Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Γκέτο - Μα Αν Είσαι Από Εκεί (2003)


Οι Γκέτο είναι ένα μουσικό συγκρότημα, δημιούργημα πέντε μουσικών, που θήτευσαν σε συγκροτήματα σταθμούς στην ελληνική μουσική. Αποτελούνται από πρώην μέλη των Εκτός Eλέγχου (Αποστόλης Δαδάτσης - φωνή), Τρύπες (Ασκληπιός Ζαμπέτας, κιθάρες - Γιώργος Τόλιος, ντραμς), Big Sleep (Γιώργος Παπάζογλου, κρουστά - Αθάνας, μπάσο), Πάνος Παπάζογλου (κιθάρα - παρών στο 90% των συγκροτημάτων της πόλης). Τον Μάιο του 2001 παίζουν για πρώτη φορά ο Γιώργος Αθανασιάδης (ηλεκτρικό μπάσσο), ο Γιώργος Παπάζογλου (κιθάρα/κρουστά), Γιώργος Τόλιος (τύμπανα).
Τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου μπαίνει στο σχήμα ο Ασκληπιός Ζαμπέτας (ηλεκτρική κιθάρα, πρώην Τρύπες) και γράφουν τα πρώτα τραγούδια τους.
Την άνοιξη του 2002 ο Αποστόλης Δαδάτσης (τραγουδιστής στο συγκρότημα Εκτός Ελέγχου) παίρνει τη θέση του τραγουδιστή στο συγκρότημα και με αυτή τη σύνθεση κάνουν τις πρώτες live εμφανίσεις τους το καλοκαίρι του 2002.
Το χειμώνα του 2002 ολοκληρώνουν την ηχογράφηση του πρώτου τους CD με τίτλο "Μα αν είσαι από εκεί" που κυκλοφορεί τον Απρίλιο του 2003 από την Hitch-Hyke.


Band:
Αθανασιάδης Γιώργος - Μπάσο
Παπάζογλου Γιώργος - Κιθάρα, Κρουστά
Τόλιος Γιώργος - Τύμπανα
Ζαμπέτας Ασκλήπιος - Κιθάρα
Δαδάτσης Αποστόλης - Φωνητικά, Κιθάρα


Tracklist:
1. Μια Καινούργια Ανατολή
2. Σιγά Κοιμάται Η Ομορφιά
3. Επιθυμία
4. Πεσ'την Λέξη
5. Αίμα Δεν Βλέπω
6. Με Περιμένουν
7. Χίλια Στρατιωτάκια
8. Μια Ρωγμή
9. Είναι Εδώ
10. Χτύπα Και'συ
11. Μα Αν Είσαι Από Εκεί
12. Καταιγίδα
13. Βραδιάζει

Download:Geto_-_ma_an_eisai_apo_ekei__2003_.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια: