Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Occasional Dream - Περιστασιακό Όνειρο (2001)


φωνή (σε μερικά κομμάτια) και κιθάρα ο Λεωνίδας Καρακατσάνης,
τραγουδιστής των
Ίχνη Του Ανέμου.



Τον Σεπτέμβριο του 1993 ο Βασίλης Τζαβάρας, ο Μιχάλης Νιβολιανίτης και ο Λεωνίδας Καρακατσάνης σχηματίζουν τους Οccasional Dream. Από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις, η διάθεση για πειραματισμούς γίνεται φανερή: "Πειραγμένες" διασκευές αγγλόφωνων ροκ και μπλουζ τραγουδιών, με έντονο το προσωπικό στοιχείο στην ενορχήστρωση και την εκτέλεση.
Οι Οccasional Dream δημιουργούν μια ιδιαίτερη σχέση με τις μικρές αθηναϊκές σκηνές μέσα από τις εμφανίσεις τους σε χώρους όπως το "Μπαράκι του Βασίλη", το "Καφέ Παράσταση", το "Παράφωνο" κ.α.
Στα χρόνια που ακολουθούν, οι συνεργασίες με άλλους μουσικούς και οι πειραματισμοί με όργανα όπως ούτι, τσέλο, φλάουτο, και μπάσο, ανοίγουν το δρόμο για τη σύνθεση πρωτότυπου υλικού.
Το φθινόπωρο του 1996 με τη συμμετοχή του Χάρη Λαμπράκη στο νέι και του Δημήτρη Μικέλη στο ούτι, οι Οccasional Dream δουλεύουν πάνω στις δικές τους συνθέσεις και διαμορφώνουν το δικό τους προσωπικό ήχο μέσα από τη συνύπαρξη διαφορετικών μουσικών κατευθύνσεων και αντιλήψεων. Επιχειρούν έτσι ένα ταξίδι, διασχίζοντας δρόμους που αγγίζουν πότε την ανατολική μουσική παράδοση, πότε την τζαζ, πότε την ροκ.
Το σχήμα αποκτά την τελική του επταμελή σύνθεση με τη συμμετοχή του Γιώργου Καλούδη στο τσέλο και του Αλέκου Τσάμη στην ταμπλά και τα κρουστά (ενώ από τις αρχές Νοεμβρίου του 2000 το "πόστο" των κρουστών αναλαμβάνει ο Γιάννης Νοταράς). Ο ήχος γίνεται πιο μεστός, οι εντάσεις χαμηλώνουν καθώς η ατμόσφαιρα και η λεπτομέρεια στην έκφραση γίνονται ο πρώτος στόχος των ζωντανών εμφανίσεων. Η οργανική μουσική συνυπάρχει με το τραγούδι και ο ελληνικός με τον αγγλικό στίχο. Έτσι γεννιέται το "Περιστασιακό όνειρο".
Σημαντική στιγμή στην πορεία του συγκροτήματος αποτέλεσε η συμμετοχή στην Βienalle Νέων Καλλιτεχνών της Ρώμης, τον Ιούνιο του 1999, εκπροσωπώντας το μουσικό τμήμα της ελληνικής καλλιτεχνικής αποστολής. Επίσης έλαβε μέρος στο ethnic-jazz festival "Ωδές" το Μάιο του 2000, ενώ τον Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς ταξίδεψε στην Άγκυρα, για το 2o Ευρωπαϊκό φεστιβάλ νέων που διοργάνωσαν μη κυβερνητικοί οργανισμοί της Τουρκίας.
Τον Φεβρουάριο του 2001 κυκλοφορεί η πρώτη δισκογραφική δουλειά των Οccasional Dream -Περιστασιακό Όνειρο από τον Μικρό Ήρωα για τη Lyra, σε διεύθυνση παραγωγής Αγγέλου Σφακιανάκη - Γιάννη Παξεβάνη και με τη φιλική συμμετοχή του Χρήστου Θηβαίου.
Occasional Dream
Οι Occasional Dream είναι:
Βασίλης Τζαβάρας: κιθάρες, φωνή
Λεωνίδας Καρακατσάνης: κιθάρες, φωνή (Ίχνη Του Ανέμου)
Μιχάλης Νιβολιανίτης: κρουστά, μαντολίνο, φωνητικά
Δημήτρης Μικέλης: ούτι
Χάρης Λαμπράκης: νέι
Γιώργος Καλούδης: τσέλο
Γιάννης Νοταράς: κρουστά


Tracklist:
1. Ερωτομαγεμένος (συμμετοχή Χρήστου Θηβαίου)
2. Έμεινα εδώ κάτω
3. Ανάσα (ορχηστρικό)
4. Αν ακούς (συμμετοχή Χρήστου Θηβαίου)
5. Στον άνεμο
6. Είστε εκεί κύριε Reinhardt; (ορχηστρικό)
7. Minor swing (ορχηστρικό)
8. Αναμμένα τσιγάρα (συμμετοχή Χρήστου Θηβαίου)
9. Πορεία σιωπής
10. Under the moon
11. Βήτα
12. Απόπειρα (ορχηστρικό)


Downloadoccasional dream

Δεν υπάρχουν σχόλια: