Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Samatistas - Δισκογραφία

Ένα συγκρότημα με ποικιλία στα γούστα και απλότητα στην έκφραση. Τους αρέσει το χιούμορ και το Rock ‘n’ Roll, σε όλες τις εκδοχές του.
Είναι οι SAMATISTAS (το αντίδοτο της νύστας) και ο πρώτος τους δίσκος λέγεται"Απόψε Κάνεις Jam" και κυκλοφόρησε το 2005 ενώ ο δεύτερος το 2007 με τίτλο "Νο2 Η Επιστροφή". Παίζουν ό,τι περνάει απ' το χέρι τους αλλά τους αρέσουν το rock, το funk, το punk, η patchanka, το λαϊκό, το κυριλέ, το έντεχνο, το άτεχνο, το δημοτικό, το γυμνάσιο, οι μπαλάντες, η όπερα, η συμφωνική μουσική, η ατονική μουσική, η κατατονική μουσική, οι καντάδες, οι μαντινάδες και οι μακαρονάδες. Αν δεν έχετε καταλάβει ακόμα για τι σαματατζήδες μιλάμε θυμηθείτε τη διασκευή της "Ανθισμένης Αμυγδαλιάς" που έπαιξαν σε post-punk εκδοχή.

Ο Οδυσσέας Γαλανάκης και ο Κυριάκος Δαρίβας έχουν μία πλούσια ιστορία στην ελληνική ροκ σκηνή, αφού προέρχονται από το συγκρότημα «Απροσάρμοστοι» και έπαιζαν με τον Παύλο Σιδηρόπουλο από το 1980 έως το θάνατό του, στις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Ο Οδυσσέας Γαλανάκης συμμετείχε από το 1999 έως το 2002 στο συγκρότημα του Νίκου Πορτοκάλογλου. Ο Κυριάκος Δαρίβας είναι μέλος και του συγκροτήματος του Δημήτρη Πουλικάκου «Οι Άσοι του Καράτε Νο2».
Στο δίσκο «Απόψε κάνεις JAM» συμμετέχει στο συγκρότημα και ο Σταύρος Μεραμβελιωτάκης ως guest-star, με δικές του συνθέσεις.


Οι SAMATISTAS είναι:
Νίκος Ακτύπης (μπάσο φωνή),
Οδυσσέας Γαλανάκης (κιθάρα, φωνή) και
Κυριάκος Δαρίβας (τύμπανα, φωνητικά).



No2 Η Επιστροφή (2007)
Tracklist:
1. samatistas
2. Bingo Byjama-Part 1
3. τα τοτέμ της φυγής
4. ζωή, παιχνίδι άγριο
5. φτωχά και ανέμελα
6. ενωμένο Βερολίνο
7. King Riscon
8. tatoo
9. E-36
10. enduro
11. if we try
12. Bingo Byjama-Part 2
13. τα πάνω-κάτω
14. ο τρίκυκλος
15. Αθήνα blues
16. απορίας άξιον




Απόψε Κάνεις Jam (2005)
Tracklist:
1. στο λεοφωρείο
2. ελπίζω
3. μπούρου - μπούρου (συμμετοχή Δημήτρη Πουλικάκου)
4. απόψε κάνεις jam
5. βλέπω στο σύστημα (συμμετοχή Δημήτρη Πουλικάκου)
6. ο τρίκυκλος
7. ο αναποφάσιστος
8. η πόλη - φάντασμα
9. bingo byjama
10. η γριά παγώνα
11. η ανθισμένη αμυγδαλιά
12. ο αποφασισμένος
13. υπόγειος σιδηρόδρομος

Download:Samatistas_-_apopse_kaneis_jam.rar

3 σχόλια:

PaulCook είπε...

Γεια σου φιλε....Μηπως εχεις τιποτα Απο Αγγελο Μουρβατη?....Αμα βαλεις θα με ευχαριστεις πολυ....:)

Leferis Aerakis είπε...

Πρωτα απ'ολα ενα μεγαλο μπραβο για την καταπληκτικη δουλεια στο Blog σας!!! Στη συνεχεια ορισμενες διευκρινησεις για την ιστορια! Το πρωτο σχημα των ΣΑΜΑΤΙΣΤΑΣ ,το οποιο ηχογραφησε το ηλεκτρικο μερος του δισκου "Νο2 Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" το χειμωνα του 1997,απαρτιζοταν απο τους: Δημητρης "Θειος Μιμης" Κουβελακος-τυμπανα,Σταυρος "Τρελιακ" Μεραμβελλιωτακης-ηλ.κιθαρα φωνη, Νικος "C.B." Ακτυπης-μπασσο φωνη, Νικος Μακρης-ηλ.κιθαρα,Γιωργος Μακρης-στιχοι. Στο σχημα συμμετειχαν και οι: Οδυσσεας "Κουμπαρος" Γαλανακης-ηλ.κιθαρα πληκτρα & κρουστα και στα ακουστικα κομματια ο γραφων Λευτερης Αερακης-ακ. κιθαρα φωνη(που μαζι με τον αδερφικο μου φιλο Σταυρο Μεραμβελλιωτακη αποτελουσαμε το ντουετο "ΞΥΝΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΥΣΤΑΖΩ")Τα κυριως ακουστικα τραγουδια μας: Φτωχα κι'ανεμελα,Ε36,Τρικυκλος,οπως και η διασκευη μας στο τραγουδι του Don McLean:If we try, ηχογραφηθηκαν απλα σαν δειγμα και οχι με σκοπο να κυκλοφορησουν επισημα!!!Προσωπικα δεν γνωριζα τιποτα μεχρι σημερα για την κυκλοφορια τους και φανταζεστε την εκπληξη μου!Ειναι δε τραγικο λαθος να αναφερεται το ονομα μου σαν συνθετης του "If we try" αντι του Don McLean! Ευχαριστω για την φιλοξενια! Λευτερης Αερακης.

Unknown είπε...

ΒΡΟΚΕΝ LINKS!!