Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Xaxakes - Δισκογραφία

Το συγκρότημα "Xaxakes" δημιουργήθηκε το 1996 στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια χρονιά κυκλοφορούν τον πρώτο δίσκο με τίτλο "Hey Mister Όμορφε". Το 1999 κυκλοφορούν 2 singles με τίτλους "Monte Carlo" και "Βασιληάς". Το 2000 κυκλοφορεί ο δεύτερος ολοκληρωμένος δίσκος με τίτλο "Casanova". Το 2001 συμμετέχουν με ένα κομμάτι στο soundtrack της ταινίας "Ο Καλύτερός Μου Φίλος". Το 2004 κυκλοφορούν το single "Love Me".Το 2009 οι Xaxakes επιστρέφουν στη δισκογραφία με το δίσκο "Το Vals Των Ελαφιών".


Myspace:
www.myspace.com/xaxakes


Το Vals Των Ελαφιών (2009)
Tracklist:
1. Μη Μαζί, Γιατί
2. Πονάν Τα Χείλη Μου (γεια!)
3. Τι Ωραία Που΄ναι Στην Βροχή
4. L΄amour
5. Love Me
6. Κάτι Σαν Αυτό
7. Σ΄έχω Χάσει
8. Ασταμάτητα Νέοι
9. Το Vals Των Ελαφιών
10. New York City
11 Η Επιστροφή

Download:Xaxakes_-_to_valse_twn_elafiwn__2009_.rar



Love Me (2004)
Tracklist:
1. Love Me
2. Σ'έχω Χάσει

Download:όποιος το έχει ας στείλει το link γιατί δεν το έχω!



Casanova (2000)
Tracklist:
1. Don Juan De Casanova
2. Monte Carlo
3. Gay Guy
4. Στιγμές
5. Πέφτει
6. Sexy
7. Casanova
8. Air
9. Βασιληάς
10. Στιγμές (remix)
11. Rendez Vous Στο Monaco

Download:Xaxakes_-_casanova__2000_.rar



Monte Carlo (1999)
Tracklist:
1. Monte Carlo

Download:Xaxakes_-_monte_carlo__single-1999_.rar



Βασιληάς (1999)
Tracklist:
1. Βασιληάς
2. Βασιληάς (mechanic mix)
3. Βασιληάς (absolut xaxa mix)
4. Gay Guy

Download:Xaxakes_-_vasilias__single-1999_.rar



Xaxakes (1997)
Tracklist:
1. Hey Mister Όμορφε
2. Fly
3. Στα Ξαφνικά
4. Μόλις Δεκάξι
5. Άγρια Φτερά
6. Έτσι Απλά

Download:Xaxakes_-_xaxakes__1997_.rar


Bonus

soundtrack της ταινίας "Ο Καλύτερός Μου Φίλος" (2001)
Tracklist:
Xaxakes - Au Revoir

Download:o_kalyteros_mou_filos__O.S.T._-_2001_.rar

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Λήτης - Δισκογραφία

Βιογραφικό:

Την πρώτη του κιθάρα ο ΛΗΤΗΣ την αγόρασε κάπου στα 1966 από το Μοναστηράκι, όταν επηρεασμένος από τα συγκροτήματα της εποχής θέλησε να φτιάξει το δικό του γκρουπ. Δύο χρόνια αργότερα το όνειρο πραγματοποιείται και οι THE CANNIBALS The CANNIBALSThe CANNIBALSεκεί στο Χαλάνδρι ήταν πλέον γεγονός. Τα πρώτα δικά του κομμάτια τα γράφει στις αρχές του ’70 όταν επηρεασμένος από τους Σαββόπουλο, Γκαιφυλια αποφασίζει να ακολουθήσει τον δρόμο της μπαλάντας. Το 1972 εμφανίζεται στην «Μαϊμού» και στην «5η Εποχή» στην Πλάκα καθώς και στην “Vavel” στον Πειραιά.
Συνεχίζει μόνος του μέχρι το 1975 όπου και δημιουργεί το ντουέτο ΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΙΖΟΛΔΗ. Λήτης και ΙζόλδηΠαρουσιάζουν τις Μεσαιωνικές Μπαλάντες, μια δουλειά που μέσα από τους στίχους μιλούσε μεταφορικά για τον Πνευματικό Μεσαιωνισμό της εποχής. Πολλές εμφανίσεις και μεγάλες συναυλίες στο Σπόρτιγκ, στο «Κύτταρο» και σε αμέτρητους κινηματογράφους σε όλη την Αθήνα τους κάνουν γνωστούς στο κοινό. Έτσι το 1981 κάνουν την πρώτη τους περιοδεία στην Πελοπόννησο μαζί με τους SCHMETTERLING και τους SHARP-TIES στην Τρίπολη, το Αίγιο και την Κόρινθο. Ηχογραφούν για λογαριασμό της Happening Records το πρώτο τους single με δυο κομμάτια τον «Δράκο του πάρκου» και την «Βροχή». Την αμέσως επόμενη χρονιά ηχογραφούν άλλα δυο κομμάτια την «Αράχνη» και την «Γαλάζια μηχανή» συμμετέχοντας στην συλλογή HAPPENING ’82, μαζί με άλλα γνωστά συγκροτήματα (ΑΙΟΛΟΣ-VAVOURA BAND-MAGIC DE SPELL-HEAVEN AND HELL-TONAL ORCHESTRA).
Είναι η στιγμή που ο ΛΗΤΗΣ μόνος του πλέον και αφού έκλεισε τον κύκλο της συνεργασίας του με την ΙΖΟΛΔΗ, δημιουργεί τους ΤΡΥΚ και επανέρχεται στον ηλεκτρικό ήχο, εμφανώς επηρεασμένος από το new wave που έχει κάνει την εμφάνιση του δυναμικά. Δυναμικές και οι live εμφανίσεις των ΛΗΤΗΣ + ΤΡΥΚ, που οργώνουν την Ελλάδα με μοναδικές και αξέχαστες συναυλίες για όσους τις παρακολουθούν. Στα δισκάδικα φιγουράρει και το πρώτο τους L.P. με τίτλο «Ποδάνα» από την νέα τους εταιρεία Ε.Μ.Ι. Τους ΤΡΥΚ αποτελούσαν οι Λήτης (φωνή - κιθάρα), Αντώνης Τσέτσος (κιθάρα), Δημήτρης Κροκίδης (κιθάρα), Παναγιώτης Ζυγούρης (μπάσο). Ο καυστικός στίχος του Λήτη σε συνδυασμό με την εκκεντρική σκηνική του παρουσία δημιουργεί μεγάλη ένταση και αντίδραση από τις συντηρητικές αρχές της Άρτας, σε δημόσια συναυλία του το 1987, με αφορμή στίχους των τραγουδιών του που έθιγαν κοινωνικές καταστάσεις της εποχής.
Την επόμενη χρονιά ο Λήτης βρίσκεται πάλι στο στούντιο για την ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου του. Το «Χαρακίρι» κυκλοφορεί το 1988 από την Saccaris Records και εμφανίζεται σαν προσωπικό του άλμπουμ. Παίρνει μέρος στην σειρά συναυλιών «Ήχοι του Χειμώνα» καθώς και στην τηλεοπτική παρουσίαση τους από την ΕΡΤ2.
Δημιουργεί μαζί με τους Νίκο Γκίνη από τους ΣΥΝΔΡΟΜΟ και Θεόδωρο Τρύφωνα από τους ΑΓΑΠΑΝΘΟΣ την ΜΟΥ.ΣΥΝ.Κ.Α. (Μουσική – Συνεργατική – Κίνηση – Αθηνών) η οποία ήταν μη κερδοσκοπική επιχείρηση και σκοπό είχε την προώθηση καλλιτεχνικών τάσεων από τον ευρύτερο χώρο της τέχνης, με βάση βέβαια την μουσική. Το club «Ροντέο» στην πλατεία Βικτωρίας γίνεται το στέκι για την διοργάνωση συναυλιών ελληνικών συγκροτημάτων από την ΜΟΥ.ΣΥΝ.Κ.Α.
Ο Λήτης συγχρόνως οργανώνει την νέα του μπάντα το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, την οποία διατηρεί για οκτώ περίπου χρόνια με τελευταία τους εμφάνιση την αποχαιρετιστήρια συναυλία για τον Παύλο Σιδηρόπουλο στο ΡΟΔΟΝ, στις 7/12/1995.
Το Δεκέμβριο του 2006 κυκλοφόρησε από την Atlantis Records, το καινούριο CD του Λήτη "Νυχτώνει".


Myspace:
www.myspace.com/428983382


Site:
http://www.greek-rock.com/



Νυχτώνει (2006)
Tracklist:
1. Η Αράχνη
2. Ποδανά
3. Νυχτώνει
4. Ο Κάουμποϊ
5. Η Σιμώνη (έκτρωση)
6. Ο Παύλος + Ο Νικόλας
7. Μάσκες
8. Νύχτα Είναι Θα Περάσει
9. Τελάλης Του Θανάτου
10. Η Τρύπα
11. Η Επιβήτορας (θεατής)

Download:Lhths_-_nyxtwnei__2006_.rar



Χαρακίρι (1988)
Tracklist:
1. Πλατεία Εξαρχείων
2. Χαρακίρι
3. Λίζα
4. Σωκράτης Το Καμάκι
5. Ζωή Και Θάνατος
6. Παππάς
7. Η Μπέμπα Η Τραβεστί
8. Πατέρας Αφέντης
9. Νυχτώνει
10. Ζωή Και Θάνατος (ορχηστρικό)

Download:Lhths_-_xarakiri__1988_.rar



Ποδανά (1983)
Tracklist:
1. Ποδανά
2. Μαριάννα Και Μπέτυ
3. Αράχνη
4. Αγωνιά - Αναμονή - Ησυχία
5. Τεμπέλης
6. Φάκα
7. Ο Δράκος
8. Μπούλης
9. Ληστεία
10. Ανθρωπάκια
11. Εφιάλτης

Download:Lhths___Tryk_-_podana__1983_.rar



Ο Δράκος Του Πάρκου (1981)
Tracklist:
1. Ο Δρακός Του Πάρκου
2. Η Βροχή

Download:Lhths___Izoldh_-_o_drakos_tou_parkou__1981_.rar

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Μαύρο Κόκκινο - demo (2008)

Εναλλακτικό ροκ γκρουπ με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά την ένταση, την αμεσότητα και τη θεατρικότητα. Θεματολογικά οι στίχοι αποτελούν ένα ταξίδι στην καθημερινότητα και τις σκέψεις ενός ατόμου στην σύγχρονη πόλη- και πιο συγκεκριμένα την Αθηνα. Το group δημιουργήθηκε στις αρχές του 2008 όταν δύο παλιοί φίλοι-συνεργάτες (Θοδωρής – Στάθης) με χρόνια θητεία στην αγγλόφωνη σκηνή της Αθήνας (και του Λονδίνου ο Θοδωρής) αποφάσισαν να κάνουν κάτι για πρώτη φορά στα Ελληνικά γιατί πολύ απλά ήθελαν ένα πιο άμεσο και αφιλτράριστο δημιούργημα. Λίγες μέρες μετά εμφανίστηκε στον κύκλο τους ένας πολύ νέος κιθαρίστας (Στέφανος) που μόλις έπαιξαν μαζί απλά....ήξεραν ότι είχαν κάτι ενδιαφέρον να βγάλουν. Μετά από κάποιες αλλάγες στη θέση του drummer, πλέον έχουν καταλήξει σε έναν άνθρωπο που τους δίνει την απαραίτητη σιγουριά πίσω από τα τύμπανα (Νικος) αλλά και το extra μελωδικό backing vocal. Μέχρι το 2009 έχουν παίξει πολλά ιδιαίτερα δυναμικά live ( μόνο στην Αθήνα προς το παρρόν) μαζί με πολλές Αθηναικές μπάντες, με μεγαλύτερες στιγμές το support στους New Model Army στο Gagarin. Έχουν εμφανιστεί και σε festival μαζί με τους Locomondo, International Noise Conspiracy, Maraveyas Illegal, Fingers Crossed κ.α Και για το μέλλον το μόνο που θέλουν είναι πλέον πιο πολλά και πάντα καλά και έντονα live σε όλη τη χώρα. Οι ΜΑΥΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ μόλις τελείωσαν το πρώτο τους album σε παραγωγή Γιώργου Πρινιωτάκη, το οποίο κυκλοφορεί μέσω της Legend. Το cd περιέχει δώδεκα τραγούδια που αποτελούν την αρχή για την διαμόρφωση του ιδιαίτερου ηχητικού στίγματος του group. Το group ελπίζει αυτό που έχουν δημιουργήσει να αγγίξει κάποιους ακροατές και σίγουρα να....μην περάσει απαρατήρητο.

Band:
Γυφτόπουλος Στάθης - Μπάσο
Μήτσης Στέφανος - Κιθάρα
Σουρβίνος Θοδωρής - Φωνητικά
Βεργέτης Νίκος - Τύμπανα

Tracklist:
01. Σάντ Ντόγκ
02. Διδάσκει Η Ζωή
03. Αθήνα Μη Φωνάζεις
04. Το Μυστικό
05. Βοήθεια
06. Να Έρθεις Κοντά Μου
07. Κάθε Μέρα
08. Τζο
09. Ας Φύγουμε

Myspace:
www.myspace.com/mavrokokkino

Download:Mavro_Kokkino.rar