Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Zoolixo Λίγο (1998)

Οι "Zoolixo Λίγο" είναι ένα συγκρότημα που ξεκίνησε από τους Μουσικούς Αγώνες της Κέρκυρας το 1990. Οι μουσικές επιρροές τους, πολλές. Η πιο εμφανής, αυτή της μουσικής του Φρανκ Ζάπα. Το 1998 κυκλοφόρησαν την μοναδική τους δουλειά από την E2 (αιδοίο!) και προκάλεσε αμέσως αίσθηση με τον στίχο του και τη σατυρική διάθεση του.
Σαρκάζουν την ελληνική πραγματικότητα με μια σκωπτική και έντονα περιπαικτική διάθεση. Η μουσική ένα μίγμα art rock με hard πινελιές που φλερτάρει έντονα καποιες φορες με τη jazz rock και με χαρακτηριστικές επιρροές απο πειραματικά και progressive σχήματα της δεκαετίας του 70.
Οι Zoolixoλιγο αποτελούνται από τους Τ. Χατζηιωάννου - πλήκτρα & φωνητικά, Κ. Περόγλου - τύμπανα ,Παναγιώτη Χαραμή- μπάσο (δεύτερη συνθεση του συγκροτηματος, στην πρώτη σύνθεση έπαιζε ο Πέππας )και φυσικά κιθάρα ο Λεωνίδας Γεωργούλης (Λέλος). Τους στίχους και τη μουσική υπογράφει ο Γιώργος Μακρής ο βασικός τραγουδιστής και performer, που συνεπικουρούμενος βεβαίως από τις ενορχηστρωτικές ικανότητες του Τίμου Χατζηιωάννου ο οποίος επηρεασμένος από Yes και Genesis και με τη βοήθεια των εξαιρετικών drums του Περόγλου (ΒΛ. Μουσικες Ταξιαρχίες ), τις Βluεs κιθάρες του Λεωνίδα Γεωργούλη και τις fusion μπασογραμμές των Χαραμή-Πέππα καταφέρνουν να δομήσουν έναν σφιχτό και καθαρό art rock ήχο που ξεφεύγει από τα δεδομένα τις ελληνικής ροκ σκηνής της εποχής.

Tracklist:
1. Χρόνος και χρήμα
2. Το μαύρο το πράγμα
3. Είμαι σαν και σένα
4. Ένας κόσμος
5. Όπως οπωσδήποτε
6. Λαϊκός τραγουδιστής
7. Καμμιά φορά μου συμβαίνει
8. Δέκα μικροί ελέφαντες
9. Ποιός

Download:Zoolixo___________1998_.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια: