Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Γιάννης Λογοθέτης - Ελλαδέξ (1975)


Γιάννης Λογοθέτης (ΛοΓο), γεννήθηκε στη Θάσο. Άρχισε να δημοσιεύει γελιογραφίες από 17 χρονών. Συνεργάστηκε με εφημερίδες όπως: Τα Νέα, Το Βήμα, Ελευθεροτυπία, Έθνος, Αυγή, Daily Mirror , Synday Telegraph και περιοδικά όπως: Ταχυδρόμος, Εικόνες και άλλα.
Έχει εκδόσει 21 Βιβλία με γελοιογραφίες, ένα Βιβλίο μαγειρικής (ΛοΓομαγειρέματα, εκδόσεις Καστανιώτη) και τελευταία ένα βιβλίο με συγκεντρωμένα όλα του τα τραγούδια με τίτλο: "Ασπρα, Κόκκινα, Κίτρινα, Μπλε", εκδόσεις Παπαϊωάννου. Έχει πάρει μέρος σε διεθνείς εκθέσεις σκίτσου στον Καναδά, στη Γερμανία, στην Ιταλία και στη Βουλγαρία. Στην Ελλάδα έχει κάνει ατομικές εκθέσεις με γελοιογραφίες, ενώ συμμετείχε και σε ομαδικές.

Παράλληλα έχει κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές στον FLASH και στον 9.84 και τηλεοπτικές στην ΕΡΤ με τίτλο: "Χαμογελάστε λοξά να φανεί το χρυσό δοντάκι". Έγραψε την επιθεώρηση "Βαριετέ" που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα. Στη δισκογραφία εμφανίστηκε το 1971 γράφοντας στίχους.

Συνεργάστηκε με τους Δήμο Μούτση, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Βασίλη Αρχιτεκτονίδη, Γιώργο Χατζηνάσιο, Γιάννη Κιουρτσόγλου, Χριστόδουλο Χάλαρη, Σταύρο Κουγιουμτζή, Πέτρο Βαγιόπουλο, Βασίλη Δημητρίου, γράφοντας τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες, τις οποίες τραγούδησαν οι: Μοσχολιού, Μητσιάς, Γαλάνη, Πάριος, Αλεξίου, Καλογιάννης, Μάνου, Κιουρκτσόγλου, Ανδρεάδης, Αμπαζής, Πουλόπουλος, Χρύσανθος, Πουλικάκος, ΛαΒίνα, Λετονός, Κοντογιάννης, Γιάννης Γκιωνάκης, Θύμιος Καρακατσάνης και Τάκης Μηλιάδης.

Στη δεκαετία του 70 καθιέρωσε το χιουμοριστικό τραγούδι με τρεις μεγάλους δίσκους που έγραψε για τον Θέμη Ανδρεάδη. Τα τελευταία χρόνια τραγουδάει τα τραγούδια του και ο ίδιος. Ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής: στον "Αστρολάβο", στην "Αίθουσα Σκουφά", στην "Έκφραση" της Γλυφάδας, στο "Δαίδαλμα".

Tracklist:
1. Πολύ ωραίο στυλ (Γ. Κιουρκτσόγλου) Δ. Πουλικάκος
2. Άδικοι κόποι (Γ. Κιουρκτσόγλου) Ι. Κιουρκτσόγλου
3. Μάτι (Γ. Λογοθέτη) Χρ. Λεττονός
4. Στα γενέθλιά μου (Γ. Λογοθέτη) Δ. Πουλικάκος
5. Το ανθρωπάκι μου (Γ. Λογοθέτη) Γ. Λογοθέτης
6. Ο στρατηγός (Γ. Κιουρκτσόγλου) Χρ. Λεττονός
7. Η κασέτα και η Λέττα (Γ. Κιουρκτσόγλου) Δ. Πουλικάκος-Ι. Κιουρκτσόγλου
8. Ο Ελληνέξ (Γ. Λογοθέτη) Χρ. Λεττονός
9. Στο σπίτι για νοικοκυρά (Γ. Χατζηνάσιου) Σ. Παυλής
10. Πελοπίδα, Πελοπίδα (Γ. Λογοθέτη) Ι. Κιουρκτσόγλου
11. Η δίκη (Γ. Κιουρκτσόγλου) Χρ. Λεττονός
12. Το κοκοράκι (Ζ. Κορίνθιου) Αδελφοί Κατσάμπα

Download:Giannhs_Logotheths_-_Elladeks__1975_.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια: