Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Ματωμένα Πέπλα (1999)


Βιογραφικό:

Τα Ματωμένα Πέπλα δημιουργήθηκαν το 1995.
Το σχήμα μετά από συστηματική εργασία το χειμώνα του 1999 οδηγήτε στο πρώτο του DEMO,το οποίο ακούστηκε με μεγάλη επιτυχία στον ραδιοφωνικό σταθμό ATLAΝΤIS. Το κομμάτι που ξεχώρισε από το DEMO αυτό ήταν το «Πες ένα ψέμα».

Το καλοκαίρι του ιδίου χρόνου ήρθε και το αναμενόμενο συμβόλαιο με την ALFA RECORDS, έτσι κυκλοφόρησε η πρώτη τους επίσημη δουλεία οποία έκανε μεγάλη επιτυχία στον δύσκολο χώρο του ελληνικού ροκ. Η επιτυχία αύτη οφείλεται στο ιδιαίτερο στυλ, του σχήματος, που αντλείται από τις μπαλάντες και παράλληλα από τα δυνατά τραγούδια. Ένα στυλ που έχει εκλείψει από τη σημερινή ροκ σκηνή.

Ο δίσκος συνοδεύτηκε από μια σειρά αξιόλογων εμφανίσεων σε όλη την Αθήνα, σε διάφορες μουσικές σκηνές όπως το "THE WALL" στον Πειραιά, το "ANN CLUB" στα Εξάρχεια, στον "ΑΕΡΑ" στην Πετρούπολη και σε διάφορα φεστιβάλ στους δήμους Περιστεριού και Πετρούπολης. Το Δεκέμβριο του 2001 το συγκρότημα παρουσιάζει καινούριο υλικό, στο φεστιβάλ που διοργάνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Μαχητής στο γκαράζ του Πειραιά, από DEMO που ηχογραφήθηκε το καλοκαίρι του ιδίου χρόνου με πέντε καινούριες δημιουργίες.

Το Μάρτιο του 2002 το συγκρότημα έπειτα από μια πολύ προσεγμένη δουλειά στίχων μπαίνει στο στούντιο για το ξεκίνημα της εγγραφής του δεύτερου πολυαναμενώμενου δίσκου, στο στούντιο Άρτεμης στη Ραφήνα, μετά από οχτώ μήνες συλλογικής και απαιτητικής προσπάθειας η παραγωγή ολοκληρώνεται το Δεκέμβριο του 2002 με την πολύτιμη βοήθεια του Ανδριανού Παπαμάρκού και του Μιχάλη Σκαράκη στην ηχοληψία
και την παραγωγή του δίσκου. Το group μπαίνει σε διαδικασία γνωστοποίησης του νέου του υλικού στο κοινό μέχρι να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα mix του δίσκου και να κυκλοφορήσει στο εμπόριο.


Το Μάρτιο του 2003 το συγκρότημα έχοντας δημιουργήσει ένα ολοδικό του χώρο που λειτούργει ως στούντιο περνά στο επόμενο βήμα και αποκτά ένα νέο μέλος, το Βασίλη Αλεξόπουλο (κιθάρα) με τον οποίο προβλέπεται μια άκρως επικοδομητική συνεργασία καθώς παράλληλα με τα mix του δίσκου ετοιμάζουν και κάτι εντελώς καινούριο σε διαφορετικό ύφος που αναμένεται να κλέψει την παράσταση στην κουρασμένη σκηνή της ροκ, και να της δώσει μια νέα πνοή..

Τον Σεπτέμβριο του ιδίους έτους το σχήμα διαλύεται , επίσημη ανακοίνωση του group η λανθασμένη επικοινωνία μεταξύ των μελών.
Η απόφαση δεν ήταν οριστική , απλά το σχήμα σταματά τις συστηματικές live εμφανίσεις και αρκείτε σε πρόβες και δημιουργία νέων τραγουδιών!
Το υλικό του 2003 παραμένει στο προσωπικό studio του group (και δεν ακούγεται πουθενά) !
Τον Ιούνιο του 2008 το συγκρότημα ξαναφτιάχνεται και μεταφέρεται σε ένα ολοκαίνουργιο χώρο , δουλεύει συστηματικά και δημιουργεί νέα τραγούδια.
Στις 19 Δεκέμβριου 2008 παίρνει μέρος στην συναυλία που οργανώνεται ενάντια στην αστυνομική βία.
Τον Ιούνιο του 2009 το group ξαναμπαίνει στο studio για να ολοκλήρωση αυτή τη φορά με επιτυχία το δεύτερο προσωπικό του album που θα ονομάζεται ΄΄Νυχτες΄΄ !


Myspace:
www.myspace.com/matomenapepla


Band:
Βασίλης Μαρίνης (φωνή),
Γιώργος Μπούκλης (μπάσο),
Γιάννης Μεταξάς (κιθάρα),
Βαγγέλης Μηλιώνης (κιθάρα),
Τόλης Κουτσογιαννακόπουλος (τύμπανα)


Tracklist:
1. Φώς
2. Να Μιλάς Για Αγάπη
3. Φοβάμαι Μη Φύγεις
4. Γαλάζια Νερά
5. Πες Ενα Ψέμα
6. Για Σένα Μόνο
7. Όμηρος
8. Βράδυ Χαράματα Σιωπής
9. Μη Με Ξεχάσεις
10. Μόνο Λόγια

Download:
matwmena_pepla__1999_.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια: