Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Αλχημιστές - καύτρα (2008)


Το συγκρότημα "Αλχημιστές" ξεκίνησε στις αρχές του 2001 από μια παρέα φίλων με κεντρική ιδέα το πάντρεμα διαφορετικών μουσικών ακουσμάτων, αρχικά διασκευάζοντας γνωστά τραγούδια και αργότερα δουλεύοντας δικές τους ιδέες. Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν σταματήσει να εμφανίζονται σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας (Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Upstage, Οξυγόνο live, Όνομα του Ρόδου, Στον Αέρα, Vanilla, κ.α.). Έχουν συνεργαστεί σε συναυλίες με τον Γιάννη Κούτρα, τον Δημήτρη Τσεκούρα, την Κατερίνα Παπακωνσταντίνου, τον Μιχάλη Κακέπη κ.α.
Η συνάντησή τους με τον Σταμάτη Μεσημέρη ήταν καθοριστική. Τους άκουσε, τους πίστεψε και τους εμπιστεύτηκε τα τραγούδια του, που αποτελούν το υλικό του πρώτου τους άλμπουμ με τίτλο "Καύτρα" και κυκλοφορεί τώρα από τη Legend. Τα τραγούδια είναι σε στίχους και μουσική του Σταμάτη Μεσημέρη. Σε ένα τραγούδι τη μουσική έχουν γράψει οι Αλχημιστές και στο τελευταίο τραγούδι του δίσκου που ερμηνεύει ο Σταμάτης Μεσημέρης, τη μουσική έγραψαν οι Αλχημιστές με τον Δημήτρη Νεονάκη.
Οι Αλχημιστές σημειώνουν: "Τον Ιανουάριο του 2007 κλειστήκαμε στο εργαστήρι μας για να παίξουμε με ήχους, ιδέες και μουσικές, συγκεντρώνοντας το ετερόκλητο υλικό μας (ηλεκτρικούς ήχους, παραδοσιακές καταβολές, ανήσυχη διάθεση) συμπληρώνοντας το κράμα μας με τους στίχους, τις μουσικές ιδέες και την πείρα ενός μεγάλου δημιουργού όπως ο Σταμάτης Μεσημέρης. Ο δρόμος που διανύσαμε μέχρι και σήμερα ήταν γεμάτος έμπνευση, όνειρα και πειρά(γ)ματα. Ευχόμαστε όπως συνηθίζει να λέει και ο Σταμάτης, καλό μας ταξίδι!!!"


Myspace:
www.myspace.com/alximistes


Tracklist:
1.Καύτρα (radio mix)
2. Έτσι απλά
3. Ανοιχτή στροφή
4. Ακίνητα ρολόγια
5. Αυτόπτες μάρτυρες
6. Μπράντι με καφέ
7. Και παίρνω φόρα
8. Κύμα στο βυθό
9. Όταν φυσάει αγάπη
10. Καύτρα
11. Κρυφό καμάρι

Download:
Alxhmistes_-_Kaftra__2008_.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια: