Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Μην Πυροβολείτε Τον Πιανίστα - αίνιγμα (2000)


Οι "Μην Πυροβολείτε Τον Πιανίστα" δημιουργήθηκαν το 1983 στην Αθήνα, με βασικό άξονα τον τραγουδιστή Ανδρέα Σούτη και τον κιθαρίστα Πάνο Οικονομάκη. Στη μπάντα, στη μακρόχρονη πορεία της, πολλά μέλη ήρθαν κι έφυγαν, όπως είναι αναμενόμενο για μια μπάντα τέτοιας ηλικίας. Τα περισσότερα χρόνια το συγκρότημα έπαιζε κυρίως ξένο rock ρεπερτόριο και είχαν φιλοξενηθεί σε όλους τους χώρους όπου παιζόταν αυτή η μουσική. 'Εχουν στο ενεργητικό τους και πολλές εμφανίσεις εκτός Αθήνας, συναυλίες σε πλατείες, θέατρα κ.α. Το '96 αποσύρονται για να φτιάξουν δικιά τους μουσική και το αποτέλεσμα ήταν ο δίσκος "Αίνιγμα" που κυκλοφορεί τελικά το '00 μετά από πολλές περιπέτειες, από τη "Cyberdelia Records". Ο ήχος του γκρουπ είναι progressive rock με ελληνικό στίχο και γι' αυτό δεν ήταν εύκολο να προωθηθεί. Εκτός του Σούτη και Οικονομάκη στην ηχογράφηση του δίσκου συμμετείχαν οι Χριστίνα Μανιάτη κιθάρα και φωνή, Ηρακλής Μπουζιώτης μπάσο και φωνή, Θύμιος Μπούτσης τύμπανα και κρουστά. 'Οπως συχνά συμβαίνει, το συγκρότημα δικαιώθηκε δύο χρόνια μετά την διάλυσή του όταν οι αναγνώστες του πιο έγκυρου περιοδικού ανάλογης μουσικής το ψήφισαν σαν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ που βγήκαν ποτέ. Χαρακτηριτστικά είχε γραφτεί: "Στις αρχές του 2003 το περιοδικό pop + rock / rock+roll, διοργάνωσε 3μηνο δημοψήφισμα με θέμα ποια είναι τα 100 καλύτερα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν ποτέ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το δημοψήφισμα έγινε με γράμματα, κάλπες σε δισκοπωλεία και internet.
Το άλμπουμ ΄΄Αίνιγμα΄΄ πήρε την θέση 43, πράγμα που μας άφησε άφωνους γιατί ήταν από τα ελάχιστα που δεν έχει εκδώσει μεγάλη δισκογραφική εταιρεία."
Το συγκρότημα διαλύθηκε το '01. Το '05 μπήκε στη συλλογή "The Dark Ages", του περιοδικού "Rock n roll" (Απρίλιος '05), με το καμμάτι "Ξενύχτι".
Μετά τη διάλυσή τους, ο Οικονομάκης, που είχε ένα πέρασμα από τους "Flowers Of Romance", "Βlues Mobile" και κάποια άλλα γκρουπ, ασχολήθηκε με παράδοση μαθημάτων και κατασκευή κιθάρας. Το '05 συγκρότησε τους "Vintage" στους οποίους τραγουδάει η Χριστίνα Μανιάτη. Ο Μπουζιώτης παίζει στους "Delivers Of Rock".


Band:
Ανδρέας Σούτης - Τραγούδι
Πάνος Οικονομάκης - κιθάρα ηλεκτρική,ακουστική κλασική και guitar synth
Χριστίνα Μανιάτη -κιθάρα ηλεκτρική , ακουστική , φωνητικά
Ηρακλής Μπουζιώτης - Μπάσσο , φωνητικά
Θύμιος Μπούτσης - τύμπανα, κρουστά


Tracklist:
1. Ξενύχτι
2. Αίνιγμα
3. Θεά Αθήνα
4. Φωνή Στην Έρημο
5. Γιώτα Πέντε
6. Φεύγω Για Ικαρία
7. Το Μελτέμι
8. Πολυβιταμίνη
9. Κι Αν Δεν Το Θέλω
10. Καμένη Γη
11. Εις Το Εσώτερον
12. Άστρο Μοναχικό

Download:Mhn_Pyrovoleite_Ton_Pianista_-_ainigma__2000_.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια: