Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Κατά Φαντασίαν Υγιείς - Κατά Φαντασίαν Υγιείς (2004)

πληροφορίες από www.cricos.gr

Οι ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΥΓΙΕΙΣ ξεκίνησαν την πορεία τους παίζοντας ροκ διασκευές. Έχοντας δεθεί άρρηκτα, αποφάσισαν να βάλουν μπρος τις δικές τους μουσικές ιδέες, τις οποίες και παρουσίασαν σε πολλές μουσικές σκηνές (Στον Αέρα, Συρμός, After Dark, Jasmin, Όνομα του Ρόδου, Καφεθέατρο, House κ.λ.π.) και σε συναυλίες, με αποκορύφωμα τη μεγάλη συναυλία που δώσανε στις 14 Νοεμβρίου ’04 στην Πλατεία Συντάγματος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβητικών.

Στο ντεμπούτο τους CD παραθέτουν έξι τραγούδια, που παλαντζάρουν από τον ρομαντισμό στον αυτοσαρκασμό και από τη μελαγχολία στην παράκρουση. Μεταξύ αυτών η μπαλάντα «Έτσι που λες», ένα ντουέτο με τον ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΣΑΚΝΗ, στο οποίο σκηνοθετούνται με ενδιαφέροντα τρόπο οι φωνές δυο ανθρώπων που παλεύουν με τη σιωπή, το χρόνο και το είναι τους, χρόνια μαζί και όμως χώρια από καιρό.

Στους ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΥΓΙΕΙΣ συναντάμε την ευτυχή συνεύρεση μεστών συνθέσεων, ρυθμών που κυλούν και σε παρασέρνουν και οξυδερκών στίχων που ερμηνεύονται από μια εξαιρετική ροκ τραγουδίστρια. Η θεματολογία τους ποικίλει: Μοναξιά, φόβος του χρόνου που κυλάει, κοινωνικά αδιέξοδα, φλας της κρίσιμης εκείνης στιγμής που το μυαλό χάνει τις ισορροπίες του, αλλά και ελπίδα που μοιράζεται απλόχερα σαν αντίδωρο.

Όσο για το είδος της μουσικής που παίζουν, ο όρος ροκ έχει αρκετό εύρος για να δώσει μια ικανοποιητική περιγραφή. Μέσα από συνεχείς εναλλαγές οδηγούν τον ακροατή σε τρικυμίες σκληρών ήχων αλλά και σε μελωδικά ρίγη, απαλά σαν χάδι και κοφτερά σα νυστέρι.

Έλλειψη ταυτότητας; Κάθε άλλο. Στο κάτω κάτω το όνομα ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΥΓΙΕΙΣ δικαιολογεί μια χαρά τέτοιου είδους παρεκκλίσεις και εκείνοι νιώθουν πως
έχουν πολλά να πουν ακόμη.

Band:
Σισίκης Κώστας - Κιθάρα, Πιάνο / Πλήκτρα
Καλόγηρος Βασίλης - Κιθάρα
Σελιανίτου Μαρκέλλα - Φωνητικά, Κιθάρα
Παλλουόττολο Στέφανος - Μπάσο
Καλαμάρας Βαγγέλης - Τύμπανα

Tracklist:
01. Ηρέμησε
02. Χαραμάδα
03. Αλλεργία Στη Χαρά
04. Έτσι Που Λες
05. Ακόμα Ένας
06. Όνειρα Στη Τσέπη

Download:Kata_Fantasian_Ygieis.rar

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Πέρα Βρέχει - Έτσι Κι Αλλιώς (1998)

Πληροφορίες δεν γνωρίζω για το συγκρότημα. Το 1998 κυκλοφορεί ο μοναδικός τους δίσκος με τίτλο "Έτσι Κι Αλλιώς".

Band:
Παύλου Γιώργος - Φωνητικά, Μπάσο
Θεοφανίδης Κώστας - Κιθάρα
Λιόλιος Κώστας - Τύμπανα

Tracklist
:

1.Με Την Πλάτη Στο Τείχος
2.Παγιδεύτηκα Πάλι
3.ΟΓιος Της Dolly
4.Σαν Άλλος Ιωνάθαν
5.Επτά Προς Ένα
6.Έτσι Κι Αλλιώς
7.Δις... Is Not A Problem
8.Μεγάλη Σιωπή
9.Τι Φταίει
10.Προκλητική Καταστροφή
11.Έτσι... Κι Αλλιώς ...Τίποτα Δεν Κρατάει Για Πάντα

Download:Pera_brexei_-_Etsi_ki_allios.rar

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Τα Φώτα Που Σβήνουν - Δισκογραφία


Βιογραφικό:

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1996 στην Αθήνα με το όνομα "Αρχαιοκάπουλοι". Το 1998 αρχίζουν τι ηχογραφήσεις του πρώτους δίσκο, έχοντας αλλάξει το όνομά τους σε "Τα Φώτα Που Σβήνουν". Ο δίσκος κυκλοφορεί το 1999 με αυτό το όνομα. Το 2001 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος με τίτλο "Η Γη Απ’ Τ’ Αστέρια". Έχουν συμματάσχει σε διάφορες συλλογές, ενώ έχουν συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ελληνικής σκηνής.

Band:
Δρογώσης Στάθης - Φωνητικά, Πιάνο / Πλήκτρα
Μπονάσσι Ντομένικο - Όμποε, Κιθάρα, Φυσαρμόνικα, Φωνητικά
Τζιμέας Δημήτρης - Κιθάρα
Γιαννίρης Κώστας - Μπάσο, Μελόντικα, Φωνητικά
Κουζής Δημήτρης - Βιολί, Πιάνο / Πλήκτρα, Φωνητικά
Παπαστάθης Θοδωρής - Τύμπανα


Τα Φώτα Που Σβήνουν (1999)

Tracklist:
1.Άστρο Τ΄Απρίλη
2.Ο 'Ηλιος Του Μεσημεριού
3.Τα Φώτα Που Σβήνουν
4.Φεύγει Η Ζωή
5.Εκάτη
6.Είχες Φύγει Απ΄το Πρωί
7.Το Άλικο Λουλούδι
8.Θα Σε Βλέπω Στη Βροχή
9.Για Ποια Νύχτα Να Μιλήσω
10.Μια Είδηση
11.Σ΄ένα Μήνα Μια Βδομάδα

Download:Ta_Fwta_Pou_Svinoun_-_Ta_Fwta_Pou_Svinoun.rar


Η Γη Απ’ Τ’ Αστέρια (2001)

Tracklist:
1.Βλέπεις Τη Γη Απ'τ'αστέρια
2.Όλα Είναι Δανεικά
3.Θησείο
4.Για Μια Παλιά Συμμαθήτρια
5.Θάλαμος 8
6.Μεσάνυχτα Γιορτής
7.Όταν θα φεύγω
8.Χορός
9.Κόρη Του Βοριά
10.Soap - Opera
11.Παιχνίδι Του Χρόνου
12.Φωνές

Download:Ta_Fwta_Pou_Svinoun_-_H_Gh_Ap__T__Asteria.rar

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Τρύπες - Δισκογραφία

Βιογραφικό:

Οι Τρύπες είναι ίσως το συγκρότημα που καθόρισε τη μορφή και την πορεία του ελληνικού ροκ πιο πολύ από κάθε άλλο συγκρότημα.
Με πολύ καλές συνθέσεις και ποιητικό στίχο κατέκτησαν κάθε φαν της ελληνικής ροκ σκηνής.

Οι Τρύπες δημιουργήθηκαν το 1983 όταν ο Γιώργος Καρράς και ο Γιάννης Αγγελάκας γράφουν τα πρώτα τραγούδια τους με ελληνικούς στίχους, τραγούδια φορτισμένα και επηρεασμένα από την μετά-punk ατμόσφαιρα της τότε εποχής.

Μαζί τους στις πρώτες εμφανίσεις, ο Μιχάλης Κανατίδης στις κιθάρες και ο Κώστας Φλωροσκούφης στα τύμπανα. Το 1984, μετά το θάνατο του Μιχάλη Κανατίδη, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος παίρνει τη θέση του στην κιθάρα και ηχογραφούν το 1985 τον πρώτο τους ομώνυμο δίσκο για λογαριασμό της εταιρείας Ano-Kato Records.

Ο Γιώργος Τόλιος παίρνει την θέση του Κώστα Φλωροσκούφη στα τύμπανα και οι ζωντανές τους εμφανίσεις στην Αθήνα, στο club Rodeo, στο Κύτταρο και στο θέατρο του Λυκαβηττού, όπου παίζουν πριν από τον Δημήτρη Πουλικάκο, τους καθιερώνουν στην συνείδηση του κοινού σαν μία δυναμικά ανερχόμενη ροκ μπάντα στην Ελλάδα. Το τραγούδι τους Ταξιδιάρα Ψυχή γίνεται το αγαπημένο των ακολουθητών της εναλλακτικής τότε ροκ σκηνής.
Εν τω μεταξύ η σχέση τους με την Ano-Kato Records δεν πηγαίνει καθόλου καλά. Παραιτούνται το 1987 και με δανεικά χρήματα ηχογραφούν μόνοι τους το δεύτερο δίσκο "Πάρτυ στο 13ο Όροφο" και κατόπιν αναζητούν εταιρεία. Υπογράφουν με την Virgin και κυκλοφορούν τον δίσκο την άνοιξη της ίδιας χρονιάς. Ο δίσκος αυτός συγκαταλέγεται σήμερα στους πέντε καλύτερους ροκ δίσκους όλων των εποχών στην Ελλάδα. Οι εμφανίσεις τους γίνονται όλο και πιο πυκνές, με τον Παύλο Σιδηρόπουλο στο Άλσος, στο Αν στα Εξάρχεια. Το 1990 ηχογραφούν τον δίσκο "Τρύπες στο Παράδεισο" και παίζουν για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας στο Φεστιβάλ του Belfort στη Γαλλία. Το 1991, στην πρώτη τους συναυλία στον Λυκαβηττό, συγκεντρώνουν 3.500 άτομα. Ο Ασκληπιός Ζαμπέτας, στις κιθάρες, γίνεται το πέμπτο μέλος του γκρουπ.

Το 1993, κυκλοφορεί ο τέταρτος δίσκος, "Εννιά Πληρωμένα Τραγούδια". Mε το δίσκο αυτό το συγκρότημα γίνεται γνωστό στο ευρύ κοινό. Στο συγκρότημα εμφανίζεται για πρώτη φορά ο Ασκληπειός Ζαμπέττας (κιθάρα). Ακολουθεί η συναυλία τους στον Λυκαβηττό την οποία παρακολούθησαν 10.000 άτομα. Την ίδια χρονιά, ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Γιώργος Καρράς, γράφουν τη μουσική της ταινίας "Η εποχή των δολοφόνων" του Νίκου Γραμματικού και σε συνεργασία με τον Γιώργο Χριστιανάκη κυκλοφορούν το άλμπουμ "Υπέροχο Τίποτα" (1994) που περιέχει και τέσσερα τραγούδια από την ταινία.

Το 1994 οι Τρύπες εμφανίζονται πρώτη φωρά στο Marquee στο Λονδίνο καθώς και στον Λυκαβηττό για δύο βραδιές. Την πρώτη βραδιά επίθεση χούλιγκαν με πέτρες εναντίον του κόσμου και του συγκροτήματος. Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων οργιάζουν περί "βανδάλων", "αναρχικών", "γνωστών-αγνώστων", καθώς και το διάσημο "Ροκ αίμα", χωρίς καμμία διάκριση... Χιλιάδες κόσμου βαπτίζονται χούλιγκαν. Λίγα χρόνια μετά θα αντιληφθούν ότι έχουν να κάνουν με μία μεγάλη, πραγματικά, μπάντα.

Η δεύτερη βραδιά ακυρώνεται....

Την ίδια χρονιά το 5ο άλμπουμ των Τρυπών, ο διπλός δίσκος "Κράτα το Σόου Μαϊμού", με ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας στο Ρόδον,στις 25,26,27 και 28 Φεβρουαρίου του 1994, 5 κομμάτια unplugged, και το soundtrackτης ταινίας "Η εποχή των δολοφόνων", σαρώνει τις πωλήσεις. Το 1995 εμφανίσεις sold-outσε όλη την Ελλάδα, στο Μύλο, το Ρόδον αλλά και στην Αγγλία, στο Μάντσεστερ και στο Marquee του Λονδίνου. Έπεται η συναυλία τους στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας που παρακολούθησαν 8.000 άτομα.
Το 1996 κυκλοφορεί ο δίσκος "Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι", ο οποίος γίνεται χρυσός μέσα σε δύο εβδομάδες! Οι συναυλίες τους σε Ελλάδα και εξωτερικό συνεχίστηκαν. Από το 1998 ο Γιώργος Χριστιανάκης που συμμετείχε σε όλες τις ηχογραφήσεις του συγκροτήματος παίζει και στις ζωντανές εμφανίσεις τους (πλήκτρα, κρουστά) σαν έκτο μέλος του συγκροτήματος. Το 1998 οι Τρύπες εμφανίζονται στο Rockwave Festival. Ακουλουθούν live στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης και στον Λυκαβηττό.

Το Μάρτιο του 1999 πραγματοποιούν κοινές συναυλίες με το Φιλανδικό συγκρότημα CMX, στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη, στο ΡΟΔΟΝ, στο Τavastia στο Helsinki και στο Τulli-klubi στο Tampere. Κυκλοφορεί ο δίσκος "Μέσα στη νύχτα των άλλων", ενώ ακολουθεί μια περιοδεία για την προώθησή του. Τον Οκτώβριο κάνουν δύο μεγάλες συναυλίες στη Σφεντόνα. To 1999 κυκλοφορεί το βιβλίο του Αγγελάκα "Πως τολμάς και νοσταλγείς, Τσόγλανε;" από τις εκδόσεις Λιβάνη. Ο Γιώργος Χριστιανάκης με τον Ασκληπιό Ζαμπέτα και τον Γιάννη Αγγελάκα υπογράφουν τη μουσική της ταινίας "Χώμα και νερό" του Παναγιώτη Καρκανεβάτου.

Ο Γιάννης Αγγελάκας παίζει και ένα ρόλο στην ταινία και έχει γράψει και τους στίχους στο κομμάτι του τέλους. Τον Μαϊο του 2000 κυκλοφορεί το soundtrack της ταινίας "Χώμα Και Νερό" από τη ΧΑ!!! Μουσικές Παραγωγές (εταιρία που διευθύνει ο Γιάννης Αγγελάκας) και την Virgin.

Kάπου στο 2000 κυκλοφορεί και ο δίσκος του Θανάση Παπακωνσταντίνου "Βραχνός Προφήτης" που συμμετέχουν ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Μπάμπης Παπαδόπουλος.

To 2001 ο Γιάννης Αγγελάκας συμμετείχε ως στιχουργός και τραγουδιστής στο δίσκο "Ο Θυρωρός" του Γιώργου Χριστιανάκη ενώ Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος συμμετείχε παίζοντας κιθάρες. Το 2002 κυκλοφόρησε το τετραπλό CD box-set Τρύπες 1985-2000, "Ένα Ταξίδι Που Ποτέ Δεν Τελειώνει", με το υλικό των προηγούμενων ετών. Την ίδια χρονιά ο Γιάννης Αγγελάκας συμμετείχε ως συνθέτης,με συντελεστή και τον Μπάμπη Παπαδόπουλο.αλλά και ως ηθοποιός στην δραματική ταινία του Νίκου Νικολαΐδη "Ο χαμένος τα παίρνει όλα" Το 2003 οι Γιώργος Τόλιος και Ασκληπειός Ζαμπέτας σχημάτισαν το συγκρότημα Γκέτο, με το οποίο είναι δραστήριοι δισκογραφικά αλλά και συναυλιακά.
Το 2004 ο Γιάννης Αγγελάκας συμμετέχει στην παραγωγή του διπλού live δίσκου του Θανάση Παπακωνσταντίνου "Τα Ζωντανά" και στο studio του γίνονται οι μίξεις. Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος συμμετέχει σταθερά σαν κιθαρίστας και σαν ενορχηστρωτής στις ηχογραφήσεις και στις συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Το 2005 ο Γιάννης Αγγελάκας συνεργάζεται με τον τσελίστα Νίκο Βελιώτη και κυκλοφορεί τον δίσκο Οι "Ανάσες των Λύκων". Ακολουθεί ο δίσκος "Γιάννης Αγγελάκας και οι Επισκέπτες - Από δω και πάνω", στον οποίο συμμετέχουν πολλοί παλιοί και νέοι γνώριμοι. Την παραγωγή και στους δύο δίσκους έκαναν οι Χρήστος Χαρμπίλας και Τίτος Καργιωτάκης, που ήταν παρόντες και στην περίοδο που το συγκρότημα Τρύπες ήταν δραστήριο. Οι δύο δίσκοι κυκλοφορούν από την δισκογραφική εταιρεία ΕΜΙ, ενώ ο Γιάννης Αγγελάκας και οι υπόλοιποι συντελεστές παρουσιάζουν το υλικό ζωντανά σε διάφορες σκηνές στην Ελλάδα. Στη διάρκεια του 2005 ο Γιάννης Αγγελάκας μαζί με τον Ντίνο Σαδίκη (Εν Πλώ) κάνουν εβδομαδιαία εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5.

Το 2006 ο Ασκληπιός Ζαμπέτας συνοδεύει τον Παύλο Παυλίδη (Ξύλινα Σπαθιά) στις εμφανίσεις του μαζί με το σχήμα B movies.


Band:
Αγγελάκας Γιάννης - Φωνητικά
Τόλιος Γιώργος - Τύμπανα
Ζαμπέτας Ασκλήπιος - Κιθάρα
Καρράς Γιώργος - Μπάσο, Φωνητικά
Παπαδόπουλος Μπάμπης - Κιθάρα, Φωνητικά

Από το γκρουπ έχουν περάσει και οι:
Φλωροσκούφης Κώστας - Τύμπανα
Κανατίδης Μιχάλης - Κιθάρα
Γιώργος Χριστιανάκης - Πιάνο / Πλήκτρα, Κρουστά



Μέσα Στη Νύχτα Των Άλλων (1999)
Tracklist:
1. Είσοδος
2. Ακίνδυνο Τραγουδάκι
3. Μέσα Στη Νύχτα Των Άλλων
4. Διψάω Σαν Ψάρι Στο Βυθό
5. Η Αγωνία Μου Είναι Το Φώς
6. Γιορτή
7. Είμαι Ελαφρύς
8. Χρόνος
9. ArtistZ
10. Δρόμος
11. Φώς (dub Του Χρήστου)
12. Αέρα (Του Τόλιου)

Download:Trypes_-_mesa_sth_nyxta_twn_allwn__1999_.rar



Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι (1996)
Tracklist:
1. Χάρτινο Τσίρκο
2. Δεν Ύπαρχω
3. Ό,τι Σκοτώνεις Είναι Δικό Σου Για Πάντα
4. Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι
5. Να'μαι Πάλι Εδώ Ζωντανός
6. Ακούω Την Αγάπη
7. Μια Υπέροχη Ευκαιρία
8. Ξένος
9. Πατρίδα Μου Είναι Εκεί Που Μίσησα
10. Από Πόλη Σε Πόλη
11. Καινούργια Ζάλη
12. Τσακισμένη Χάρα
13. Θα Ανατέλλω

Download:kefali_gemato_xrysafi__1996_.rar



Κράτα Το Σώου Μαϊμού (1994)
Tracklist:
1. Εδώ
2. Παράξενη Πόλη
3. Βραδινή Πλάνη
4. Αμνησία
5. Πρώτη Φορά
6. Ασφάλεια
7. Για Την Πατρίδα
8. Πάρτυ στον 13ο Όροφο
9. Η Δικιά Σού Κοντινή Αμερική
10. Χωρίς Εμένα
11. Ταξιδιάρα Ψυχή
12. Ερωτευμένοι Σχιζοφρενείς
13. Δως'μου Λίγη Ακόμα Αγάπη
14. Έκτη Αυγούστου
15. Τα Κανονικά Παιδιά
16. Θλιμμένοι Στην Γιορτή Μας
17. Βραδυνή Πλάνη (ακουστικό)
18. Η Δικιά Σου Κοντινή Αμερική (ακουστικό)
19. Ερωτευμένοι Σχιζοφρενείς (ακουστικό)
20. Ταξιδιάρα Ψυχή (ακουστικό)
21. Παράξενη Πόλη (ακουστικό)

Download:Krata_To_Swou_Maimoy__1994_.rar



Εννέα Πληρωμένα Τραγούδια (1993)
Tracklist:
1. Δεν Χωράς Πουθενά
2. Η Μάσκα Που Κρύβεις
3. Το Τρένο
4. Θυμάμαι Ένα Σπίτι
5. Αμνησία
6. Όλες Οι Απαντήσεις
7. Απο Μια Άδεια Καρδιά
8. Λα Λα Λα Λα
9. Ενα Πληρωμένο Τραγούδι
10. Τσιφτετέλι

Download:9_plhrwmena_tragoudia__1993_.rar



Πάρτυ Στον 13ο Όροφο - Τρύπες Στον Παράδεισο (1991)
Tracklist:
1. Πάρτυ Στο 13ο Όροφο
2. Η Πρώτη Φορά
3. Άχαρη Μέρα
4. Η Δικιά Σου Κοντινή Αμερική
5. Ερωτευμένοι Σχιζοφρενείς
6. Έκτη Αυγούστου
7. Η Αυτοκρατορία Των Αναπήρων
8. Χορός Των Δειλών
9. Δώσ'μου Λίγη Ακόμα Αγάπη
10. Αυτό Που Οι Σκύλοι Βάφτισαν Αγάπη
11. Γίνομαι Άντρας
12. Όλα Τελικά Ξαναγυρνάν Σε Μας
12. Υπάρχει H Αγάπη
14. Στην Τροχιά Των Χαμένων
15. Εδώ
16. Στον Παράδεισο
17. Πώς;
18. Κράτα Το Σώου Μαϊμού
19. Τα Κανονικά Παιδιά
20. Οι Δράκοι Της Γης
21. Δώσ'μου Λίγη Ακόμα Αγάπη

Download:Party_Ston_13o_Orofo_-_Trypes_Ston_Paradeiso__1991_.rar



Τρύπες (1985)
Tracklist:
1. Βραδινή Πλάνη
2. Ακροβάτης
3. Στριμωγμένος
4. Αμνησία
5. Χωρίς Εμένα
6. Ταξιδιάρα Ψυχή
7. Άσχημο Όνειρο
8. Νταβατζής
9. Για Την Πατρίδα
10. Παράξενη Πόλη
11. Θλιμμένοι Στη Γιορτή Μας

Download:Trypes__1985_.rar


Bonus:

Live στο Rock Wave Festival (2000)
Tracklist:
6 Αυγούστου
Θα Ανατέλλω
Ακίνδυνο Τραγουδάκι
Ακούω Την Αγάπη
Artistz
Δεν Χωράς Πουθενά
Διψάω Σαν Ψάρι Στον Βυθό
Δως Μου Λίγη Ακόμη Αγάπη
Εδώ - Είμαι Ελαφρύς
Γιορτή
Καινούργια Ζάλη
Κράτα Το Σόου Μαιμού
Μέσα Στη Νύχτα Των Άλλων
Όλες Οι Απαντήσεις
Πάρτυ Στον 13ο Όροφο
Τα Κανονικά Παιδιά
Ταξιδιάρα Ψυχή
Θλιμένοι Στην Γιορτή Μας
Το Τρένο
Τσακισμένη Χαρά
Χάρτινο Τσίρκο

Download:Trypes_-_Live_Rockwave_Festival_2000.rar



Live στο Rockwave Festival (1998)
Tracklist:
Εισαγωγή
Ακούω Την Αγάπη (με τις πέτρες)
Ακούω Την Αγάπη (ολόκληρο)
Αμνησία
Εδώ
Καινούργια Ζάλη
Μάσκα
Μια Υπέροχη Ευκαιρία
Στον Παράδεισο
Ταξιδιάρα Ψυχή
Θα Ανατέλω
Τρένο
Χάρτινο Τσίρκο

Download:rapidshare.com/files/90217211/Tripes_-_RockWave_Festival.rar

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Γκέτο - Μα Αν Είσαι Από Εκεί (2003)


Οι Γκέτο είναι ένα μουσικό συγκρότημα, δημιούργημα πέντε μουσικών, που θήτευσαν σε συγκροτήματα σταθμούς στην ελληνική μουσική. Αποτελούνται από πρώην μέλη των Εκτός Eλέγχου (Αποστόλης Δαδάτσης - φωνή), Τρύπες (Ασκληπιός Ζαμπέτας, κιθάρες - Γιώργος Τόλιος, ντραμς), Big Sleep (Γιώργος Παπάζογλου, κρουστά - Αθάνας, μπάσο), Πάνος Παπάζογλου (κιθάρα - παρών στο 90% των συγκροτημάτων της πόλης). Τον Μάιο του 2001 παίζουν για πρώτη φορά ο Γιώργος Αθανασιάδης (ηλεκτρικό μπάσσο), ο Γιώργος Παπάζογλου (κιθάρα/κρουστά), Γιώργος Τόλιος (τύμπανα).
Τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου μπαίνει στο σχήμα ο Ασκληπιός Ζαμπέτας (ηλεκτρική κιθάρα, πρώην Τρύπες) και γράφουν τα πρώτα τραγούδια τους.
Την άνοιξη του 2002 ο Αποστόλης Δαδάτσης (τραγουδιστής στο συγκρότημα Εκτός Ελέγχου) παίρνει τη θέση του τραγουδιστή στο συγκρότημα και με αυτή τη σύνθεση κάνουν τις πρώτες live εμφανίσεις τους το καλοκαίρι του 2002.
Το χειμώνα του 2002 ολοκληρώνουν την ηχογράφηση του πρώτου τους CD με τίτλο "Μα αν είσαι από εκεί" που κυκλοφορεί τον Απρίλιο του 2003 από την Hitch-Hyke.


Band:
Αθανασιάδης Γιώργος - Μπάσο
Παπάζογλου Γιώργος - Κιθάρα, Κρουστά
Τόλιος Γιώργος - Τύμπανα
Ζαμπέτας Ασκλήπιος - Κιθάρα
Δαδάτσης Αποστόλης - Φωνητικά, Κιθάρα


Tracklist:
1. Μια Καινούργια Ανατολή
2. Σιγά Κοιμάται Η Ομορφιά
3. Επιθυμία
4. Πεσ'την Λέξη
5. Αίμα Δεν Βλέπω
6. Με Περιμένουν
7. Χίλια Στρατιωτάκια
8. Μια Ρωγμή
9. Είναι Εδώ
10. Χτύπα Και'συ
11. Μα Αν Είσαι Από Εκεί
12. Καταιγίδα
13. Βραδιάζει

Download:Geto_-_ma_an_eisai_apo_ekei__2003_.rar

Εκτός Ελέγχου (1994)


Οι Εκτός Ελέγχου ήταν ένα ιστορικό πανκ συγκρότημα απ' τη Θεσσαλονίκη.
Σχηματίστηκαν περί τα μέσα της δεκαετίας του '80. Στην αρχή έπαιζαν διασκευές από ξένα πανκ συγκροτήματα, αργότερα με τα δικά τους τραγούδια και ξεχωριστό ήχο έγιναν ένα απ' τα σημαντικότερα συγκροτήματα της ελληνικής πανκ σκηνής. Το 1994 κυκλοφόρησαν ένα LP με τίτλο τ' όνομά τους ενώ είχαν και κάμποσες συμμετοχές σε συλλογές. Αν και ουσιαστικά δεν υπάρχουν πια σαν συγκρότημα, επανασυνδέονται κατά καιρούς για να παίξουν σε ειδικές περιστάσεις, ενώ ο τραγουδιστής Αποστόλης Δαδάτσης τον τελευταίο καιρό συμμετέχει στους Γκέτο.


Band:
Δαδάτσης Αποστόλης - Φωνητικά, Κιθάρα
Johnakis Γιαννης - Κιθάρα
Γεωργουλης Αργυρης - Μπάσο
Κακογεωργίου Γιάννης - Τύμπανα


Tracklist:
1. Εφιάλτης
2. Ινδιάνοι
3. Στη Γη Της Λιλιπούτ
4. Σάπιος
5. Είδα Στα Μάτια Σου
6. Διακοπές
7. Η Δικιά Τους Αρετή
8. Είμαστε Ένοχοι
9. Σ'αυτή Τη Πόλη (Γκρόβερ)

Download:Ektos_Elegxou__1994_.rar

Τzακpot - demo 2007


πληροφορίες από diymusic.org

Οι Τzακpοτ είναι μια μπάντα με 3.5 χρόνια ζωής η οποία αν και κινείται στον χώρο του μελωδικού groovy punk με ψήγματα των Ιταλών kalashnikov, πρέπει να τονίσουμε ότι έχουν ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ! Κι όμως και όχι μόνο αυτό αλλά ταιριάζει άψογα με το όλο εγχείρημα. Μπάσο κιθάρα ντραμς και μπουζούκι λοιπόν, φωνητικά παντώς είδους, ρυθμοί φανερά χορευτικοί και πανκ και πυκνά συχνά ωραίες μελωδίες να ντύνουν τα κομμάτια.

Το μόνο σημείο που υστερεί το demo είναι ότι είναι αρκετά μπροστά στην μίξη το μπουζούκι και γενικά σε θέματα ήχου είναι απλά μέτριο. demo όμως είναι και αυτό ειναι δικαιολογημένο αν μη τι άλλο. Αξίζει να τους ακούσετε, πολλά κομμάτια θα τα αγαπήσετε και άλλα θα τα ακούτε ευχάριστα αλλά σίγουρα δεν έχουν κάποιο κομμάτι που να μην αξίζει. Αναμένουμε περισσότερα από τους Τζακποτ.


Myspace:
www.myspace.com/tzakpot


Tracklist:
1. Start
2. Νούμερα παντού
3. Moves & tzives
4. Ξύπνα
5. Ουσίες και οινοπνεύματα
6. η δική μου πορεία
7. Πολύξερος
8. Captain planet

Download:
Tzak_Pot__2007_.rar

Μην Πυροβολείτε Τον Πιανίστα - αίνιγμα (2000)


Οι "Μην Πυροβολείτε Τον Πιανίστα" δημιουργήθηκαν το 1983 στην Αθήνα, με βασικό άξονα τον τραγουδιστή Ανδρέα Σούτη και τον κιθαρίστα Πάνο Οικονομάκη. Στη μπάντα, στη μακρόχρονη πορεία της, πολλά μέλη ήρθαν κι έφυγαν, όπως είναι αναμενόμενο για μια μπάντα τέτοιας ηλικίας. Τα περισσότερα χρόνια το συγκρότημα έπαιζε κυρίως ξένο rock ρεπερτόριο και είχαν φιλοξενηθεί σε όλους τους χώρους όπου παιζόταν αυτή η μουσική. 'Εχουν στο ενεργητικό τους και πολλές εμφανίσεις εκτός Αθήνας, συναυλίες σε πλατείες, θέατρα κ.α. Το '96 αποσύρονται για να φτιάξουν δικιά τους μουσική και το αποτέλεσμα ήταν ο δίσκος "Αίνιγμα" που κυκλοφορεί τελικά το '00 μετά από πολλές περιπέτειες, από τη "Cyberdelia Records". Ο ήχος του γκρουπ είναι progressive rock με ελληνικό στίχο και γι' αυτό δεν ήταν εύκολο να προωθηθεί. Εκτός του Σούτη και Οικονομάκη στην ηχογράφηση του δίσκου συμμετείχαν οι Χριστίνα Μανιάτη κιθάρα και φωνή, Ηρακλής Μπουζιώτης μπάσο και φωνή, Θύμιος Μπούτσης τύμπανα και κρουστά. 'Οπως συχνά συμβαίνει, το συγκρότημα δικαιώθηκε δύο χρόνια μετά την διάλυσή του όταν οι αναγνώστες του πιο έγκυρου περιοδικού ανάλογης μουσικής το ψήφισαν σαν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ που βγήκαν ποτέ. Χαρακτηριτστικά είχε γραφτεί: "Στις αρχές του 2003 το περιοδικό pop + rock / rock+roll, διοργάνωσε 3μηνο δημοψήφισμα με θέμα ποια είναι τα 100 καλύτερα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν ποτέ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το δημοψήφισμα έγινε με γράμματα, κάλπες σε δισκοπωλεία και internet.
Το άλμπουμ ΄΄Αίνιγμα΄΄ πήρε την θέση 43, πράγμα που μας άφησε άφωνους γιατί ήταν από τα ελάχιστα που δεν έχει εκδώσει μεγάλη δισκογραφική εταιρεία."
Το συγκρότημα διαλύθηκε το '01. Το '05 μπήκε στη συλλογή "The Dark Ages", του περιοδικού "Rock n roll" (Απρίλιος '05), με το καμμάτι "Ξενύχτι".
Μετά τη διάλυσή τους, ο Οικονομάκης, που είχε ένα πέρασμα από τους "Flowers Of Romance", "Βlues Mobile" και κάποια άλλα γκρουπ, ασχολήθηκε με παράδοση μαθημάτων και κατασκευή κιθάρας. Το '05 συγκρότησε τους "Vintage" στους οποίους τραγουδάει η Χριστίνα Μανιάτη. Ο Μπουζιώτης παίζει στους "Delivers Of Rock".


Band:
Ανδρέας Σούτης - Τραγούδι
Πάνος Οικονομάκης - κιθάρα ηλεκτρική,ακουστική κλασική και guitar synth
Χριστίνα Μανιάτη -κιθάρα ηλεκτρική , ακουστική , φωνητικά
Ηρακλής Μπουζιώτης - Μπάσσο , φωνητικά
Θύμιος Μπούτσης - τύμπανα, κρουστά


Tracklist:
1. Ξενύχτι
2. Αίνιγμα
3. Θεά Αθήνα
4. Φωνή Στην Έρημο
5. Γιώτα Πέντε
6. Φεύγω Για Ικαρία
7. Το Μελτέμι
8. Πολυβιταμίνη
9. Κι Αν Δεν Το Θέλω
10. Καμένη Γη
11. Εις Το Εσώτερον
12. Άστρο Μοναχικό

Download:Mhn_Pyrovoleite_Ton_Pianista_-_ainigma__2000_.rar

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Μαύρη Τουλίπα - τα λόγια του ανέμου (1992)

Το συγκρότημα Μαύρη Τουλίπα είχε ξεκινήσει αρκετά χρόνια πριν από αυτή την 1η δισκογραφική τους παρουσία. Δημιουργήθηκαν στην Αθήνα και εμφανίστηκαν στην δισκογραφία το 1992 με τον ελληνόφωνο τότε δίσκο "Τα λόγια του ανέμου" το οποίο κυκλοφόρησε από την Wipe Out Records. Progressive rock, λυρισμός και γυναικεία παραμυθένια φωνητικά που σε ταξιδεύουν. Έτυχαν μεγάλης αποδοχής και στο εξωτερικό, άλλαξαν το στίχο τους σε αγγλικό, απέκτησαν και ξένο όνομα (LA TULIPE NOIRE). Μετά από 7 album και πάνω από 20 χρόνια πορείας το συγκρότημα σταμάτησε το 2017.




Tracklist:
1. Αποχαιρετισμός
2. Αιώνιος οδοιπόρος
3. Ο γέρος
4. Ο Χάρης που αλητεύει
5. Η νύχτα
6. Αρλεκίνος
7. Αίμα στην πρώτη σελίδα

Download: maurh toulipa

Εκτός Εαυτού - Γυμνά Κορμιά (2004)


πληροφορίες από rock-elliniko.gr

Το συγκρότημα Εκτός Εαυτού δημιουργήθηκε το 2002 στη Λάρισα.'Εχει δραστηριοποιηθεί με εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και έχει 2 βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Α' βραβείο στο "Διαγωνισμό Νέων Καλλιτεχνών" στα Τρίκαλα και Β' βραβείο στο διαγωνισμό "Pop & Rock Contest Festival" στο Ωδείο Φ. Νάκας ανάμεσα σε 180 συγκροτήματα (2003). Το 2004 κυκλοφόρησε η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Γυμνά Κορμιά".


Myspace:
http://www.myspace.com/ektoseautoutheband


Band:
Παππούς Δημήτρης - Μπάσο
Παπαχρήστος Χρήστος - Φωνητικά
Λαπούσης Πάνος - Πιάνο / Πλήκτρα
Αρσένης Κώστας - Μπάσο
Σιανίδης Δημήτρης - Κιθάρα
Χαρίτος Μπάμπης - Πιάνο / Πλήκτρα


Tracklist:
1. Εις Εαυτόν
2. Μέσα Από Σένα
3. Ό,τι Κι Αν θες
4. Δεν Είσαι Μόνη
5. Μη Σταματάς
6. Μονάχος Ήρθες Και Μόνος Θα Φύγεις
7. Γλυκιά Μέθη
8. Ταξιδιώτης Στον Χρόνο
9. Ψεύτικα Φιλιά
10. Στίχοι Του Χθες
11. Γυμνά Κορμιά
12. Κουράστηκα
13. Η Ζωή Είναι...
14. Ερωτική Επιστολή (επίλογος)

Download:Ektos_Eautou_-_gymna_kormia__2004_.rar

Electra - μόνο τα φτερά σου να'χα (2004)


Οι Electra είναι το συγκρότημα που κέρδισε την πρώτη θέση στον Μουσικό Διαγωνισμό Pop & Rock Festival 2003 που διοργάνωσε τον Νοέμβριο ο μουσικός οίκος Φίλιππος Νάκας. Εκεί οι Electra συμμετείχαν με δικά τους τραγούδια και πολύ εύκολα πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, όπου και πήραν την 1η θέση ανάμεσα σε 180 συγκροτήματα! Η νίκη τους έφερε το πρώτο τους δισκογραφικό συμβόλαιο με την Universal Music και το πρώτο τους CD single!
To CD single «Μόνο τα φτερά σου να 'χα» περιλαμβάνει τέσσερα τραγούδια σε μουσική και στίχους του Δημήτρη Ζωγράφου.

Band:
Γιάννης Πίσπας: φωνή
Γιώργος Αντωνιάδης: μπάσο
Δημήτρης Ζωγράφος: ηλεκτρική & ακουστική κιθάρα, φωνητικά,
σύνθεση και στίχοι
Νίκος Ζωγράφος: τύμπανα
Μάκης Τσελέντης: πλήκτρα

Tracklist:
1. Μόνο τα φτερά σου να'χα
2. Είναι φορές
3. Αν για μια μέρα
4. Τα κορίτσια που φύγαν

Download:Electra_-_mono_ta_ftera_sou_na_xa__2004_.rar

De Capo Band - η μελωδία της ψυχής (2004)


πληροφορίες από rock-elliniko.gr

Οι Da Capo Band είναι ένα συγκρότημα που ανήκει μουσικά στον χώρο του Rock.Η σκληρή δουλειά και η ολοκληρωτική αφοσίωση των μελών του στη μουσική έδωσαν στο συγκρότημα δισκογραφική ύπαρξη. Τον Ιούνιο του 2004 κυκλοφόρησε από την Alpha Records η πρώτη δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο «Η Μελωδία της Ψυχής». Η συνέχεια, εκρηκτικές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των μουσικόφιλων.Ο δεύτερη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος κυκλοφορεί το 2009 με τίτλο "Από Την Αρχή".


Site:
http://www.dacapoband.com


Band:
Φαϊτάς Μάρκος - Τύμπανα
Δημητρίου Ιωσήφ - Κιθάρα
Καρατζάς Νίκος - Μπάσο
Δημητρίου Γιάννης - Φωνητικά, Κιθάρα


Tracklist:
1. Μόνο Για Σένα
2. Ήσουν Εκεί
3. Δεν Είναι Όνειρο
4. Αδιέξοδο
5. Μελωδία Της Ψυχής
6. Φεγγάρια Θολά
7. Γιατί
8. Καθηγητής Βασίλης
9. Μοναδικός
10. Μην Το Ξεχνάς
11. Θυμάμαι Καλά
12. Λευκή Ιστορία

Download:Da_Capo_Band_-_h_melwdia_ths_psyxhs__2004_.rar

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Άλλα Μαντάτα (1988)


Οι "Άλλα Μαντάτα" δημιουργήθηκαν το 1986.
Κυκλοφόρησαν μια
ανεξάρτητη ομότιτλη παραγωγή το 1988 και τπτ άλλο.
Άλλες πληροφορίες δεν κατάφερα να βρώ...


Band:
Νίκος Αρκούδης: Φωνή
Σωτήρης Δανός: Κιθάρα
Άγης Δανός: Κιθάρα
Ηλίας Τσαγκάρης: Μπάσο
Πάνος “Chico” Κατσικιώτης: Τύμπανα


Tracklist:
1. Τι ειν' αυτό
2. Αρκουδιάρικο
3. Βαγδάτη
4. Ειδήσεις
5. Χρέη
6. Πες κάτι
7. Ρουτίνα

Download:Alla_Mantata__1988_.rar

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

Συλλογή "Το Μαγικό Βοτάνι" (1994)


Label:Wipe Out Records
Format:Cd
Country:Greece
Released:1994
Genre:Rock
Style:Alternative Rock, Hard Rock, Punk


Tracklist:
1. Panx Romana-R'n'r στο κρεβάτι
2. Έρεβος-Το βοτάνι
3. Διάφανα Κρίνα-Μουχλαλούδα,η μπαλλάντα της φωτιάς
4. Χαοτική Διάσταση-Ο θεατής
5. Μεταμεσονύκτια Προβολή-Θύτης χωρίς πρόθεση
6. Spectors-Photogrey
7. Λευκή Συμφωνία-Κοιτάζοντας πίσω
8. Γιώργος Τσίγκος-Ο παλιάτσος
9. Αρνάκια-Να είσαι έτοιμος
10. Στίγμα '90-Φεύγω, γειά
11. Υπόγεια Τροχειά-Υπόγεια Τροχειά
12. Φάρμα των Ζώων-Τρελλαίνομαι
13. Panx Romana-Birdy(Σαν ελεύθερα πουλιά)
14. Έρεβος-Έρεβος
15. Γιώργος Τσίγκος-Είναι κάτι παιδιά
16. Αρνάκια-Κανείς δεν μπορεί
17. Στίγμα '90-Τζέσικα

Download:To_Magiko_Votani__1994_.rar

Συλλογή "Συνταγή Αντι-Θανάτου" (1986)

Μία απο τις κορυφαίες συλλογές σε εγχώριο επιπεδο.
Κυκλοφόρησε το '86,από την τότε ανεξάρτητη,Famous Music
(FM Records),σε λιγότερες απο 500 κόπιες και σύντομα έγινε
ανάρπαστη..Περιείχε 9 τραγούδια από 8 εναλλακτικά συγκρο-
τήματα της εποχής,μεταξύ αυτών και το λογοκριμένο κομμάτι
των ΑΝΤΙ...,''Σταμάτα να μιλάς για θάνατο''.

#Ευχαριστώ το blogspot Tape Recorder για την προσφορά του αυτή.

Tracklist:
A1. Clown - Πρόβα ορχήστρας
A2. Εναλλάξ - Κόντρα
A3. Κουμπότρυπες Α.Ε. - Σύμβολα και
A4. Scoria - Σκουριασμένη μονωδία
A5. Mess - Καλυψώ
B1. Αρνάκια - Καμιά ευκαιρία
B2. Αρνάκια - Όλοι είναι φαντάσματα
B3. Αντί - Σταμάτα να μιλάς γιά θάνατο
B4. Παρανυχίδες - Ένα μυστικό στο τέλος

Download:Syntagh_Anti-Thanatou__1986_.rar