Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Τελευταία Προειδοποίηση (2008)


Βιογραφικό από anexartisi.gr

Οι "Τελευταία Προειδοποίηση" δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 1998 στην Αθήνα. Τα μέλη της μπάντας είναι οι Ανδρέας Μαργέτης φωνητικά, Γιώργος Σαεττάς κιθάρα και Παύλος Λαμπρόπουλος τύμπανα. Tον Απρίλιο του '99 ηχογράφησαν ένα demo στο "Feedback Studio", με τίτλο "Χαμένες Συνειδήσεις". Τον Σεπτέμβριο του '99 ο Παύλος Λαμπρόπουλος αποχώρισε λόγω προσωπικών υποχρεώσεων από το συγκρότημα και τη θέση του στα τύμπανα πήρε ο Κώστας Μπουρόπουλος. Το Νοέμβριο του '99 ηχογραφήθηκε εκ νέου το κομμάτι "Δεν Πιστεύω Σε Τίποτα" στο "Quality Recording Studio". Ακολούθησαν συμμετοχές σε συλλογές της "Heavy Rock Tapes" και της "Underground Tapes", καθώς και στη συλλογή "Όταν η Εκμετάλλευση Βαφτίζεται Πολιτισμός Η Αντίσταση Γίνεται Καθήκον". Τον Ιανουάριο του '00 αποχώρισε ο Κώστας Μπουρόπουλος. Τον Απρίλιο του '08 ήρθε στο γκρουπ ο κιθαρίστας Σάκης Πολυχρονόπουλος και η μπάντα κυκλοφορεί στα μέσα Αυγούστου τον πρώτο ομώνυμο δισκο της από την "R.P.N Music".


Κείμενο : Αντώνης Δριβελόπουλος από rockap.gr


Πραγματικά χαίρομαι όταν πέφτουν στα χέρια μου τέτοιες δουλειές σαν κι αυτή των ‘Τελευταία Προειδοποίηση’, διότι μέσα από αυτόν το χώρο της Ελληνικής Σκηνής, τον «σκληροπυρηνικό», παρ’ όλη την έντονη δραστηριότητά του, σπανίζουν οι καλές δουλειές.
Οι ‘Τελευταία Προειδοποίηση’ δεν είναι και τόσο καινούργιοι στην σκηνή. Δημιουργήθηκαν το 1998 στην Αθήνα. Μετά από 10 χρόνια ανακατατάξεων στα μέλη της μπάντας, κάποιες απόπειρες με ηχογραφήσεις κάποιων demo και αρκετές συμμετοχές σε συλλογές, κατόρθωσαν στα τέλη του Σεπτέμβρη να κυκλοφορήσουν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά, από την RPN MUSIC. Δυναμικό και σκληρό παίξιμο, με τη δίκαση να χαρακτηρίζει αρκετά κομμάτια τους, αλλά και μελωδικά περάσματα με την συμμετοχή των πλήκτρων να δίνει άλλη ατμόσφαιρα. Τα κιθαριστικά riffs προσεγγίζουν την metal αισθητική, παρ’ όλα αυτά προσωπικά θα τους κατέτασσα στον χώρο του Hard Core. Metal – Hard Core λοιπόν, με την προσωπική σφραγίδα των ‘Τελευταία Προειδοποίηση’ και στα 8 κομμάτια που περιέχονται στο album, στίχο κοινωνικοπολιτικό, καυστικό, 100% επίκαιρο με μια διάχυτη οργή, εξαπολύουν εύστοχα - αιχμηρά βέλη προς την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων. Ως επιρροές τους, μου έρχονται στο μυαλό κλασικές Ελληνικές μπάντες, όπως οι Ολέθριο Ρήγμα, Αρνητική Στάση, Γιώργος Τσίγκος και Μαύροι Κύκλοι, Γενιά του Χάους. Συνοψίζοντας, η πρώτη δουλειά των ‘Τελευταία Προειδοποίηση’, είναι πολύ ελπιδοφόρα για τη συνέχεια. Μακάρι η πορεία τους να είναι ανάλογη της πρώτης τους δουλειάς, και ίσως σε λίγα χρόνια να μιλάμε γι’ αυτούς ως την μπάντα που έδωσε συνέχεια και ζωή στον σκληροπυρηνικό Ελληνόφωνο χώρο της σκηνής που τόσο νοσεί. Κάποιες πληροφορίες για την μπάντα μπορείτε να βρείτε στην σελίδα της RPN MUSIC (www.rpnmusic.com). Δυστυχώς δεν βρήκα κάποια δικιά τους σελίδα.


Band:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΓΕΤΗΣ - ΦΩΝΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΕΤΤΑΣ - ΚΙΘΑΡΑ
ΣΑΚΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΙΘΑΡΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΠΑΣΟ



Tracklist:

1. Αυτοκαταστροφικές γενιές

2. Δεν πιστεύω σε τίποτα

3. Νεκρολογία

4. Συναίσθημα

5. Μαχητής

6. Χρονοδαίμονες

7. Ελεγεία φόβου
8. Τελευταία προειδοποίηση


Download:
Teleutaia_Proeidopoihsh__2008_.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια: