές - ηχητικές)
*Φωτογραφίες
*Βιβλία
"Δημήτρη Μπαγιέρη - Ο διάσημος Νικόλας Άσιμος"
"Νικόλας Άσιμος - Αναζητώντας Κροκανθρώπους"
*Χειρόγραφα

*Αφίσες (από τις εμφανίσεις του)
*Σχέδια (του ζωγράφου Χρήστου Μήτσικα)

Download:Bonus

Video:
Τα link είναι από το blogs.vrahokipos.net σε megaupload
και ένα μεγάλο μπράβο για τη δουλειά που έχει κάνει...


*Πρωταγωνιστές: Οι άγιοι των Εξαρχείων
Download:Οι άγιοι των Εξαρχείων

*Η μηχανή του χρόνου: Νικόλας Άσιμος
Download:Η μηχανή του χρόνου

*Ο δράκουλας των Εξαρχείων
Download:Ο δράκουλας των Εξαρχείων

*Τα βαποράκια
Download:Τα βαποράκια

*Jammin (ET3)
Ολόκληρη η εκπομπή-αφιέρωμα στο Νικόλα Άσιμο
Download:Jammin

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Συλλογή "Κασσετοσυλλογές Ράδιο Ουτοπία 107,7 FM "

Ο ραδιοφωνικός σταθμός "Ράδιο Ουτοπία" 107,5 FM ήταν ένας αντιεξουσιαστικός σταθμός
της Θεσ/νίκης,που έδρασε από το τελος της δεκαετίας του 80, έως σχεδόν το τέλος της δεκαετίας του 90... Παράλληλα με τη δραση του,στήριζε και την ανεξάρτητη σκηνή της χώρας, με το πρόγραμμα του,τις κασσετοκυ-κλοφορίες και τις διάφορες διοργανώσεις συναυλιών. Κάποιες από τις κυκλοφορίες του, ήταν και αυτές οι έξι συλλογές, που περιέχουν-αποκλειστικά-εγχώρια σχήματα.


Ευχαριστώ το blogspot "costakisp-taperecorder" για την προσφορά του.

Nobody's gonna fight for you (1991)
Συγκροτήματα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ / OUTPUT LEVEL / GROOVE MACHINE /
SURFACE / FRANTIC FIVE / NEXT TIME PASSIONS / KISSAMATIC
LOVEBUBBLES / ALICE IN NAVY / ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ / ATRIA
MORTIS / ΣΜΕΡΝΑ / MOTHER OF PEARL / MANTRACK / ONE NIGHT
SUZAN / IMPOSSIBLE TIMES / BIRTHWARD / ΜΟΝΟΤΡHΜΜΑΤΑ /
ΕΝ ΒΡΑΣΜΩ ΨΥΧΗΣ


Download:Nobody's gonna fight for you

You ain't got no friends no more (1992)
Συγκροτήματα:
ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ / ΓΚΡΟΒΕΡ / ΜΟΝΤΑΖ / RUBICON / ΣΤΙΓΜΑ /
ΙΩΒ / THE FAKE / PETUNIA PIG / ΑΝΕΜΟΣ / COULD BE WORSE /
NEW DAWN FADES / STIMULATIVE WAVES / STAINS / PHOENIX
EXCREMENTI / LIKE A GROUP / MAYDAY OVERDRIVE


Download:You ain't got no friends no more

So alone (1992)
Συγκροτήματα:
ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ / METROPOLITAN INDIANS / ΜΑΣΤΙΓΑ /
ΜΙ-ΑΣΜΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ / CLOSER/ VICE VERSA /
NUDOS AHORA / RADIO BAGHDAD / HAPPILY EVER AFTER /
ΕΠΟΜΕΝΑ ΘΥΜΑΤΑ / ΑΜΗΧΑΝΙΑ / ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ / MORRA /
WOODY BLUES / ESCAPE


Download:So alone

Workcamp (1993)
Συγκροτήματα:
DE TRACES / SIX IN A VAGOOK / MARY'S FAULT / ZIGGY WAS /
ROCKIN BONES / URBAN SURFERS / B-SEA / ΧΑΡΝΤΚΟ(Υ)ΡΑΔΕΣ /
ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ / NAYTIA / ΑΠΟΓΝΩΣΗ / ΧΑΟΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ /
KAFAR / ΝΕΚΡΙΚΗ ΣΙΓΗ / ΑΡΝΗΣΗ / FANGORIA / ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ
ΛΗΘΑΡΓΟΣ


Download:Workcamp

The only original (1994)
Συγκροτήματα:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ / OUTPUT LEVEL / GROOVE MACHINE /
SURFACE / FRANTIC FIVE / NEXT TIME PASSIONS / KISSAMATIC
LOVEBUBBLES / ALICE IN NAVY / ΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗΣ / ATRIA
MORTIS / ΣΜΕΡΝΑ / MOTHER OF PEARL / MANTRACK / ONE NIGHT
SUZAN / IMPOSSIBLE TIMES / BIRTHWARD / ΜΟΝΟΤΡHΜΜΑΤΑ /
ΕΝ ΒΡΑΣΜΩ ΨΥΧΗΣ


Download:The only original

Κακός και μόνος (1996)
Συγκροτήματα:
ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ / ΝΑΥΤΙΑ / ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ /
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ / ΣΜΕΡΝΑ


Download:Κακός και μόνος

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Μαριονέτες (2000)

Οι πληροφορίες και τα πάντα όλα είναι από το urbanaspirines.blogspot.com
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον mikiyork για την προσφορά του...


Οι ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ δημιουργήθηκαν το 1997 στη Θεσσαλονίκη.
Τα μέλη του συγκροτήματος συμμετείχαν σε διάφορα μουσικά σχήματα,από τα μέσα της δεκαετίας του ' 80. Επηρεασμένοι κυρίως από τον ροκ ήχο και με πειραματισμό πάνω στον ξένο αλλά και ελληνικό στίχο,δημιούργησαν τη μουσική που τους εκφράζει,διαφοροποιώντας τους από το σύνολο των ελληνόφωνων συγκροτημάτων,ακολουθώντας τη δική τους ροκ συνταγή.
Τα καθαρά φωνητικά,με ιδιαιτερότητες στους στίχους που πολλές φορές σοκάρουν τον μέσο ακροατή και ικανοποιούν τον απαιτητικό,συνοδεύονται από δυναμικό και τραχύ ήχο.
Οι εμφανίσεις τους χαρακτηρίζονται από δυναμική σκηνική παρουσία, έντονο παλμό και ενέργεια. Άλλωστε,πρωταρχικός σκοπός τους είναι να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το κοινό και να παρουσιάζουν τη δουλειά τους,δυναμώνοντας έτσι τη σκηνική τους παρουσία. Με αυτό τον τρόπο,οι ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ δημιούργησαν ήδη ένα σύνολο οπαδών,το οποίο περιμένει την επόμενη κίνησή τους.
Έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές στην τηλεοπτική εκπομπή " JAMMIN' "της ΕΤ 3,αλλά και σε διάφορα live clubs,όπως: ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ,ΜΥΛΟΣ,ΚΑΡΑΒΙ ΚΛΕΙΩ,CHOPPER,PUBLIC,X-CLUB(Battle of the Bands 3),PLUS ROCK κ.ά. Στα περισσότερα από αυτά τα μέρη,έχουν εμφανιστεί περισσότερες από μία φορές,με ή χωρίς τη συμμετοχή άλλων συγκροτημάτων.


Tracklist:
1. Όσοι φοβούνται
2. Κρυστάλλινο Σάββατο
3. Γύρνα
4. Ψυχιατρείο


Download:Μαριονέτες

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Αέρα Πατέρα - Δισκογραφία

Οι Αέρα Πατέρα είναι ένα συγκρότημα πέρα από τα καθιερωμένα. Πέρα από ελάχιστα βασικά "στελέχη", δεν έχουν σταθερή σύνθεση μελών. Η μουσική τους ένα μίγμα από rock, funk, και διάφορα άλλα πράγματα, και οι στίχοι τους ένα μίγμα από υπερρεαλισμό, χιούμορ, προβληματισμό, έρωτα. Οι συναυλίες τους είναι ένα happening όπου μπορούν να συμβούν τα πιο απίθανα πράγματα. «Γράφουμε ένα άλμπουμ το μήνα, αλλά κυκλοφορούμε ελάχιστα έως τώρα, ίσως γιατί στη δισκογραφία εργάζονται πολλοί άσχετοι με την εναλλακτική μουσική και δεν είναι ικανοί να μας υποστηρίξουν κατάλληλα. Το μέλλον θα δείξει. Μάλλον θα κυκλοφορούμε μόνοι μας από εδώ και στο εξής τις μουσικές μας. Ωστόσο, δεν νομίζουμε πως λείψαμε και τόσο πολύ στους πολυαγαπημένους μας καταναλωτές». Μπορεί να λειτουργεί από το '89 η κολεκτίβα των «Αέρα Πατέρα», αλλά όπως λένε οι Τζίμης Ευθυμίου και Τάσος Μενεμένογλου -δύο από τα μέλη της-, η μουσική της δεν βασίζεται σε συμβόλαια με τις εταιρείες.


Myspace:
http://www.myspace.com/aerapatera


Εδώ Που Φτάσαμε (2010)
Tracklist:
1. Ο αφαλός του κόσμου
2. Απολεπιδωτεί σατανάδες
3. Μαύροι Κλέφτες
4. Ελευθερία
5. Μικρό παλάτι
6. Γιατί δε μ’αγαπάει κανείς
7. Σώσε με
8. Αλκυονίδες μέρες
9. Τουρουρού (Δ.Πουλικάκος)
10. Γίδια
11. Τρελός
12. Manga Man
13. Μπρίζες
14. Sex ή Sex


Download:Εδώ Που Φτάσαμε


Π.Α.Ζ. - Μία Βοληκροκινητική όπερα σε 17 πράξεις
Προσωρινά Αυτόνομη Ζώνη (2004)
Tracklist:
1. ράδιο 1
2.ο παλιομοδίτικος φουτουρισμός ενος φίλου
3. Μαθουσάλας
4. Νορβηγία 2
5. αστροποδηχτής
6. η λίμνη των κύκνων
7. ψάρια για όλους
8. ναι 2
9. ράδιο 2
10. παραφροσύνη σε μια αφρικάνικη πολυκατοικία
11. (ας τελειώνουμε με την) ιεροτελεστία της άνοιξης
12. προέκταση του δύοντος ηλίου
13. βολικροκινητική σονάτα
14. ανεμοκόρακας
15. πραξικόπημα στη Λοζέτα
16. επιστροφή στη Μαδαγασκάρη
17. ράδιο 3

Download:Aera_Patera_-_proswrina_autonomh_zwnh__2004_.rar



Ευλογία Και Έλεος (2003)
Tracklist:
1. Βάλε με στη γυάλα με τη φορμόλη
2. Kill Didi, Kill
3. Τα όνειρα μας ειν'η μόνη πατρίδα
4. Κάτσε πιο καλά
5. Ντυς και φυ
6. Αν δεν έχω εσένα
7. Λουλουδάκι μπαμ
8. Στο Λυκαβητό με μια σχεδία
9. Προϊστερική αγάπη
10. Ευεργετοκολπις
11. Θέλω να σε προσεγγίσω
12. Μην πας σπίτι
13. Όλα δικά μας είναι
14. Λουκούλλεια γεύματα (ξυπνητήρια και κοκκόρια)
15. Κτηνωδία (live finale)


Download:Ευλογία Και Έλεος


Όλα Δικά Μας Είναι (2002)
Tracklist:
1. Όλα Δικά Μας Είναι (Radio Mix)
2. Όλα Δικά Μας Είναι (Dance Netrina Mix)
3.Όλα Δικά Μας Είναι (Tardis Mix)
4.Η Ιστορία Του Άγιου Ψεύτη (Ρόδον Live)

Download:Aera_Patera_-_ola_dika_mas_einai__single-2002_.rar



Αεραλάνδη (1997)
Tracklist:
1. Αεραλάνδη
2. Οπουδήποτε
3. Το Λουτρό Της Ελεωνόρας
4. Τανγκό
5. Σουβλίζω Τον Πλανήτη
6. Μένεις Ίδιος Όταν
7. Γιατί;
8. Γίνε Ότι Είσαι, Μείνε Όσο Θες
9. Νορβηγία
10. Ναι
11. Η Κόρη
12. Ψοφιμοφάγος
13. Μαδαγασκάρη
14. Η Λουλού
15. Φουρχάλα
16. Περίμενε
17. Το Καπέλο
18. Το Μεζεδάκι
19. Φύγε Πιο Γρήγορα
20. Αντανάκλαση

Download:Aera_Patera_-_aeralandh__1997_.rar



Φέρτε Tα (1994)
Tracklist:
1. Ύποπτα Συμπλέγματα
2. Ο Μιχάλης Λέει Το Ποίημα
3. Δρόμος
4. Πάνω Σ' Ένα Δέντρο
5. Μαύρη Μάμπα
6. Αμάρα
7. Ποιητής
8. Γέρασα
9. Πώς Θ' Ανοίγουμε Τις Μπύρες
10. Ο Didi Μαθαίνει Αρχαία
11. Λάθος Της Φύσης
12. Τεράστια Φωτιά

Download:Aera_Patera_-_ferte_ta__1994_.rar

Χίλια Χρόνια - φωτιά μου η αγάπη (2009)

Τα ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ δημιουργήθηκαν με αφορμή το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης 2008 και την επίτευξη του 3ου Βραβείου Καλύτερου Τραγουδιού. Ο Κων/νος Κάλλιας ,συνθέτης του ομώνυμου τραγουδιού,μετά την μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ,συνεργάζεται με τον τραγουδιστή Δημήτρη Πατσαβούδη, αποφασίζοντας να δημιουργήσουν τα ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ και έτσι ξεκινούν τις ηχογραφήσεις των καινούργιων τραγουδιών,στο Underground Sound Studio,τα οποία κινούνται σε Pop-Rock δρόμους. Τον Ιούλιο του 2009 υπογράφουν το πρώτο τους δισκογραφικό συμβόλαιο με την POLYMUSIC,καθώς ο παραγωγός Βίκτωρας Πολυδώρου,εμπιστεύεται το ύφος και τον ήχο που βγάζουν τα τραγουδια του group. Aπό το cd το οποίο αναμένετε να κυκλοφορήσει αρχές Οκτωβρίου ξεχωρίζει το «Φωτια μου η Αγάπη»σε στίχους Αλεξανδρου Καδόγλου και την συμμετοχή του ΚΟΜΗ Χ.Είναι ένα κομμάτι με πολλή ενέργεια αφού αναμιγνύονται με ένα δυναμικό τρόπο το Rock με το ΗipHop! Τα ΧΙΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ αποτελούνται από τους: Δημήτρη Πατσαβούδη-φωνή Κων/νο Ζώτο-πλήκτρα Βασίλη Παρωτίδη-τύμπανα Στέλιο Παντίρη-κιθάρα Κων/νο Κάλλια-μπάσσο.

*Μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα βάζουμε 5ml rock, τα αναμειγνύουμε με 2ml electronica, προσθέτουμε με το σταγονόμετρο μερικές σταγόνες pop και dance. Ζεσταίνουμε το δείγμα μας με γρήγορα beat και riffs. Μόλις το δείγμα μας ζεσταθεί για τα καλά, το μοιράζουμε σε 11 tracks και προσθέτουμε, όπου χρειάζεται, τους καταλύτες: Hip-Hop και έντεχνο, ώστε να δημιουργηθεί η χημική ισορροπία που επιθυμούμε.

Πραγματοποιείται η παρακάτω αντίδραση:
5Rock + 2Electronica + 1/2PopDance + Hip-Hop + 1/2Έντεχνο -→ ΦΩΤΙΑ ΜΟΥ Η ΑΓΑΠΗ

Το πείραμα στέφτηκε με επιτυχία και είναι έτοιμο προς ακρόαση!

"Αντώνης Δριβελόπουλος - rockap.gr"

Myspace:
http://www.myspace.com/xiliaxronia

Tracklist:
1. Φωτιά μου η αγάπη
2. Το σ’ αγαπώ μια σφαίρα
3. Αν με κρατάς
4. Για μια ειρήνη
5. Χίλια χρόνια
6. Μικρές χαρές
7. Τι περιμένω
8. Τι κρύβεται στα αστέρια
9. Όλα έχουν τέλος
10. Χίλια χρόνια (radio mix)
11. Φωτιά μου η αγάπη (dance remix)

Download
:xilia xronia

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ixtheis

Οι "IXTHEIS" σχηματίστηκαν στις αρχές του 2006 από μια παρέα έμπειρων μουσικών της Θεσ/νίκης.Αφού δημιούργησαν το δικό τους χώρο για πρόβες και ηχογραφήσεις, ξεκίνησαν να δουλεύουν πάνω στο υλικό του κιθαρίστα του Group, Φώτη Παπασταύρου,με σκοπό να το εκδόσουν σύντομα σε CD.Παράλληλα, παίζουν ζωντανά σε διάφορα μέρη εντός και εκτός πόλης, γιατί πιστεύουν ότι τραγούδια χωρίς μια αντίστοιχη Live παρουσία είναι μάταιος κόπος.Στη διάρκεια των ηχογραφήσεων τέσταραν το υλικό τους δίνοντάς το δωρεάν από την ιστοσελίδα τους.Την κίνηση αυτή στήριξαν αρκετοί τοπικοί (και όχι μόνο) ραδιοφωνικοί σταθμοί βάζοντας τραγούδια τους όπως"Ινδιάνικος Χορός","Κοιτάς Μακριά","Αληθινή","Κηφήνας","Οoh-Οoh"στο playlist τους. Τον Μάρτιο του 2007 έπαιξαν support στη μεγάλη συναυλία των "Reamonn" στη Θεσ/νίκη μπροστά σε 1000 περίπου άτομα κοινό, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.Τον Μάιο κατέβηκαν στην Αθήνα και έπαιξαν σε διοργάνωση του www.MusicHeaven.gr (της μεγαλύτερης μουσικής δικτυακής κοινότητας στην Ελλάδα) παίρνοντας θετικότατα σχόλια για την ενέργειά τους πάνω στη σκηνή.Στο τέλος του ίδιου μήνα παρουσίασαν όλο το δίσκο τους σε ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show στο Ξυλουργείο του Μύλου, αξιοποιώντας όλες τις γνώσεις τους πάνω στην τεχνολογία.Τον Ιούλιο έπαιξαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Cosmopolis στην Καβάλα support στον Πέρση καλλιτέχνη "ARASH" μπροστά σε 3000 κόσμο.Τον Σεπτέμβριο έπαιξαν στην πλατεία Αριστοτέλους μαζί με τις "Δυτικές Συνοικίες" για την Πακόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Το χειμώνα του 2007-08 έπαιζαν σε γνωστά μαγαζιά της Θεσ/νίκης όπως το Malt&Jazz.Τον Μάρτιο του 2008 άνοιξαν την μεγάλη συναυλία των θρυλικών" GodFathers" στο Principal Club Theatre.Τον Μάιο εμφανίστηκαν στην Έκθεση Cosmomusica στην Αθήνα καθώς και στο Ωδείο του Φακανά τον Νοέμβριο.Τον Δεκέμβριο άνοιξαν τη συναυλία των "Puressence" στην Αποθήκη του Μύλου στη Θεσ/νίκη.

Από τις 2-6-07 κυκλοφορεί η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Είναι πολλά τα λεφτά..." σε δική τους ανεξάρτητη παραγωγή και διανομή από την Alpha Records.Τον Απρίλιο του 2008 κυκλοφόρησαν το Digital Single "'Αλλες Μέρες". Τον Σεπτέμβριο του 2009 κυκλοφορούν το 2ο album τους με τίτλο "Το Βιβλίο της Ζωής".


Myspace:
http://www.myspace.com/ixtheis

Site:
http://www.ixtheis.gr


Το Βιβλίο Της Ζωής (2009)
Tracklist:
1. Ράδιο Διαφημίσεις Στα FM
2. To Βιβλίο Της Ζωής
3. Στο Βορρά
4. Μην Ενοχλείτε
5. Mary
6. Μη Ρωτάς
7. Το Σημάδι
8. Η Ζάχαρη Σκοτώνει
9. All The Magic
10. Άλλες Μέρες (remix)

Download:Το Βιβλίο Της Ζωής


Είναι Πολλά Τα Λεφτά... (2007)
Tracklist:
1. Ινδιάνικος Χορός (remix)
2. Κοιτάς Μακριά (remix)
3. Αληθινή (remix)
4. Είναι Πολλά Τα Λεφτά...
5. Ooh-Ooh
6. Room 9
7. Κηφήνας
8. Ιχθείς
9. Τρέχεις
10. Με Τα Μάτια Μου Κλειστά
11. Αληθινή
12. Κοιτάς Μακριά
13. Ινδιάνικος Χορός

Download:Είναι Πολλά Τα Λεφτά