Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Σταγόνες Καπνού - Είδα (1999)

Οι "Σταγόνες Καπνού" είναι ένα Αθηναϊκό γκρουπ που εδρεύει στο Πολύγωνο και αποτελείται από τους Μπάμπη Χινκιαμή φωνή, Μανόλη Τσάφο κιθάρα, Μιχάλη Γεωργιουδάκη μπάσο, Τάσo Χαλκίδη πλήκτρα, Μιχάλη Τσάφο κρουστά. Το σχήμα αυτό με την εξαίρεση του Τάσου Χαλκίδη βρίσκεται μαζί από το 1993. Με το όνομα "Homo Sapiens" έχουν κυκλοφορήσει ένα εφτάιντσο single με τρία κομμάτια, τα "Εικόνες Από Κόσμο Θαυμαστό", "Ταχύς Κυνηγός", "Ραντεβού" και ένα cd με τίτλο "'Ονειρα και Εφιάλτες". 'Ενα τραγούδι, το "Κόκκινο" υπάρχει στη συλλογή "Rock'n Roll Βοήθειες Νο.2" και πολλά αλλά συμπεριλαμβάνονται σε συλλογές των περιοδικών "Ποπ & Ροκ", "Audio" κ.α. Με την αλλαγή του ονόματος σε "Σταγόνες Καπνού" κυκλοφόρησαν ένα cd με τίτλο "Είδα" που περιλαμβάνει δέκα τραγούδια, όπου την παραγωγή έκανε μαζί με το γκρουπ ο Κώστας Παρίσης, κιθαρίστας των "Υπόγειων Ρευμάτων".

Tracklist:
1. Είδα...
2. Ο Αδηφάγος Ουρανός
3. Παρακαλώ Αναμείνατε
4. Θολό Τοπίο
5. Πιστεύω
6. Θα Μείνω Εδώ
7. Για Πες...
8. Ο Βασιλιάς
9. Αν Σε Έβλεπα
10. Χωρίς Τίτλο

Download: Stagones_Kapnou_-_eida__1999_.rar

Ευοί Ευάν - Το Τέλος Θα'ναι Πάλι Αρχή (2000)

Το συγκρότημα Ευοί Ευάν κυκλοφόρησε τον πρώτο δίσκο τους με τίτλο "9 Τραγούδια Και 2 Ορχηστρικά" το 1998, ενώ ο δεύτερος δίσκος έρχεται το 2000 με τίτλο "Το Τέλος Θα'ναι Πάλι Η Αρχή". Τα μέλη της μπάντας είναι Φώτης Σιώτας (φωνή & βιολί), Βαγγέλης Τσοτρίδης (κιθάρα), Νεκτάριος Καραντζής (μπάσο), Αλέκος Παπαδόπουλος (τύμπανα).


Tracklist:
1. Σ΄αυτόν Τον Κόσμο
2. Φωτιά Στην Καρδιά
3. Τρικυμία
4. Ένας
5. Χτυπάς Φεύγεις Πετάς
6. Χορεύω
7. Δώρο
8. Προσφορές
9. Busy Tone
10. Και Πάλι Από Την Αρχή


Download:Euoi_Euan_-_to_telos_tha_nai_pali_arxh__2000_.rar

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Entelia - όνειρα γλυκά (demo 2007)

πληροφορίες από www.rocking.gr

Οι Entelia είναι ένα νέο σχήμα από τη Θεσσαλονίκη και πρωτοτυπούν εισάγοντας στον ατμοσφαρικό / dark ήχο, που τόσο αγαπιέται στην Ελλάδα, ελληνικούς στίχους. Έτσι τη μουσική τους, η οποία έχει ως πιο σημαντικές αναφορές τους Paradise Lost (εποχής "One Second" συμπληρώνω εγώ), Sentenced αλλά και Nightwish ("Century Child" περιόδου), ντύνουν ελληνικά λόγια που μιλάνε για τα γνωστά θέματα του χώρου...

Οι Entelia θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται ως metal / gothic σχήμα, αλλά εγώ δε μπορώ να αγνοήσω στη μουσική τους τόσο τις ελληνικές rock αναφορές του τέλους των '80s, όσο και τις αντίστοιχες από την ελληνική «μπαλαντογραφία». Τα παιδιά παίζουν με το ύφος των κομματιών τους και προσεγγίζουν πότε το σκοτεινό άκρο και πότε το οπερετικό, δίνοντας στο δισκάκι τους μια όμορφη πολυμορφία που σε κρατάει και σε αγγίζει. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στις μελωδίες των πλήκτρων, που αν και απλές, αποτυπώνονται στο μυαλό και αποτελούν σαφέστατα ένα πολύ δυνατό στοιχείο της παρούσης δουλειάς.

Παρ' όλα αυτά, αν και οπαδός του ήχου, δε μπορώ να μη σημειώσω την τυπικότητα των στίχων και τις αδύναμες στιγμές (σε κάποια σημεία) της ανδρικής φωνής. Αν μη τι άλλο το να ακούς ελληνικό gothic / atmorock είναι μια ενδιαφέρουσα εμπειρία, αλλά θεωρώ πως ο χώρος συνολικά (τόσο σε ελληνικό, όσο και σε ξένο στίχο) επιβάλλει μια βαθύτερη θεματολογία και στιχοπλοκή.

Εν κατακλείδι, θεωρώ το "Όνειρα Γλυκά..." μια πολύ καλή πρόταση για τον χώρο που αυτή εκπροσωπεί. Στον ήχο τους διέγνωσα μια αμφιβολία αναφορικά με το πόσο "metal" θέλουν να ακούγονται, πράγμα όμως που διορθώνεται με καλύτερη παραγωγή και πιο ξεκάθαρη κατεύθυνση. Με καλύτερους στίχους, περισσότερο «χώρο» στον ήχο τους για τον πληκτρά και ενδεχομένως λίγο περισσότερη δουλειά στα φωνητικά, οι Entelia μπορούν να κάνουν καριέρα σε ένα χώρο ιδιαίτερα αγαπητό για τον Έλληνα οπαδό.

Myspace:
http://www.myspace.com/entelia

Tracklist:
1. Χρώμα
2. Καθρέφτες
3. Κρύα βροχή
4. Αποκοιμήσου
5. Το λιμάνι της στοργής
6. Λευκές νύχτες
7. Αυλαία
8. Όνειρα γλυκά

Download:Entelia_-_oneira_glyka__2007_.rar

Τα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης (1976/επανέκδοση 2005)

Διεθνές καταξιωμένο κλασικό ελληνικό ροκ συγκρότημα (αρχές του ’70) που ηχογράφησε το ομώνυμο και ένα από τα σπουδαιότερα ψυχεδελικα άλμπουμ του 1976 στην ιστορία της μουσικής παγκοσμίως.

Η μπάντα συγκροτήθηκε το '74 στην Αθήνα και πήρε το όνομα της από ένα φιλοσοφικό λεξικό. Δύο χρόνια αργότερα το γκρούπ τόλμησε να ηχογραφήσει την μουσική του σε ένα εξαιτερικό άλμπουμ στο οποίο κυριαρχούσαν οι σκληρές ροκ φόρμες, τα μελωδικά σόλα και οι πειραματισμοί στις ελληνικές δημοτικές ρίζες.

Ένα άλμπουμ που πολλοί το θεωρούν το καλύτερο ελληνικό ψυχεδελικό άλμπουμ που ηχογραφήθηκε ποτέ και τοποθετούν το LP «Τα 4 Επίπεδα της Υπαρξης» πάνω από αντίστοιχα καλλιτεχνών όπως Aphrodite's Child, Socrates κ.ά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο, σκληρό psychedelic προοδευτικό υλικό, που εκδίδεται αρχικά σε πολύ μικρή ποσότητα από την (λαϊκού ρεπερτορίου) ετικέτα της «VENUS». Ο δίσκος ακολουθεί μια εκπληκτική και μοναδική πορεία στα χρόνια που ακολουθούν. Κυκλοφορεί, εξαντλείται και γρήγορα γίνεται συλλεκτικός σπάνιος δίσκος σε παγκόσμιο επίπεδο, συγκρότημα, δίσκος, μουσική και ελληνικός στίχος όλα μαζί περνούν στο χώρο του θρύλου και του μύθου.

Το συγκρότημα με μόνο δύο εμφανίσεις σε συναυλίες και μερικές εμφανίσεις στην τότε ελληνική κρατική τηλεόραση ΕΙΡΤ διαλύεται το 1976.

Ο Αλατάς Αθανάσιος σημειώνει: «Aπό τις μουσικές αναζητήσεις του Nίκου, τις ευαισθησίες του Mάριου, την τρέλα του Xρήστου και τις σκέψεις του Θανάση, δημιουργούνται αρκετά τραγούδια με ψυχεδελική χαρακτηριστική ατμόσφαιρα, ελληνικοί στίχοι σε απαλές και βαριές μελωδίες με υπέροχα σόλα κιθάρας.
…34 χρόνια μετά, ως φίλοι και συνεργάτες έχουμε συχνή επικοινωνία μεταξύ μας ανταλλάσοντας ιδέες και υποσχέσεις»!

Site:
http://www.the4levelsofexistence.com/

Tracklist:
1. Μεταμόρφη
2. Σαν λιώσουνε τα χιόνια
3. Ο ταχυδρόμος του χωριού
4. Ερημιά
5. Του τρελού η σάλπιγγα
6. Ο αγώνας μας
7. Απογοήτευση
8.Παιδικό τραγούδι
9. Χωρίς τίτλο
10. Κάποια μέρα στην Αθήνα

Download:Ta_Tessera_Epipeda_Ths_Yparkshs__epanekdosh_2005_.rar

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Quiz για την Ελληνόφωνη Ανεξάρτητη Σκηνή

Ένα Quiz για την Ελληνόφωνη Ανεξάρτητη Σκηνή. 10+1 ερωτήσεις...
Όποιος δεν γνωρίζει παρακαλώ να μην ανατρέξει στο google!

Outdoor – 600 Watt (2010)

Εκεί που αρχίζει η Ελλάδα, 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης Αριδαία, εδρεύει το μουσικό ελληνόφωνο συγκρότημα Outdoor. Η μπάντα μας παρουσιάζει την πρώτη της ανεξάρτητη δουλειά που ακούει στο όνομα «600 Watt». Η τελευταία σύνθεση του group είναι οι Βασίλης Καλκαβούρης (φωνή), Μένιος Κασιώνης (κιθάρα – φωνή), Γιάννης Δερβίσης (κιθάρα), Γιάννης Νάτσκος (μπάσο), Θανάσης Δέκος (πλήκτρα) και Γιάννης Φανιαδης (ντραμς) οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και ελπίζουμε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο…

Από το πρώτο κιόλας άκουσμα καταλαβαίνεις την διάθεση των Outdoors που δεν είναι άλλη από το να σου μεταδώσει και τα 600 Watt στα αφτιά σου μετατρέποντας τα σε όμορφες μουσικές άλλοτε σκληρές και άλλοτε μελωδικές . «Πάρτε να’χετε ρε μάγκες 600 τόσα Watt τα δικά μου τα τραγούδια δεν τα φτιάχνω σε προκάτ …». 11 τραγούδια που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα την ποιότητα και την παραγωγή ακριβοπληρωμένων εταιριών παραμένοντας αμόλυντα από τέτοια αλισβερίσια. Ο ήχος τους κινείται στις γνωστές σταθερές rock φόρμες (Ελληνιστάν, Τρύπες) πατώντας σταθερά στα πόδια τους γνωρίζοντας κάθε φορά που βαδίζουν. Η μπάντα έδωσε αρκετή βαρύτητα στις κιθάρες με αποτέλεσμα να βγουν υπέροχα riffs που παιχνιδίζουν στο μυαλό σου.

Ο στίχος είναι καθημερινός, απλός και κατανοητός, σκληρός όπου χρειάζεται «ψεύτικος κόσμος» αλλά και φωτεινός «άμμος βράχια». Η ερμηνεία του τραγουδιστή Βασίλη Καλκαβούρη μου θυμίζει πολύ του Γιώργου Ελευθέρογλου (Ελληνιστάν, Κεραίες) ο οποίος έβαλε και αυτός το «χεράκι» του στην πραγμάτωση των 600 Watt. Θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως αδελφά σωματεία με τους ομοϊδεάτες τους Κεραίες όπως χαρακτηρίζονται οι Εκτός Ελέγχου και οι Γκρόβερ!

Τα παιδιά έκαναν πολύ καλή προσπάθεια σε όλους τους τομείς και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να μας χαρίζουν τέτοια διαμαντάκια. Είχαν περάσει και μια βόλτα από το Ράδιο Αρβύλα οπότε κάπου μπορεί να τους πέτυχε το μάτι σας. Και όπως λέει και η μπάντα στο hit του καλοκαιριού «άμμος βράχια βότσαλα στη θάλασσα βουτιές από ψηλά»!!!

κείμενο: Ανδρέας Σεϊντής

Myspace:
http://www.myspace.com/outdooraridaia

Tracklist:
1. Αμόν
2. Με μια αναπνοή
3. Ψεύτικος κόσμος
4. 600 watt
5. Η βροχή
6. Το δωμάτιο
7. Τούμπα
8. Στη σιωπή
9. Λευκό
10. Σπίθα
11. Άμμος βράχια

Download:Outdoor_-_600_Watt__2010_.rar

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Συλλογή "Μπροστά στο χρόνο ...όλοι τόσο μόνοι" (1997)

Tracklist:
1. Domenica - Όρια
2. Πάνος Ανεστόπουλος - Χαρά
3. Θάλαμος Αερίων - Εφιάλτης
4. Χάσμα - Όλοι τόσο μόνοι
5. Σύμπλεγμα - Ο ταξιτζής
6. Ρωγμές - Μη με ρωτάς
7. Τρένο - Στο τσίρκο
8. Οι σάτυροι - Θέμα χρόνου
9. Salto Mortal - Ο έρωτας του Μάντις
10. Οκτάνα - Μικρός θεός
11. Ερινύες - Απόψε
12. Ήξεις Αφήξεις - Πόλη
13. Φάτσα Κάρτα - Έτσι σ'αγαπώ

Download:mprosta_sto_xrono_...oloi_toso_monoi__1997_.rar

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ο Ακάλεστος - demo (2010)

Μπορεί να ήρθε «Ακάλεστος» επισκέπτης και να χτύπησε την πόρτα των αφτιών μου αλλά η ώρα δεν ήταν καθόλου ακατάλληλη! «Ο Ακάλεστος» γράφει στίχους και κατά κύριο λόγο ποιήματα, τα οποία μελοποιεί ο ίδιος και τα κάνει όμορφα τραγούδια. Ήχοι που σε χαλαρώνουν, σε ηρεμούν και ευφραίνουν καρδίαν…
 

Με ένα μπουκάλι κρασί για συντροφιά και μπόλικη διάθεση για ροκομπλουζιές σε ταξιδεύει σε έναν δικό του κόσμο ο οποίος ταυτόχρονα είναι και η πραγματικότητα που ζούμε. «Μα τι τα θες, είναι γραφτό του Ανθρώπου, λεν, ν’ αλλάζει κι αυτός που κάποτε ούρλιαζε στον καναπέ λιμνάζει…». Τη μουσική και τους στίχους που είναι βγαλμένοι μέσα από την ίδια τη ζωή τους έχει γράψει ο Μάκης επονομαζόμενος «Ο Ακάλεστος» εκτός από το τραγούδι (το καμάρι ο Θοδωρής) που είναι ποίημα του Κώστα Βάρναλη και το (ποιον προσκυνάς) που είναι διασκευή πάνω στο «who do you love» του George Thorogood. Το cd αυτό είναι ανεξάρτητη παραγωγή και διανέμεται από χέρι σε χέρι.
 

Τραγούδια που θα ταίριαζαν γάντι στον τραγουδιστή των Υπόγειων Ρευμάτων Κώστα Παρίση. Αν μη τι άλλο έμπνευση υπάρχει σε αυτόν το τόπο καιρός να την αξιοποιήσουμε με κάθε μέσο. Η παραγωγή της δουλειάς αυτής είναι εξαιρετική και αυτό οφείλεται στην πολύ καλή προσπάθεια που έγινε. Ανεξάρτητη κυκλοφορία δε σημαίνει σε καμία περίπτωση προχειρότητα και τσαπατσουλιά. Το ένθετο του cd έχει όμορφα σκίτσα που απαρτίζουν-πλαισιώνουν κάθε ένα από τα οχτώ κομμάτια ξεχωριστά.
 

Τα μέλη της μπάντας όπως γράφει στην επίσημη σελίδα είναι: ο Ακάλεστος, ο Γιαπωνέζος κι ο Παραγωγός. Ο Γιαπωνέζος παίζει τύμπανα. Τελεί υπό την καθοδήγηση του Ακάλεστου. Τον Ακάλεστο καθοδηγεί ο Παραγωγός. Ο Παραγωγός έχει ταλέντο.

κείμενο: Ανδρέας Σειντής

Myspace:
http://www.myspace.com/oakalestos

Tracklist:
1. Πότε θα ζήσεις
2. Οι καιροσκόποι
3. Ποιον προσκυνάς
4. Το καμάρι ο Θοδωρής
5. Μου το’χες ξαναπεί
6. Ψυχανάλυση
7. Το κουκί
8. Ο νεκροζώντανος Αντώνης

Download:o_akalestos__2010_.rar

Μαύρα Πρόβατα - demo (2008)

Η ανάγκη να επικοινωνούμε και να μοιραζόμαστε τις ιδέες μας με όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο καθώς πιστεύουμε οτι η μουσική είναι πρωτίστως μέσο επικοινωνίας και σε καμία περίπτωση αυτοσκοπός, μας οδήγησε στη δημιουργία αυτου του μουσικού συνόλου που υπάρχει απο το καλοκαίρι του 2001. Σκοπός μας δεν είναι να λειτουργούμε ως διασκεδαστές, ούτε το starιλικι και η αυτοπροβολή δημιουργώντας σχέσης οπαδού και ινδάλματος. Διαλέγουμε τον δύσκολο τρόπο της αυτοοργάνωσης έξω απο κάθε εμπορευματική και εξουσιαστική λογική (δισκογραφικές-δισκοπολεία κ. λ.π.) διαχωρίζοντας τους εαυτούς μας απο την έννοια του καλλιτέχνη και της τέχνης γενικότερα διότι δεν είναι τίποτα διαφορετικό απο την αυθόρμητη δημιουργική δραστηριότητα του κάθε ανθρώπου που ώς τέτοια χάνει την αξία της όταν μετατρέπεται σε προιόν αγοραπωλησίας με σκοπό το κέρδος.

*Το cd περιέχει 18 κομμάτια απο το 2001 που δημιουγήθηκε η μπάντα μεχρι σήμερα και 3 live απο συναυλίες. Το cd διανέμεται απο χέρι σε χέρι σε αυτοοργανομένους χώρους καθώς και εκδηλώσεις και δεν έχει κανενός είδους υποχρεωτικό αντίτιμο (κοινώς δεν πωλείται).

Blog:
http://mayraprobata.blogspot.com/

Tracklist:
1. καταραμένο κελί
2. big brother
3. είναι παγίδα
4. μην μπαίνεις στη γραμμή
5. ανάπλαση
6. χακί φυλακή
7. τρομονόμος
8. προβοκάτορες
9. τηλεπρέζα
10. καταναλωτική υστερία
11. βαράτε τον παπά
12. ουστ από'δω
13. αγανακτισμένος πολίτης
14. πλύση εγκεφάλου
15. 8 ώρες στη δουλειά
16. το κομματόσκυλο
17. απλά ένας θεατής
18. ska-τα στα πρότυπα
19. ψηφοφόρος
20. εθελοντής μαλάκας (live)

Download:Maura_Provata__2008_.rar

Γης Μαδιάμ - demo (1999)

Οι "Γης Μαδιάμ" κυκλοφόρησαν ένα ομότιτλο ανεξάρτητο demo σε κασέτα και μάλιστα σε 200 αντίτυπα. Είναι από Αθήνα και κινούνται στο χώρο του punk-hard core με ελληνικό στίχο. Για την εποχή που έδρασαν έχουν κάνει πολύ καλή παραγωγή.

Τracklist:
1. τα χειρότερα σενάρια
2. περπατάμε τυφλοί
3. μεγαλόνωντας
4. η φρίκη
5. ελευθερία
6. μέσα από τα χρόνια
7. αντικείμενο
8. ρουλεμάν
9. των μπάτσων η σειρήνα
10. ο κόσμος μας (live)

Download:Ghs_Madiam_-_demo_1999.rar

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Γκρόβερ

Οι Γκρόβερ δημιουργήθηκαν το 1981 στη Θεσσαλονίκη, με αρχική σύνθεση τους Περτσίνος (φωνή), Μηχάλης Πεζηκιανίδης (κιθάρα), Αποστόλης Πίσταλκας (μπάσο), Βασίλης Ραγτζής (τύμπανα).

Τον Νοέμβριο του 1982 ηχογράφησαν το πρώτο demo με κιθαρίστα τον Μίμη Μπούρμα, έναν από τους σπουδαιότερους κιθαρίστες της ελληνικής rock σκηνής, ο οποίος ‘έφυγε’ το 1985 σε ηλικία 24 χρονών από τροχαίο δυστύχημα.

Το 1984 συμμετέχουν στην συλλογή ‘Διατάραξη Κοινής Ησυχίας’ με τα τραγούδια «Σ’ αυτή τη πόλη» και «Μονοτονία» έχοντας στην κιθάρα τον Θανάση Νικολαϊδη.

Το 1985 το μπάσο και τα φωνητικά αναλαμβάνει ο Αποστόλης Δαδάτσης, τραγουδιστής και κιθαρίστας των ‘Εκτός Ελέγχου’ και το 1987 έρχεται ο κιθαρίστας Τσέλιος Στέλιος.

Από το 1987 έως το 1993 ακολουθεί μία μεγάλη περίοδος με πολλές ανακατατάξεις μελών. Χρήστος Σομέτης (πλήκτρα), Κώστας Καραγιάννης (σαξόφωνο), Αποστόλης Πίσταλκας (μπάσο), Τάκης Πόζογλου (κιθάρα), Δημήτρης Στυλιανίδης (μπάσο), και συμμετέχουν στην συλλογή ‘Rock Propaganda’ με το τραγούδι «Κίνδυνος».

Στο τέλος του 1993 οι Γκρόβερ σταθεροποιούν την σύνθεσή τους, που αποδεικνύεται η πιο μακροχρόνια στην ιστορία του γκρουπ, περνώντας σε μία άλλη εποχή μουσικά και δημιουργικά με τους : Περτσίνο (φωνή), Τάκη Πόζογλου (κιθάρα), Τσέλιο Στέλιο (κιθάρα), Δημήτρη Στυλιανίδη (μπάσο), Λάζαρο Πλιάμπα (τύμπανα).

Το 1994 κυκλοφορούν από την ‘Lazy Dod’ το πρώτο ομώνυμο LP τους, ‘ΓΚΡΟΒΕΡ’.

Έως την άνοιξη του 1998 το γκρουπ βρισκόταν στην πιο δημιουργική φάση του με πολλά νέα τραγούδια και μουσικές που όμως δεν απεσώβησαν την διάλυσή του.

Και φτάνουμε στον Μάρτιο του 2005 που ύστερα από μία πρόσκληση φίλων να παίξουν support στους Zouds στο βιολογικό της Θεσσαλονίκης, έγινε μια σύμπραξη των Γκρόβερ με τους ‘Εκτός Ελέγχου’, τα λεγόμενα αδερφά σωματεία!!! Και από τότε ξεκίνησε η επιστροφή των ‘Γκρόβερ’ με πολλά Live μέχρι σήμερα, όπου παίζονταν στο σετ και τραγούδια των ‘Εκτός Ελέγχου’.

Στα live αυτά συμμετείχαν οι εξής: Πετσίνος (φωνή), Αποστόλης Δαδάτσης (φωνή, μπάσο, κιθάρες -Εκτός Ελέγχου-), Γιάννης Κακογεωργίου (τύμπανα -Εκτός Ελέγχου-), Τσέλιος Στέλιος (κιθάρες), Τάκης Πόζογλου (κιθάρες), Ξενοφών Γρέδης (κιθάρες, μπάσο, φωνές), Λάζαρος Πλιάμπας (τύμπανα), Θωμάς Πέτρου (πλήκτρα), Νίκος Ευθυμιάδης (μπάσο), Ηλίας Παπαδόπουλος (μπάσο).

Myspace:
www.myspace.com/bandgrover

Σκληρές Λέξεις (2010)

Tracklist:
1. συστήματα
2. στίγμα
3. αίμα και σπέρμα
4. Ζωζώ
5. ο σαλταπήδας
6. σκληρές λέξεις
7. γιατί
8. όταν σβήνουν τ'άστρα
9. ρουφιάνοι
10. μαύρα σπόρια
11. όσα χρόνια κι αν περάσουν
12. μετανοιωμένος
13. λιμάνι
14. ουίσκι για μένα
15. Αλίκη
16. κίνδυνος
17. Ρόζα
18. μοναξιά
19. βολτίτσα

Download:
Grover_-_sklhres_lekseis__2010_.rar


Γκρόβερ (1994)

Tracklist:
1. Λόγια Που Δε Λέγονται
2. Κενό
3. Τραβεστί
4. Τζαζάκι
5. Μάτια Πλάνα
6. Μικρό Μου Χαρτονάκι
7. Το Παιχνίδι
8. Δε Μ' αρέσει Πια Ο Εαυτός Μου
9. Ιδανικοί Αυτόχειρες
10. Πατσάς
11. Ο Τρελός Του Χωριού

Download:Grover__1994_.rar


#Ευχαριστώ πολύ το blog http://urbanaspirines.blogspot.com/ για τον σπάνιο αυτόν δίσκο.

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Έλξις - mystery trip

Το συγκρότημα Έλξις δημιουργήθηκε στην Αίγινα. Έχουν ηχογραφήσει ένα demo με τίτλο
"Mystery Trip" το 2009 νομίζω! Παίζουν ροκ σε κλασικές φόρμες και ο στίχος τους
είναι πότε ελληνόφωνος και πότε αγγλόφωνος. Τα μέλη της μπάντας είναι οι
Σουμπουλόγλου Μάριος (Κιθάρα,Φωνητικά), Σωρρός Σταύρος (Πιάνο-Πλήκτρα,Πνευστά,Φωνητικά), Γαλάρης Γιώργος (Φωνητικά), Μαρμαρινός Σπύρος (Μπάσο), Θεοδωρόπουλος Νάσσος (Τύμπανα).

Tracklist:
1. οταν ο χρόνος
2. all of my memories
3. mystery trip
4. αχόρταγη θλίψη
5. as an angel
6. νωρίς το πρωί
7. δεν είσαι εδώ
8. κοιτάζοντας πίσω
9. υδάτινη λάμψη

Download:Elxis_-_mystery_trip.rar

Το Πλοκάμι Του Καρχαρία - The T(h)urd (2008)


Το 1998 δυο φίλοι που απολάμβαναν τις καταχρήσεις της ζωής κάθισαν μπροστά από ένα τζάκι και έγραψαν ένα τραγούδι εν ονόματι "Καταζητούμενος" το οποίο απέσπασε καλές κριτικές. 'Εχοντας την ψυχολογική υποστήριξη φίλων, ο ένας από τους δυο (Κώστας Δαλδαβάνης, φωνή) έφτιαξε άλλα εννιά τραγούδια με τη βοήθεια ενός πανάρχαιου προγράμματος (Fast tracker) το οποίο λειτουργούσε σε περιβάλλων Dos. Κυκλοφόρησε από χέρι σε χέρι και ως το '01 βγήκαν άλλα δύο cd. Υπήρξαν πολλές ανακατατάξεις στη σύνθεση και απ ό,τι φαίνεται θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Ο Κώστας έπαιξε με διάφορα είδη συγκροτημάτων ("Cinder Μind" metal, "Concrete" metalcore, "Παράλια όρη" prog rock ως ντράμερ) μέχρι που τα παράτησε όλα και έφυγε για να σπουδάσει. 'Εγραψε ένα πλοκάμι cd "Mεγαλο το όνομα του" το οποιο ειχε πολλες death επιρροές και σε μεγάλο βαθμό υβριστικό στίχο. Φαν αυτού του cd ήταν ο Εκτορας Τσολάκης ο οποίος μπήκε στο line-up του Πλοκαμιού. Αμέσως μετά το πλοκάμι έκοψε 500 cd ("Αηκεγ I Miss U" στο οποίο τα πιο πολλά κομμάτια είχαν digital guitars) με τη "Eurodisc" τα οποία τα μοίραζε στο δρόμο σε περαστικούς ή τα πούλαγε πέντε ευρώ σε όσους ήθελαν να το αγοράσουν. To cd το πήρε στα χέρια του ο "Atlantis FM" ο οποίος άρχιζε και το έπαιζε και.μετά από λίγους μήνες έγινε και η συμφωνία για προώθηση του cd πανελλαδικώς. 'Ετσι το '05 βγήκε το πρώτο ομώνυμο cd το οποίο είχε εννιά κομμάτια από το "Αηκεγ I Miss U", τέσσερα καινούρια και πέντε βίντεο.

Myspace:
http://www.myspace.com/plokamitoukarxaria

Tracklist:
1. Τω Προσπλιειτήρηο
2. Κυτταριύτηδα (Feat. TUS From KU-FUng)
3. Χηπ Χωπ Απάντυσις
4. Ωω Πέφκω
5. Core-για-λ-ass (Feat. SEXPYR From Trendy Hooliguns)
6. Σεινέδριο Ειχητυκού Μωντάζ
7. Με Σάλιω Και Ιπωμονύ (Feat. ΑΝΩΡΙΜΟΙ)
8. Sfixterman
9. Θα Σου Χαίσο Το Κεφάλη (feat. KU FUNG)
10. Το Προσφιλντίρηο Σ... . (ΝΤΕΜΟ)
11. Πυξ Βλαξ VS. Κωρν (2000)

Download:To_Plokami_Tou_Karxaria_-_The_T_h_urd__2008_.rar

Κόκκαλο - demo (2001)

Τα μέλη των "Κόκκαλo" είναι από Αθήνα και Τρίκαλα. Κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα την
πρώτη τους δουλειά το 2001 και έχουν δώσει αρκετά live.
πληροφορίες από xydobarbas.blogspot.com
"Όσον αφορά στο μουσικό κομμάτι, μπορεί με μια πρώτη ακρόαση να φέρνουν στο μυαλό τις κλασσικές ελληνικές πανκ μπάντες τύπου "Αντίδραση", κυρίως λόγω του ελληνικού στίχου και των φωνητικών, αλλά μη γελιέστε. Η μουσική τους έχει πολύ μικρή σχέση με αυτό το είδος και αποτελείται κυρίως από από καυτά μεταλλικά ριφάκια που θυμίζουν προηγούμενες δεκαετίες. Στιχουργικά , προφανώς περιγράφουν εμπειρίες τους που προέρχονται κατά 99% από τη χρήση αλκοόλ και άλλων ουσιών!"

Site:
http://www.kokkalo.gr/

Tracklist:
1. Μεθυσμένος
2. Ασανσέρ
3. Φωτάκια στην οδό Φυλής
4. Κόκκαλο
5. Καριόλης
6. Θαμμένος Ζωντανός
7. Aνετος και Ωραίος
8. Οκτώ με Τέσσερις
9. Όταν θα τρέχεις να σωθείς
10. Regasonic
11. Σανίδα Βρεγμένη
12. Hot και In

Download:kokkalo__2001_.rar



Bonus

Ακυκλοφόρητα:
1. Βρυκόλακας
2. Last Oft the Mohicans (Trevor Jones)
3. Προφήτης
4. Το Βαπόρι απ΄τη Περσία(Βασίλης Τσιτσάνης)
5. Μέσ΄στη Κιβωτό
6. Τεκετζής (Γιοβάν Τσαούς)
7. Ναυαγός
8. Πέντε Χρόνια Δικασμένος (Βαγγέλης Παπάζογλου, Αγγούρης)
9. Γκρίζα Ανθρωπάκια
10. Γλυκιά Τσαχπίνα (Μάρκος Βαβμακάρης)
11. Μαρίνα
12. Down the Bar
13. Μπασταρδοκρατία (Γενιά του Χάους)
14. Μισιρλού (Νίκος Ρουμπάνης)
15. Ο Aνθρωπος της Εκκλησίας (The Exploited)

Download:Kokkalo__akykloforhta_.rar

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Ματ Σε Δύο Υφέσεις - Ψέμα σαν Αλήθεια (2005)


Το σχήμα ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1999 με τ' όνομα "Αντίθεσις" και η κατ' αρχήν ανάγκη δημιουργίας του δεν μπορεί να εντοπιστεί σε οποιαδήποτε τάση καλλιτεχνικής έκφρασης είτε όραμα για τη διεύρυνση των μουσικών οριζόντων του Ελληνικού τραγουδιού. Κύρια θεμελιωτική δύναμη αποτέλεσε η μακροχρόνια φιλία μεταξύ των μελών του που ποτέ μέχρι τότε δεν είχαν συνεργαστεί σ' ένα αποκλειστικά δικό τους σύνολο.

Ιδρυτικά μέλη του σχήματος υπήρξαν οι (συμμαθητές από το Μουσικό Σχολείο Δυτικής Αττικής) Δημήτρης Βαρελόπουλος, Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Γιώργος Κοντογιάννης και Γιάννης Τσιουλάκης, ενώ λίγο αργότερα εντάχθηκαν σ' αυτό ο Πέτρος Λαμπρίδης και ο Κώστας Τσιουλάκης περιοριζόμενος ακόμη μόνο στα τύμπανα.

Με τη σύνθεση αυτή το σχήμα πραγματοποιεί αριθμό συναυλιών σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και σε διάφορα φεστιβάλ από το φθινόπωρο του 1999 μέχρι το 2000. Το τέλος της πρώτης αυτής περιόδου, βρίσκει το συγκρότημα σε μια φάση ευρύτερης αναζήτησης της αισθητικής του που στηρίζεται στο συνδυασμό συγκερασμένων και "ασυγκέραστων" οργάνων, ηλεκτρικού κι ακουστικού ήχου, "ανατολικών και δυτικών μουσικών επιρροών".

Η διαδικασία αυτή ακολουθείται από μια τάση χρονικά πυκνών μεταβολών ως προς τη σύνθεση των μελών του τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2001 όταν και αυτή συγκεκριμενοποιείται στη σημερινή της μορφή.

Το φθινόπωρο του ίδιου έτους ξεκινά η συνεργασία με τη Σπυριδούλα Μπάκα, συνεργασία που σηματοδοτεί την έναρξη μιας έντονα δημιουργικής διαδικασίας για το σχήμα που πραγματοποιεί αρκετά μεγάλο αριθμό συναυλιών εντός κι εκτός Αθηνών ενώ παράλληλα μετατρέπει τ' όνομά του σε "ματ σε δύο υφέσεις".

Τον Ιανουάριο του 2003 εκδίδεται το πρώτο cd του συγκροτήματος (Ματ σε δύο υφέσεις - Filocalia Romana) με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Νίκου Γράψα και των "Δυνάμεων του Αιγαίου". Από το φθινόπωρο κιόλας του 2002 το συγκρότημα πραγματοποιεί πολλές εμφανίσεις σε συνεργασία με καταξιωμένους μουσικούς όπως ο Νίκος Γράψας, Haig Yazdjian, ο Βασίλης Ρακόπουλος, ο Θοδωρής Γεωργόπουλος, ο Γιώργος Λυκούρας, ο Μαρίνος Καρβελάς.

Το καλοκαίρι του 2003 το σχήμα θα βρεθεί στο Limerick της Ιρλανδίας στο πλαίσιο διεθνούς μουσικού συνεδρίου. Στο διάστημα μέχρι την άνοιξη του 2005 το συγκρότημα εργάζεται δισκογραφικά ενορχηστρώνοντας και παίζοντας στις δισκογραφικές δουλειές των Αποστόλη Μπουλασίκη "Της πόλης ξωτικό" (Minos EMI - 2003), Μαρίνου Καρβελά "Στις παρυφές του ουρανού" (Ήχοτρον - 2004), ενώ συμμετέχει στο δίσκο του γυναικείου hip-hop σχήματος "Ανεξίτηλα Σημάδια" (Soundcheck).

Κατά καιρούς με το συγκρότημα συνεργάστηκαν ο Μαρίνος Τρανουδάκης (κρουστά), η Δήμητρα Αποστόλου (φλάουτο), ο Ακης Κολλάρος (ηλεκτρική κιθάρα), ο Πέτρος Στεργιόπουλος (φλάουτο), η Κωνσταντίνα Κυριαζή (βιολί), ο Νίκος Παραουλάκης (νέυ), ο Πέτρος Βαρθακούρης (κοντραμπάσο).

Το Νοέμβριο του 2005 κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός δίσκος των ματ σε δύο υφέσεις με τίτλο "Ψέμα σαν αλήθεια" ως συμπαραγωγή του σχήματος και του Νίκου Ξυδάκη για λογαριασμό της Universal Music S.A. υπό την επίβλεψη του Haig Yazdjian και με τη συμμετοχή - μεταξύ άλλων- του Χρήστου Θηβαίου , του Νίκου Γράψα, του Ross Daly, του Βασίλη Ρακόπουλου, του Αντώνη Λαδόπουλου, του Χάρη Λαμπράκη.

Το Δεκέμβριο του ίδιου έτους οι ματ σε δύο υφέσεις συμμετέχουν στο "Ημερολόγιο δεύτερο" του Νίκου Ξυδάκη (Universal S.A. - 2005) με την οργανική σύνθεση "Βαλς Ρουά".

Το 2009 κυκλοφορεί ο τρίτος προσωπικός τους δίσκος με τίτλο "Τρύπιο Φεγγάρι". Τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Ψέμα σαν αλήθεια", καταθέτουν τα νέα τους τραγούδια τα οποία συνδυάζουν τον ηλεκτρικό με τον ακουστικό ήχο, σε μία παραγωγή φτιαγμένη κυριολεκτικά στο… χέρι.

Στο δίσκο αυτό η παραγωγή, η ενορχήστρωση, η ηχοληψία και η εκτέλεση ανήκουν αποκλειστικά στο σχήμα ολοκληρώνοντας έτσι το σύνολο του τραγουδιού, σε έναν αμιγώς "συγκροτηματικό" ήχο. Στο τραγούδι «Ποιος εαυτός μου» συμμετέχει ο Χρήστος Θηβαίος ο οποίος κυριολεκτικά απογειώνει το κομμάτι δίνοντας έναν αξέχαστο τόνο ερμηνείας. Οι στίχοι είναι των Μαρίνου Καρβελά, Σταύρου Δάλκου, Γιάννη Μανιάτη και Κώστα Τσιουλάκη. Η παραγωγή είναι του Βασίλη Χατζηϊακώβου (ΠΑΡΟΥΣΙΑ).

Myspace:
http://www.myspace.com/checkmatein2flats


Tracklist:
1. Με κυνηγά η θάλασσα
2. Μάτια δεμένα
3. Σαν έργο πλήξης
4. Το φιλί σου έχει αλλάξει
5. Η κληρικός
6. Η σελήνη γυαλί
7.Αυτά τα μάτια
8. Το όνειρο της Perpetua
9. Ονόματα
10. Το λίγο διαρκεί πολύ
11. Πριν χαθώ
12. Φως αντίγραφο
13. Ψέμμα σαν αλήθεια


Download:Mat_Se_2_Yfeseis_-_psema_san_alh_eia__2005_.rar

Ιδιό-Ρυθμον - αθάνωρ (2002)


πληροφορίες από atraktos.net


Μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας «man data sound» οι Ηλίας Τσαγκάρης συνθέτης και παραγωγός, καθώς και ο Σωτήρης «Δανός» Γεωργάκης κατασκευαστής οργάνων, δημιουργούν το 1996 το σχήμα «Ιδιό-ρυθμον».


Ένα αυτοσχεδιαστικό σχήμα που εξερευνά τη φύση της μουσικής του έχοντας ως αφετηρία την περίφημη «Μουσική των Σφαιρών» του Πυθαγόρα και καταλήγοντας στη σημερινή εποχή εκμεταλλευόμενο στο έπακρο τη σύγχρονη τεχνολογία του ήχου.


Το αποτέλεσμα αυτής της αέναης μουσικής εξερεύνησης έτσι όπως καταγράφεται στις 10 συνθέσεις του «Αθάνωρα» είναι τελικά ένα οργανικό όργιο από ευρηματικούς ήχους και εκστατικούς ρυθμούς, «ηλεκτρική μουσική για το μυαλό, τη ψυχή και το σώμα», κυριολεκτικά - ή, όπως χαρακτήρισε κάποιος πρόσφατα τη μουσική τους, γήινο trance.




##Η δυνατότης των τυμπάνων να παράγουν αρμονικούς ήχους (τόνους -διαστήματα-συγχορδίες) δια μέσου της ρυθμικής ενεργοποίησης τους , μας επιτρέπει να βιώσουμε το Μουσικο-Ακουστικό φαινόμενο σε μια πρωτογενή μορφή, πριν αυτό υπαχθεί σε κάποιο ιδίωμα ή δόγμα ,διατηρώντας έτσι την μυητική και αποκαλυπτική του δύναμη.


Band:
Σωτήρης ‘Δανός’Γεωργάκης: κατασκευάζει και παίζει τα τύμπανα του ιδιό ρυθμο
Ηλίας Τσαγκάρης: αναπαραγωγή ήχου
Παναγιώτης Βουρδουμπάς: τύμπανα, πλαστικό σωλήνα
Παναγιώτης Κατσικιώτης: τύμπανα, πλαστικό σωλήνα, hi hat
Χρήστος Κώνστας: τύμπανα, hi hat
Νίκος Καρανίκας: τύμπανα
Γιάννης Ανδρικόπουλος: μηχανικός ήχου


Τracklist:
1. Resonanc
2. ###
3. Δια τυπάνων
4. Μεσω δορυφόρου
5. Blues
6. Καλειδοσκόπιο
7. Υπεορος
8. Αθλητικόν
9. Καμπάνες
10. Olympics

Download:Idio-Rythmon_-_athanwr__2002_.rar

Ηχόδραση - η αρχη δια τυμπάνων (2006)


πληροφορίες από musiccorner.gr


Ο Νίκος Τουλιάτος και η ομάδα κρουστών "ΗΧΟΔΡΑΣΗ" συνεχίζουν με το άλμπουμ «Αρχή δια τύμπανων» την έρευνα και την παιγνιώδη αναζήτηση τους στα απροσδόκητα ηχοχρώματα που κρύβει η μουσική ψυχή των πάσης φύσεως καθημερινών αντικείμενων.
Η "ΗΧΟΔΡΑΣΗ", υπό την καθοδήγηση του Νίκου Τουλιάτου είναι σήμερα οι κατεξοχήν εκφραστές του ρεύματος που αξιοποιεί τον ποικιλόμορφο δυναμισμό των κρουστών στην Ελλάδα. Μέσα από χρηστικά αντικείμενα που μπορούν να παράγουν ήχο, όπως βαρέλια, κατσαρόλες, ταψιά, σφυριά (και άλλα περισσότερο απρόσμενα) στήνουν παραστάσεις εντυπωσιακού ηχητικού πλούτου, πλαισιωμένες με κατάλληλους φωτισμούς, κίνηση και κοστούμια. Το άλμπουμ αναπλάθει τις καλύτερες στιγμές αυτού του δημιουργικού πανδαιμόνιου και περιλαμβάνει το μουσικό κομμάτι "2004" που έντυσε μουσικά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η ευρηματική σύνθεση όλων των κομματιών ανήκει στους Νίκο Τουλιάτο και Φώτη Φωτόπουλο, με εξαίρεση το Λιόντα το Ληστή του Μάνου Λοΐζου, το οποίο εδώ παρουσιάζεται διασκευασμένο για τρεις φωνές και κρουστά από το "Τρίφωνο" και τον Νίκο Τουλιάτο.


Tracklist:
1. Εκβάτανα
2. Duos (αυτοσχεδιασμός Fredy Studer drums)
3. 6/8
4. Λιόντας ο ληστής (Ερμηνεία: Τρίφωνο, Διασκευή: Τρίφωνο & Νίκος Τουλιάτος)
5. Καταιγίδα
6. Άρης
7. Πολιορκία
8. 2004 (τελετή λήξης των ολυμπιακών αγώνων Αθήνας)
9. Η ιστορία του tom fills
10. Μίνιμαλ


Download:Hxodrash_-_h_arxh_dia_tympanwn__2006_.rar

Ενέδρα - demo (2008)

Οι ΕΝΕΔΡΑ γεννήθηκαν από τον Αλέξανδρο (κιθάρα και φωνητικά) και τη Ναταλία (φωνή) το 2008. Με τον ερχομό του Νίκου (στα ντραμς) και της Αφροδίτης (στο μπάσο και τα φωνητικά) ολοκληρώθηκαν ως μπάντα. Τον χειμώνα του 2008 ηχογράφησαν το ντέμο τους με τα πρώτα 6 ολοκληρωμένα κομμάτια.


Myspace:http://www.myspace.com/enedra


Tracklist:
1. Φωτιές
2. Είμαι Αυτός
3. Χάραμα
4. Γεια Και Χαρά
5. Μαύρα Πουλιά
6. 11η Εντολή


Download:Enedra__demo_2008_.rar

Decibel - Χαμένος Παράδεισος (1995)

Tο συγκρότημα Decibel δημιουργήθηκε στον Πειραιά. Το 1995 κυκλοφόρησαν το μοναδικό single τους από την wipe out με τίτλο "Χαμένος Παράδεισος". Επίσης συμμετείχαν στη συλλογή "Underground '98" με το τραγούδι "Χαμένος Παράδεισος".


Tracklist:
1. Χαμένος Παράδεισος
2. Ρύθμός Της Στιγμής


Download:Decibel_-_xamenos_paradeisos__7____1995.rar

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Clown (1983)

πληροφορίες από costakisp-taperecorder.blogspot.com

Το συγκρότημα Clown σχηματίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80.
Η μοναδική κυκλοφορία ενός αξιόλογου group που έσβησε τόσο άδοξα χωρίς ουσιαστικά να
αφήσει πίσω του κάποια ολοκληρωμένη δουλειά. Τα μέλη ήταν Ηλίας Αναστασόπουλος (κιθάρα), Γιάννης Αναστασόπουλος (φωνή), ΠηνελόπηΛάππα(synthesizer), Ευάγγελος Τσίπουρας (τύμπανα). Έχουν κυκλοφορήσει ένα single το '83 με τα κομμάτια "Κλόουν/Λευκά κελιά" στην CreepRecords και έχουν συμμετάσχει στη συλλογή της FM Records,"Συνταγή Aντί Θανάτου" το '86, με την ίδια ονομασία,αλλά σαν δίδυμο πλέον,μετά την συνεργασία του Η.Αναστασόπουλου με τον Γιώργο Πετσόπουλο,που ανέλαβε τα φωνητικά.

Tracklist:
1. Κλόουν
2. Λευκά κελιά

Download:Clown__1983_.rar

Άτμα - άσε τα μάτια ανοιχτά (2004)

 Το συγκρότημα ΑTMA, που σημαίνει Άσε Τα Μάτια Ανοιχτά, δημιουργήθηκε το 1999, στη Θεσσαλονίκη και από τότε μέχρι σήμερα, έχει κάνει πολλές πετυχημένες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Το μουσικό συγκρότημα στρέφεται γύρω από την ελληνική ροκ, ποπ και έντεχνη μουσική καθώς και από κάποια μουσικά κομμάτια της ξένης ροκ σκηνής. Το 2004 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά με τίτλο "άσε τα μάτια ανοιχτά" από την Alpha Records. Αυτή την περίοδο οι Άτμα βρίσκονται στο studio ετοιμάζοντας το νέο τους album.

Myspace:
http://www.myspace.com/atmatheband

Tracklist:
1. Άσε Τα Μάτια Ανοιχτά
2. Αγάπη Στο Κόκκινο
3. Όταν Αδειάζουν Οι Δρόμοι
4. Να'σουν Εδώ
5. Περιμένω
6. Νέα Αρχή
7. Γυρίζω
8. Υπόγειες Πολιτείες
9. Μια Αμαρτία
10. Σαββατόβραδα

Download:Atma_-_ase_ta_matia_anoixta__2004_.rar

Άλγος - Βίαιη Άνοιξη (demo/1999)

Οι "Αλγος" σχηματίστηκαν στα μέσα του Νοέμβρη του '99 στην Καβάλα. Ξεκίνησαν με το όνομα "Μαύρα Πουλιά" και αργότερα το άλλαξαν σε "'Αλγος", που στα αρχαία ελληνικά σημαίνει "Πόνος". Την ίδια χρονιά ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν το μοναδικό τους demo, το cd με τίτλο "Βίαιη 'Ανοιξη" Η ηχογράφηση του demo τους έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μόλις τέσσερις μέρες, γιατί ο ντράμερ τους υπηρετούσε την πατρίδα και η μοναδική ευκαιρία ηχογράφησης ήταν στην τετραήμερη άδεια που είχε. Παρ' όλα αυτά το demo τους ήταν πολύ αξιόλογο και κάτι που ξεχώρίζε ήταν η πολύ καλή ηχογράφηση που έγινε με εξαιρετική ποιότητα ήχου. Τα μέλη της μπάντας ήταν οι Σάββας Σαββαϊδης φωνή, Σάκης Κουτσάσης κιθάρα, Γιώργος Νταγκαλης μπάσο και Αλέξης Μαντιράκης τύμπανα. Μετά από λίγο καιρό η μπάντα διαλύθηκε.
Μετά τη διάλυσή τους ο Σαββαϊδης δημιούργησε το '03 τους "Μωβάστρο". Επιπλέον μέχρι στιγμής έχει και μια προσωπική δουλειά με τίτλο "magic trampoline (2010)".



Tracklist:
1. Βίαιη άνοιξη
2. Θα είμαι εδώ
3. Εκεί που γυρνούσαμε χθές
4. Πίσω στα παλιά λημέρια
5. Πλανόδιος μουσικός
6. Λυπάμαι ξεπουλήθηκες
7. Νεκρές αναμνήσεις

Download: Άλγος

Φυγάδες - Χόρεψε στο φως της λάμπας (1998)


Οι "Φυγάδες" δημιουργήθηκαν το 1997, από τον Σωτήρη Παπαδάκο (κιθάρα) και τον Νίκο Τσιοπελάκη (κιθάρα), στο μπαρ Τάκη 13, όπου έπαιζε κιθάρα ο Νικος Τσιοπελάκης. Τον Ιούλιο του 1998, κυκλοφόρησε το ΕΡ "Χόρεψε στο φως της λάμπας" από την Fm Records, με την βοήθεια του Γιώργου Γκίνη (Studio Μορφική Ροή) και του Γιώργου Μπουσούνη. Το ΕΡ περιείχε 4 κομμάτια σε στίχους Παπαδάκου και μουσική Παπαδάκου/Τσιοπελάκη: "Είμαι εδώ είσαι αλλού", "Στου Έρωτα τις πίστες", "Χόρεψε στο φως της λάμπας (2 μίξεις)". Το κομμάτι "Χόρεψε στο φως της λάμπας" συμπεριλαμβάνεται στην συλλογή "Εναλλακτικοί Ήχοι Της Αθήνας" που κυκλοφόρησε από την Fm Records το 2007. Μετά από πολλές συναυλίες, αποχώρησε από τους Φυγάδες ο Σωτήρης Παπαδάκος και στην θέση του ήρθαν οι Ορέστης Αναβάζογλου και Χρήστος Αλεξάκης. Αυτήν την περίοδο, οι Φυγάδες δουλεύουν το καινούριο τους υλικό που σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν σύντομα.

Myspace:
http://www.myspace.com/figades

Tracklist:
1. Χόρεψε στο φως της λάμπας
2. Είμαι εδώ είσαι αλλού
3. Στου Έρωτα τις πίστες
4. Χόρεψε στο φως της λάμπας (mix ...στο φως του ήλιου)

Download:Fygades_-_xorepse_sto_fws_ths_lavas__1998_.rar

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Ένοχες Σκέψεις (demo/2007)


Οι Ένοχες Σκέψεις δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2004 από τους Alexi, Johnny, Nick και Boody κα άρχισαν να παίζουν διασκευές από ελληνικά και ξένα rock σχήματα, ενώ παράλληλα ξεκίνησαν να συνθέτουν τα δικά τους κομμάτια σε ελληνικό στίχο.

Μουσικά η μπάντα χαρακτηρίζεται από ένα απόλυτα προσωπικό ύφος, που συνδυάζει στοιχεία από όλα τα είδη του rock και metal, ξεφεύγοντας έτσι από τον κλασικό ήχο του ελληνικού rock των 90’s. Alternative rock μελωδίες, δυνατά riffs, ογκώδες μπάσο, επιθετικά τύμπανα, κιθαριστικά solos και στίχοι στα ελληνικά συμπληρώνουν το ηχητικό στίγμα της μπάντας.

Οι Ένοχες Σκέψεις άρχισαν το 2004 να εμφανίζονται σε γνωστό live rock bar της Θεσσαλονίκης, όπου και συνέχισαν να παίζουν κάθε Παρασκευή ως main act – headliners για 3 χρόνια. Ταυτόχρονα πραγματοποίησαν και αρκετές εμφανίσεις σε festivals και συναυλίες στη Βόρεια Ελλάδα (Σέρρες, Δράμα, Βέροια), πράγμα που έχει συντελέσει στη συναυλιακή εμπειρία της μπάντας. Μετά από μια αλλαγή στη σύνθεση και τον ερχομό του Παναγιώτη «Βιδωτού» στο μπάσο, οι Ένοχες Σκέψεις συνεχίζουν προετοιμάζοντας και ηχογραφώντας τα κομμάτια που θα αποτελέσουν το πρώτο τους album, ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται σε αναζήτηση δισκογραφικού συμβολαίου.

Από την άνοιξη του 2007 έχει ξεκινήσει η σύνθεση και προπαραγωγή του 1ου album της μπάντας, ενώ στα μέσα Iουλίου κυκλοφορούν 4 κομμάτια (που θα περιέχονται στο δίσκο) κάτω από το όνομα “Promo 2007”.

Myspace:
http://www.myspace.com/enoxesskepseis

Tracklist:
1. Είσαι μακριά
2. Μην κοιτάξεις πίσω
3. Άκουσε με
4. Θλιμμένη νύχτα

Download:Enoxes_skepseis__demo-2007_.rar

Συλλογή "(Υπό)κρουση" (2010)

Η (Υπο)κρουση είναι μια ανοιχτή συλλογικότητα έκφρασης και δημιουργίας
από το ελευθεριακό στέκι Πικροδάφνη. Είναι μια ανεξάρτητη προσπάθεια
από 6 μπάντες της ίδιας φιλοσοφίας και ιδεολογίας που τους "έδωσε" βήμα
το αυτοοργανωμένο στέκι www.steki-pikrodafni.gr

Tracklist:
1. Altera Pars  - πίσω από ένα οδόφραγμα
2. Grain - πραγματικότητα
3. Indico - η μελωδία της αρρυθμίας
4. Μεθυσμένα Ξωτικά - ξεskaρτάρισμα
5. Bad Luck - περαστικοί
6. Utopia - δεύτερη ευκαιρία
7. Μεθυσμένα Ξωτικά - άντε και καλή τύχη μάγκες (Π.Σιδηρόπουλος)
8. Indico - ξυπνάτε πεθαίνω (Πίσσα & Πούπουλα)
9. Ofps - απόηχος

Download:_Ypo_kroush__2010_.rar

Λάθος Πόρτα (demo)

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 1999 με το όνομα "Κλέφτες Του Πάντοτε".
Στα τέλη του 2000 το όνομα άλλαξε σε "Λάθος Πόρτα".
Τα μέλη είναι Γ. Κλάδης (ηλεκτρικές κιθάρες), Μιχάλης Μ. (μπάσο), Γ.Γεωργιάδης(Ρους) (κιθάρες-φωνή), Τίμος Χ. (τύμπανα).

Tracklist:
1. Απάνθισμα
2. Πνοή
3. Ανατέλλω
4. Α-χα (χωρίς όνομα)

Download
:Lathos_Porta__demo_.rar

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Σύμπτωμα

Οι "Σύμπτωμα" ξεκίνησαν το 2006 από την Ορεστιάδα άλλα πλέον, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και νέα σύνθεση, συνεχίζουν να αποτυπώνουν στον κόσμο τους χρωματιστά συναισθήματα σε μελωδίες που τους αγγίζουν. Μετά από 4 χρόνια πειραματισμών, όσον αφορά τον ήχο τους, έχουν καταλήξει σε ένα δυναμικό Alternative Pop/Rock στο οποίο κυριαρχεί φαντασία με ελληνικό στίχο.
Τα τελευταία δύο χρόνια, αναζητώντας το style που τους εκφράζει περισσότερο, επιχείρησαν δύο κυκλοφορίες μέσω του site τους - Symptoma.gr -, σε μορφή digital download. Τα e-single, ''Ένα σημάδι ...ένα όνειρο ντροπής'' το 2008 (feat Joe), και ''Ονειρεύομαι σαν να με ξέρεις...'' το 2009 (feat Tace P. & Margy), έχουν ξεπεράσει, αθροιστικά, τα 6.500 downloads, ενώ χιλιάδες είναι τα views των βίντεο, των τραγουδιών αυτών, στο YouTube! Το 2009 τραγούδια από το πρώτο e-single του γκρουπ συμπεριλήφθηκαν σε τρεις underground συλλογές. Το κομμάτι "Όνειρο ντροπής" περιλαμβάνεται την συλλογή ''Φταίνε οι φωνές μας ...που δεν έγιναν κραυγές'' ενώ το "Χάνεσαι" στις κυκλοφορίες ''Underground Όνειρα'' και '''Άβαταρ''.
Όλα αυτά τα χρόνια έχουν βρεθεί σε διάφορες πόλεις, φεστιβάλ και μουσικές σκηνές (βλ. symptoma.gr) δημιουργώντας ένα απίστευτα θερμό κοινό, που ταξιδεύει μαζί τους σε κάτι φανταστικά παράλληλο.
Το 2008 το συγκρότημα έλαβε μέρος στο φεστιβάλ Schoolwave στο Θέατρο Βράχων της Αθήνας, όπου επικράτησε των εντυπώσεων σαν κάτι ελληνόφωνο νεανικά εναλλακτικό. Έτσι, παρέα με το ΄''Χάνεσαι'', επιλέχθηκε και έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά ''Γ4'' (Alpha Tv) επιμέλεια της οποίας είχε ο Λάκης Λαζόπουλος!

Myspace:
http://www.myspace.com/symptomagr

Site:
http://www.symptoma.gr/


Ονειρεύομαι Σαν Να Με Ξέρεις (2009)

Tracklist:
1. σαν να ξέρεις
2. δε σε θέλω ξανά
3. μια εβδομάδα
4. ως εδώ

Download:Symptwma_-_oneireuomai_san_ne_me_ksereis...__2009_.rar



Ένα Σημάδι ...Ένα Όνειρο Ντροπής (2008)

Tracklist:
1. όνειρο ντροπής
2. ένα λεπτό (surf)
3. χάνεσαι
4. δωμάτιο

Download:Symptwma_-_ena_shmadi_...ena_oneiro_ntrophs__2008_.rar

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Μέθη Λήθη (demo)

Το συγκρότημα "Μέθη Λήθη" δημιουργήθηκε το 1997 στην Πάτρα. Το 1999 έδωσαν το τελευταίο live τους ενώ την ίδια περίοδο ηχογραφήθηκε ένα demo με 6 κομμάτια από τα οποία τα 4 περιλήφθησαν στο CD του fanzine Scream #20. Το τραγούδι "Θέλω να αδειάσω την καρδιά μου" περιέχεται στη συλλογή "Rockap Τα Demos".

Myspace:
http://www.myspace.com/methilithi

Tracklist:
1. Θέλω ν' αδειάσω την καρδιά μου
2. Να λυτρωθώ ζητάω
3. Προσπαθούσα να σου πω
4. Ο σκοπός
5. Τζαμάρισμα
6. Έλα να με βρείς
7. Να λυτρωθώ ζητάω (live)
8. Έλα να με βρείς (live)
9. Θέλω ν' αδειάσω την καρδιά μου (live)
10. Απλώνω το κορμί μου (live)
11. Προσπαθούσα να σου πω (live)
12. Ο σκοπός (live)
13. Πρωτόγονο (live)

Download:Me_h_Lh_h__demo_.rar

Φίρδην Μίγδην - Κλέφτης Ονείρων (demo/2003)

Οι "Φίρδην Μίγδην" δημιουργήθηκαν το Νοέμβριο του 2002 και σήμερα αποτελούνται από τους Κώστα Τσερμεντσέλη φωνή, Σταύρο Γεωργιτζίκη πλήκτρα, Νίκο Τριανταφύλλου τύμπανα, Χρήστο Σταυρίδη κιθάρα. 'Εχουν ηχογραφήσει ένα demo με τίτλο "Κλέφτης Ονείρων" το '03, με τον Περικλή Αμοιρίδη στην κιθάρα, τον Βασίλη Λεμονή στο μπάσο και guest φωνή την Κατερίνα Κοβάτση. 'Εχουν παίξει συναυλίες σε Γιάννενα και Σέρρες ενώ έχουν ανοίξει για τα "Μωρά Στη Φωτιά" σε διήμερο φεστιβάλ μαζί με τους "'Αγνωστη Αιτία".

Tracklist:
1. πειρατικό ημερολόγιο
2. γιορτή δίχως επιστροφή
3. θα σε τρομάζω
4. καλή επιτυχία
5. και αυτός γελούσε
6. κλέφτης ονείρων
7. κορίτσι της νύχτας
8. μη φοβάσαι

Download
:Firdhn_Migdhn__demo-2003_.rar